Neohrození lídri najvyššej španielskej futbalovej súťaže La Ligy Santander, futbalisti FC Barcelona, sa už túto nedeľu pokúsia zabudnúť na stredajšie zaváhanie s mestským rivalom z Espanyolu a prerušenie dvadsatdeväťzápasovej šnúry bez porážky. Blaugranas narazia na družstvo, ktoré je v dobrej forme, stretnutie na štadióne Benita Villa marína tak predstavuje parádne futbalové divadlo.

Jedného dňa to prísť muselo. Po tom, čo v šesťdesiatej druhej minúte barcelonský líder Leo Messi nepremenil pokutový kop, Barca v rámci duelu Copa del Rey pocítila po prvý raz od augusta trpkosť prehry. Štrťfinálová odveta proti Espanyou sa uskutoční už dvadsiateho piateho januára.

Valverdeho zverenci sa musia opäť veľmi rýchlo koncentrovať na povinnosti na ligovej scéne, kde zatiaľ až nečakane jednoznačne dominuje pred všetkými svojimi prenasledovateľmi. V prípade, že sa im podarí Betis zdolať, budú mať na čele pred druhým Atléticom už neuveriteľných jedenásť bodov, ktoré v sobotu iba remizovalo s Gironou pomerom 1:1. Ba čo viac, najväčší rival blaugranas Real Madrid je aktuálne piaty a na Barcu stráca bodov hneď devätnásť.

Domáci Betis je po devätnástich kolách deviaty, avšak len päť bodov ho delí od priečok zabezpečujúcich pohárovú Európu. Andalúzania síce majú negatívnu gólovú bilanciu, v aktuálnom ročníku ale zaznamenali tridsaťtri presných zásahov (o desať viac ako napríklad Sevilla) a inkasovali tridsaťšesť ráz, no do merania síl s Azulgranas vstupujú v solídnej forme.

V posledných štyroch ligových zápasoch Betis vyhral rovno tri razy. Na svoje konto si okrem iného pripísal bláznivé tri body z derby proti Sevilli, ktorú na jej vlastnom svätostánku porazil výsledkom 3:5. Barcelonských priaznivcov iste poteší skutočnosť, že gólovo sa na triumfe podieľal i odchovanec Masíe Cristian Tello.

Zajtrajší súboj sa odohrá na štadióne Benita Villamarína s bohatou, skoro devätdesiatročnou históriou. Domov Los Verdiblancos je čerstvo zrekonštruovaný a vyznačuje sa svojou šestďesiattisícovou kapacitou.

Po tom, čo boli obaja suspendovaní, manažér Quique Setién víta vo svojej nominácii opäť Andresa Guardada a Zouhaira Feddala. Otáznikom je však aj naďalej Aissa Mandi s problémami s členkom, zatiaľ čo päťdesiatdeväťročný kormidelník verí aj v návraty Adana, Barragana a Guerrera, ktorí mali všetci problémy taktiež.

Zdravotné patálie sú vskutku rozšírené i v tábore barcelonského prvého družstva. Na niekoľko týždňov je vyradený opäť Ousmane Dembélé, kým zranenie lýtka si privodil Andrés Iniesta. Valverdemu okrem toho chýbajú aj Paulinho, nedoliečení sú stále i Coutinho, Umtiti či Paco Alcácer.

Proti Realu Betis Balombié by debutovať mohla nová posila úradujúceho vicešampióna La Ligy Santander, stredný obranca Yerri Mina, ktorého služby ešte Txingurri v stredu využiť nemohol. Problémy nastali pri jeho registrácii, no všetko je už tak, ako má, a Kolumbijčan je pripravený nastúpiť.

Súčasnou najväčšou barcelonskou zbraňou je znovuzrodený Luis Suárez, ktorý strelil po tom, čo v predchádzajúcich siedmich dueloch skóroval dvakrát, v posledných ôsmich stretnutiach gólov desať. Darí sa však aj Jordimu Albovi, ktorý má na svojom konte šesť asistencií.

Najlepším strelcom Betisu je sedemgólový paraguajský futbalista Sanabria. Rovnako sa drží však aj skloňovaný Tello, ktorý sa presadil štyri razy a je pre Setiéna dobrým variantom na viacerých postoch.

Info pre tipérov

Info o zápase

Dátum: 21. január 2018 (nedeľa)

Čas: 20:45

Miesto: Estadio Benito Villamarín, Sevilla

Prenos: Digi Sport 3

Zdroj: forcabarca.sk
Foto: archív

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.