Thomas Vermaelen sa po dlhom čase opäť usmieva. Od svojho príchodu do Barcy v roku 2014 príjemnejšie okamihy nezažil, v posledných štyroch dueloch totiž nastúpil proti nepríjemným súperom v základnej jedenástke a zakaždým podal spoľahlivý výkon. Séria zranení, hosťovanie v Ríme a minimum priležitostí znamenali to, že sa v súvislosti s belgickým stopérom hovorilo o odchode už počas tejto zimy. Vtom sa však nešťastne zranil Samuel Umtiti a Vermaelen sa zrazu stal poslednou Valverdeho možnosťou. Svojej šance sa chopil dokonale.

Po niekoľkých zraneniach a náročnom období hráte opäť na vysokej úrovni. Cítite sa dobre?

"Som veľmi šťastný. Musel som preukázať veľkú trpezlivosť, začiatky neboli jednoduché. Nie je žiadnym tajomstvom, že po prestupe do Barcelony je konkurencia tvrdá a súperiť s tak veľkým počtom kvalitných futbalistov nie je jednoduché. Bol som však trpezlivý a tvrdo som pracoval, hoci som na tom nebol zdravotne najlepšie. Sústredil som sa na svoje ciele, tvrdo som bojoval, aby som dostal svoju šancu, no a tá prišla pred pár týždňami."

Po tak dlhej neaktivite Vás bolo vidieť opäť v zostave miernym prekvapením. Boli ste prekvapený aj Vy?

"Samozrejme. Vo svoje schopnosti som veril vždy, avšak nevedel som, ako to pôjde ďalej, pretože v Barce mi chýbala kontinuita. Vedel som, že som mal na to, aby som hral za Barcu pred niekoľkými rokmi, no pre zranenia som to nemohol dokázať. Našťastie sa mi to však podarilo pred pár týždňami, a to ma teší."

Po toľkých zraneniach, ktorými ste si prešli, tu boli pochybnosti, či budete zvládať zápasy fyzicky. Ako sa cítite po kondičnej stránke?

"Rozumiem tomu, že medzi ľuďmi panovali pochybnosti o mojej pripravenosti, po toľkých zraneniach v uplynulých rokoch to je zrejmé, no od novembra 2016 som nemal problémy žiadne a už rok sa cítim skvele. Viem, že mám povesť hráča zo skla, no tvrdo pracujem na prevencii voči zraneniam a darí sa mi to. Dokazujem, že dokážem fungovať aj bez zranení a dúfam, že v tom budem pokračovať."

Kde ste hľadali podporu v čase, keď ste pracovali na svojej rekonvalescencii?

"Predovšetkým u svojej rodiny a priateľov, ktorí mi pomáhali od prvého dňa a som im za to nesmierne vďačný. Rovnako tak to však boli fanúšikovia, podporovali ma vždy. Vďaka takýmto ľuďom nestrácate dôvod bojovať."

Mali ste šancu odohrať na Bernabéu svoje prvé El Clásico. Pripravovali ste sa naň nejako špeciálne?

"Nie, príprava bola rovnaká ako na ktorýkoľvek iný súboj, no v hlave sa, samozrejme, človek nevie nastaviť tak, že nejde o duel, ktorý je unikátny. Viete, že vás bude sledovať celý svet."

Bolo to prvý raz, čo ste sa stretli s Cristianom?

"Nie, hral som proti nemu už za Belgicko proti Portugalsku."

Podľa toho, čo sme videli v Clásicu, ste nijako vystrašený neboli...

"Strach vo futbale svoje miesto nemá. Samozrejme, kvalít svojho súpera si byť vedomý musíte, avšak rovnako tak musíte byť presvedčený o tom, že ho idete zdolať."

Ako túto skúsenosť hodnotíte?

"Bol som veľmi šťastný. Hrať azda najväčší duel na svete a vyhrať ho pomerom 3-0, bol to deň, na ktorý nikdy nezabudnem."

Po tom, čo ste triumfovali na Bernabéu, máte na Madrid už štrnásťbodový náskok. Myslíte si, že liga už je rozhodnutá?

"Nie, ligu sme ešte nevyhrali. Náskok máme veľký, ale zatiaľ nie sme ani v polovici sezóny."

Čo pre Vás znamená hrať po boku Lea Messiho?

"Cítim sa byť poctený, pôsobím v tom istom tíme, ako najlepší futbalista histórie. Je mi cťou vidieť ho každý deň na zápasoch aj tréningoch."

Zdroj: md
Foto: md

Michal017

36
2017-12-31 13:31:57

Chytil se své šance naprosto dokonale.

Bachy

top komentár
46
2017-12-31 13:36:04

Strašne mu to prajem po tých zraneniach fakt skvelý hráč nebyť tých zranení hovoríme o jednom z najlepších stopérov sveta :)

gulio

27
2017-12-31 13:51:21

Vermaelen ma len jednú veľkú smolu na zranenia,ináč je to výborný stopér ktorý keď hrá tak je tak hraje na 100%,prajem mu aby ho zranenia obchádzali čo najviac, a bol platným hráčom Barci!!!

maryann

9
2017-12-31 15:06:04

Pre mna najprijejmnejsie prekvapenie v time...

radinho

5
2017-12-31 17:04:56

Vermaelen sa mi páčil už keď hral v Arsenale ale veľa hráčov doplatilo na zranenia, hneď spomínam keď bol David Villa rok a pol zranený .

Blackwater

6
2017-12-31 17:10:17

Všetci, co aspon trocha sleduju Arsenal, je Vermaelen jednym z TOP stoperov. Skoda jeho zraneni. Ak by bol zdravy, bol by rovnako cenenym hracom, ako Mascherano... Pre mna nie je prekvapenim a velmi mu prajem, aby mu zdravie vydrzalo. Na Barcu rozhodne ma.

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.