Po vianočnej prestávke je tu futbal v hlavnej úlohe s FC Barcelona opäť. Katalánci tentoraz vycestujú na nepríjemnú pôdu Balaídos, kde už blaugranas čakajú na stretnutie Španielskeho kráľovského pohára proti domácej Celte.

Barca šestnásťfinálovým dvojzápasom, ktorý odohrala proti Realu Murcía, preplávala bez akýchkoľvek problémov. Valverdeho zverenci zvíťazili pomermi 0-3 a 5-0, no najdôležitejším poznatkom bola skutočnosť, že svoju príležitosť dostali i hráči z lavičky či rezervy. Spoznali sme nové mená, výraznejšie na seba z béčka upozornili okrem dobre známeho Aleñu aj Costas s José Arnáizom.

V prípade, že blaugranas zvíťazia v Copa del Rey aj v tejto sezóne, bude to pre Barcelonu už štvrtý triumf v tejto súťaži v rade. Išlo by o historický zápis, no, samozrejme, nutná je pokora a maximálne sústredenie na nasledujúce dva súboje, v ktorých Katalánci narazia na silnú Celtu.

Zatiaľ čo Txingurriho mančaft problémy so šestnásťfinále v pohári problémy nemal, družstvo z Viga sa natrápilo. Kormidelník Juan Carlos Unzué odkoučoval dva náročné zápasy proti Eibaru, v ktorých však zvíťazilo výsledkami 1-2 a 1-0 a zabezpečilo si postup medzi najlepšiu šestnástku taktiež.

Zajtrajší duel, ktorý má výkop o devätnástej hodine, sa uskutoční na Estadio Municipal de Balaídos s kapacitou dvadsaťdeväťtisíc priaznivcov. Tento svätostánok je dobre známy naprieč Pyrenejským polostrovom skutočnosťou, že bol postavený ešte pred viac ako osemdesiatimi rokmi a odvtedy si prešiel len minimom rekonštrukcií.

Lodivodom Célticos je culés dobre známy Juan Carlos Unzué, bývalý asistent Luisa Enriqueho, jedného z najlegendárnejšich manažérov barcelonskej histórie. Počas svojho pobytu na Camp Nou získal deväť trofejí a v súčasnosti pôsobí po tretí raz vo svojej trénerskej kariére ako kouč číslo jeden.

V stretnutí bude môcť veľký návrat zaznamenať rekordný nákup FCB Ousmane Dembélé, ktorý sa ešte v septembri proti Getafe zranil, a odvtedy sme ho v akcii nevideli. Francúz však pilne pracoval na svojom návrate a je plne fit, to, či ale dostane šancu už zajtra, nevedno.

Info pre tipérov

Info o zápase

Dátum: 4. január 2018 (štvrtok)

Čas: 19:00

Miesto: Balaídos, Vigo

Zdroj: forcabarca.sk
Foto: archív

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.