Máme za sebou polovicu sezóny a prichádza tak čas na hodnotenie a bilancovanie. Portál Goal sa pozrel na päť najlepších transferov v rámci piatich najlepších ligových súťaží - Premier League, La Ligy, Serie A, Bundesligy a Ligue 1.

5. Geoffrey Kondogbia (z Interu do Valencie)

Francúz bol vždy futbalistom, o ktorom sa hovorilo v súvislosti so sľubnou budúcnosťou, no až do tohto ročníka svoj potenciál odkryť naplno nevedel. Hosťovanie vo Valencii, prichádzajúc z Interu, avšak podľa všetkého dvadsaťštyriročnému mladíkovi prospieva, keď si Kondogbia zrejme vyslúži miesto na Majstrovstvách sveta a špekuluje sa o jeho transfere do Tottenhamu.

4. Paulinho (z Guangzhou Evergrande do Barcelony)

Priznajme si to, po tom, čo Barcelona kúpila brazílskeho stredopoliara, neslávne slávneho svojím neúspešným pôsobením v Tottenhame, za štyridsať miliónov eur, jej fanúšikovia boli skeptickí. Paulinho avšak zažíva znovunarodenie, v Katalánsku všetkým dokazuje, že je futbalistom najvyššej svetovej úrovne.

3. Nemanja Matić (z Chelsea do Manchestru United)

Štyridsať miliónov, ktoré za srbského záložníka zaplatil Manchester United londýnskej Chelsea, bolo pre Červených diablov skvelou investíciou. Zatiaľ čo The Blues za neho hľadajú náhradu len márne, v Manchestri sa stal neodmysliteľnou súčasťou kádra Josého Mourinha, pričom z jeho prítomnosti nesmierne profituje Paul Pogba.

2. Sead Kolašinac (zo Schalke do Arsenalu)

Arsene Wenger a direktíva Kanonierov boli neraz kritizovaní za svoju "skúpu" prestupovú politiku, no Francúz počas tohto leta dokázal, že i futbalista, ktorý prichádza ako voľný hráč, môže byť pre družstvo obrovským prínosom. Rodák z Bosny a Hercegoviny robí na priaznivcov The Gunners skvelý dojem.

1. Mohamed Salah (z Ríma do Liverpoolu)

Liverpool v čase, keď kupoval bývalého hráča Chelsea, prekonal kúpou Salaha z Ríma za štyridsať miliónov eur svoj vtedajší prestupový rekord. Vedenie The Reds prejavilo egypskému futbalistovi svoju plnú dôveru a futbalista sa za ňu odvďačuje parádnym spôsobom, na Anfielde strelil už viac ako dvadsať gólov a je hrdinom tunajších tribún.

Zdroj: goal
Foto: md

LaBrie

26
2017-12-31 10:30:04

Salahovi sa nesmierne dari, vcera dal zase dva goly...

Migeldream

22
2017-12-31 10:30:43

Už sa neviem dočkať na Dembeleho

Ivan58_

15
2017-12-31 11:09:06

Matiča si ešte pametám keď hrával ze Košice. Je super vidieť kam to až dotiahol, a ako sa mu darí.

Fazy

-2
2017-12-31 13:41:32

Z týchto štyroch /bez Paulinha/ by sa Barci veľmi hodil Salah. Je rýchly. ma výbornú techniku a veľmi dobrý strelec. O tohto hráča by sa Barca mala zaujímať a zbaviť sa čo najskôr Turana, Delofeua, Vidala a v prvom rade Gomésa. Peniaze za týchto bz mali použiť na kúpu Salaha.

Wertizuo

9
2017-12-31 17:19:43

A Milan Skriniar je kde? prestupil za 21,5 milióna, a v interi sa hned dostal na uroven momentalne jedneho s top stoperov v europe

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.