Tréner Kataláncov si pred novinárov zasadol aj pred ďalším ligovým zápasom, ktorý odohrajú Katalánci už dnes proti Betisu. Kouč ujasnil situáciu niektorých hráčov, pričom podotkol, že je naplno sústredený na najbližší ligový zápas a ešte stále sa nezamýšľal nad odvetou pohára proti Espanyolu.

[Marc Brau, BarcaTV] Quique Setien sa vyjadril, že Betis bude hrať húževnato a bude sa vás snažiť zatlačiť. Domnievate sa, že najdôležitejšou vecou bude udržať si loptu?

Už sme to videli v prvom stretnutí s Betisom, no aj ďalšie zápasy proti iným tímom ukázali, že súper sa snaží nad nami dominovať a udržiavať hru na našej polovici. Jednou z najdôležitejších vecí bude vysporiadať sa s pressingom. Súper sa bude musieť taktiež adaptovať, keďže netuší, či začneme s vyšším, alebo nižším pressingom. Betis je odvážny, súdržný tím. Stále sa snaží bojovať. Navyše po posledných výsledkoch sa cítia silní, špeciálne po vyhratom derby proti Sevilly. Zápas bude náročný a zaujímavý. Chceme však načať druhú polovicu víťazne.

[Catalunya Radio] V januári ste odohrali mnoho zápasov a niektorí hráči tímu dostávajú o dosť viac minút, ako tomu bolo v minulej sezóne. Môže ich to nejak poznačiť, čo sa týka nasledujúcich zápasov?

Pravdou je, že niekoľkí hráči sú zranení. Dembélé, Coutinho, Iniesta a Alcácer v útoku, Mascherano a Samuel v obrane... Dúfame však v ich rýchlu rekonvalescenciu a neskorší odpočinok pre svojich kolegov. Január je náročný a dôležitý mesiac. Čo sa týka ďalšieho priebehu sezóny, určite sa chceme zraneniam vyhnúť.

[Marta Ramon, RAC1] Ako sa darí Coutinhovi? Kedy bude schopný hrať?

Nerád udávam presné dátumy, pretože stále je tu priestor na chyby. Všetko však postupuje podľa plánu, mal nejaké svalové zranenie, no je v poriadku. Domnievam sa, že čoskoro bude späť, no neviem - možno vo štvrtok, možno ďalší týždeň... Musí si však najprv osvojiť dynamiku tímu.

[Raúl González, Cadena SER] Klub v dnešnom oficiálnom vyhlásení poprel kontakt s Griezmannom. Nebudem sa vás teraz pýtať na to, či o tom niečo viete, no povedzte mi, kde by mohol v Barcelone zapadnúť?

Griezmann je skvelým hráčom, ktorý však hrá za iný tím. Rešpektujeme Atlético a tak o tom nebudeme hovoriť. Stále tu budú špekulácie a my sa s nimi musíme naučiť žiť. Klub zaujal jednoznačné stanovisko. Ak sa pýtate, či je Griezmann skvelým hráčom, tak je. No ako obvykle, ja som spokojný so svojimi hráčmi.

[Germán García, Radio Nacional] Aké sú vaše dojmy po prehre s Espanyolom? Ako to akceptovali hráči? Na prehru neexistuje nikdy ten správny moment, no vyhovuje vám to, keďže zápas môžete ešte stále otočiť?

Nikdy nechceme prehrať, stále sa snažíme si udržať sériu výhier. V zápase proti Espanyolu sme inkasovali dve minúty pred koncom zápasu, pričom sme sa snažili odpovedať, no neostal nám čas. Musíme sa z tejto prehry poučiť. Ak všetko pôjde tak, ako má, táto prehra bude iba anekdotou. Sme pokojní, musíme zvládnuť zajtrajší zápas, pričom postupne bude tých zápasov čoraz menej. Budeme sa snažiť zachovať si víťaznú dynamiku v lige, pričom narazíme na zložitého protivníka.

[Juan Arias, Cadena COPE] Alcácer toho síce veľa neodohral, no vždy podal dobrý výkon. Rozprávate sa s ním o jeho budúcnosti po tom, ako prišli nové posily?

O týchto veciach sa nerozprávame, iba o jeho zranení. Chceme, aby sa zotavil čo najrýchlejšie a bol schopný nám pomôcť. Tím totiž nie je iba o 11-ich, 15-ich, či 17-ich hráčoch - je ich viac ako 20. Mojim cieľom je to, aby každý z nich odohral určité minúty. Paco občas hrával častejšie, občas menej, no je trénovaný naskočiť už od prvej minúty. Má svoje vlastnosti, ktoré ho odlišujú od ostatných.

[Carles Escolán, Radio Marc] Môže sa niektorý zo zranených hráčov dostať do hry? Yerry Mina je už oficiálne vašim hráčom, je toto dobrým momentom, aby ste ho umiestnili do nominácie? Môže zavážiť to, že v Brazílii v poslednej dobe veľmi nehral, keďže je tam ešte len predsezóna?

Musíme si počkať na tréning. Čo sa týka Yerryho Minu, má rovnakú možnosť ako všetci ostatní. Hrával v odlišnej lige a najprv si musí zvyknúť na španielsky futbal. Nie je možné si ho len tak vyskúšať, keďže hráme o všetky trofeje, to sa musí vziať do úvahy. Zatiaľ však trénuje a sme s ním spokojní.

[Alfredo Martínez, Onda Cero] Quique Setien sa vyjadril, že radšej by bol za zápas, ktorý by skončil výsledkom 6:6, ako za zápas s výsledkom 0:0. Zvyčajne však tréneri neradi inkasujú mnoho gólov, aj keby tým pobavili divákov. Je to tak?

Myslím si, že každý by preferoval skôr 6:0, ako 6:6. To je presne myšlienka Quiqueho - jeho tímy sa vždy pokúšajú skórovať čo najviac. Vo veľa veciach sa tak zhodneme, obaja chceme, aby naše tímy dominovali. Je to však o tom, aby sme si vytvorili šance, pričom nesmieme do nich púšťať súpera. Toto je našim cieľom.

[Xavi Lemus, TV3] Čo sa týka ligy, máte nové možnosti, ktoré vám dovoľujú viac experimentovať. Môže byť zápas s Espanyolom tým odrazovým mostíkom? Plánujete zostavy s vedomým posledného zápasu? Bolo to zlyhanie, alebo iba menšia chybička?

Takisto sme hral proti Celte, kde sme nemali vôbec istý postup, keďže prvý zápas skončil 1:1, takže nebudem predbiehať. Hráme viacero zápasov za sebou a teda musíme využiť služby viacerých hráčov. Samozrejme sa všetko odvíja od výsledkov. Ak vyhráme, na ďalší zápas postavím hráčov, ktorí hrali dobre. Ak nie, tak som urobil chybu. Vo štvrtok sa pokúsime otočiť zápas, o tom vôbec nepochybujem. Najprv však potrebujeme otvoriť druhú polovicu sezóny víťazne.

[Joan Poqui, MD] Klub pravdepodobne počíta s predajom niektorých hráčov. Ovplyvnili túto situáciu niektoré z aktuálnych zranení?

Toto sú interné záležitosti. Stále hovorím, že nechcem komentovať prestupy. Pokiaľ sú istí hráči s nami, chceme využiť ich služby tak najlepšie, ako len vieme. Odhliadnuc od toho čo píšu médiá, každý, kto je aktuálne v Barcelone má šancu si zahrať.

[Natalia Arroyo, Diario Ara] Ako vyzerá vaša spolupráca s Jonom Aspiazom?

Už spolu pracujeme dlhší čas a on presne vie, aké mám metódy. Snažím sa obklopovať sa ľuďmi, ktorí majú trochu iné zmýšľanie, ako mám ja. Za prvé, sedí v hľadisku, pretože odtiaľ vidí všetko z inej perspektívy, pretože z dola nie sú niektoré veci viditeľné, veľa vecí tak ostatným uniká. Veľa krát sa ma na tlačovkách pýtajú, ako sme hrali, no ja si to neviem tak živo predstaviť, keďže z mojej perspektívy je viacero vecí nejasných. Počas prestávky komunikujem s Aspiazom a Barbarom, aby sme si vymenili názory a oni mi potom možno povedia niečo, čo som si neuvedomil. Prestávka je totiž jediný moment, kedy mám prístup k hráčom a oni ma môžu počúvať. Počas zápasu je to zložité.

[Ramiro Aldunate, March] Môžu početné zranenia v obrane znamenať, že Mina dostane šancu? Alebo sa spoliehate na to, že sa daní hráči stihnú doliečiť?

Uvidíme po tréningu. Yerry je jednou z možností, no opakujem, že najprv musí pochopiť našu hru a potom ho vypustíme na ihrisko. To však nie je také jednoduché.

[Jordi Blanco, ESPN] Pred dvoma rokmi sa už otvorene tvrdilo, že Barcelona vyhrala ligu, no potom získala iba jeden z 12 možných bodov a o titule sa rozhodovalo až do konca. Čo si myslíme o súčasnej eufórii a domnievate sa, že už ligu nemôžete stratiť?

Vôbec to neberiem do úvahy. Necítim eufóriu a nevnímam ju ani v šatni. Uvedomujeme si, že nič nie je isté. Zatiaľ sme nič nevyhrali, je pred nami ešte veľa utrpenia a veľa toho, čo môžme vyhrať. Nemôžeme kalkulovať, pretože jedno je isté - musíte vyhrať každý nasledujúci zápas. Takéto konverzácie sú vhodné v barovej atmosfére, no my sme profesionáli a vieme, koľko nás stálo dostať sa tam, kde sme.

[Jamie Easton, BeIN Sports USA] Jedna z legiend Barcelony, Ronaldinho, ukončil svoju kariéru. Jeho debut prišiel v zápase proti Athleticu, ktorý ste v tej dobe trénoval. Pamätáte si na ten zápas? Už vtedy ste v ňom videli niečo špeciálne?

Tiež som debutoval ako tréner v Primera División v spomínanom zápase. Príchod Ronaldinha bol pre Barcelonu veľmi dôležitý, rovnako ako príchod Rijkaarda a vytvorenie tímu. Zvykol som veľmi trpieť, keď sme proti nemu hrali, zatiaľčo ostatní boli šťastní, keďže hrali po jeho boku. Je dôležitou osobou vo svetovom futbale.

[Pere Gelada, L'Esportiu] Domnievate sa, že odveta kráľovského pohára by mohla niektorých hráčov rozptýliť, čo sa týka zápasu proti Betisu?

Nie. Našou prioritou je liga. To však neznamená, že nechceme vyhrať pohár. Chceme pohár, ligu aj Ligu Majstrov, proste všetko. Liga ukazuje formu počas celej sezóny. V zápase proti Espanyolu sme si išli po víťazstvo, no po jednej z akcii sa domáci ujali vedenia. Teraz máme šancu na obrat. Zápasy v kráľovskom pohári nás tešia, no teraz sme plne sústredení na ligu. Chcem len poznamenať, že teraz nebudem opomínať niektoré zápasy, pretože poznám vás žurnalistov...

[Jordi Gil, Sport] Deulofeu sa v nominácii neobjavil už dlhšiu dobu. Máte preňho nejaké riešenie?

Je pravda, že staviam skôr na iných hráčoch, no v tomto momente sa zatiaľ nič nedeje. Bol povolaný na zajtrajší zápas.

Chcel by som sa ešte opýtať na predĺženie kontraktu so Sergi Robertom. Aké máte s týmto hráčom plány?

Nové kontrakty pre Roberta a Piquého sú skvelé správy. Títo hráči pre klub a fanúšikov znamenajú veľa, rovnako ako znamenajú veľa aj pre svojich spoluhráčov, aj mladíkov, pretože im idú príkladom. Sme šťastní, oni sú taktiež šťastní. Zatiaľ hrajú vo veľkej forme a všetci dúfame, že toto je iba začiatok a postupne príde čoraz viac víťazstiev.

[Javier Aparicio, Vavel.com] Rafinha odohral v poslednom zápase zopár minút. Odíde, alebo má šancu ostať počas zimy v Barcelone?

Dostal povolenie vynechať dnešný tréning a niečo si zariadiť. Vrátil sa po vážnom zranení a sezóna je vo veľmi pokročilom štádiu. Domnievam sa, že by mal hrať čo najviac zápasov, no tu by to bolo preňho náročné. Uvidíme, ako sa to celé vyvinie, no my chceme, aby hrával. Stále vydával zo seba to najlepšie, v minulom zápase naskočil, lebo som si myslel, že by to mohlo byť užitočné.

[Josep Soldado, Atresmedia] Barcelone sa v lige darí a posilnila sa o zopár nových hráčov. Realu sa na druhú stranu veľmi nedarí, pričom Zidane stále opakuje, že nikoho kúpiť nepotrebuje. Ste prekvapený takýmto postojom?

Nie, neviem, čo by som k tomu mal povedať. Zameriavam sa iba na svoj tím, nemám čas rozmýšľať o niečom inom.

[David Ibaňez, Mediaset Sport] Niekoľko fanúšikov Espanyolu zaútočilo na Barcelonu a hádzali na ihrisko rôzne predmety. LaLiga sa už nimi začala zaoberať, no myslíte si, že je to správne riešenie? Neprinesie to skôr opačný efekt?

Viac by som uvítal pokojnejšiu atmosféru na všetkých štadiónoch a každý by mal prejaviť tomu druhému rešpekt. Sme síce súperi, no taktiež kamaráti. Zápas by mal byť zápasom a nič viac.

zdroj: fcbarca.com
foto: vivabarca

Teo07

top komentár
42
2018-01-21 08:06:19

Rano o osmej takyto clanok. Klobuk dole!

Roman7

-20
2018-01-21 09:39:02

ma rotovat v tomto zapase a nie espanylom kdu budeme musiet dotahovat ak da espynyol jeden gol u nas tak hned musime strelit 3 v lige velky naskok a este vcera aj atleti remizovali bola ta to hupost podla mna dufam ze ten espanyol vyradime ale do tejto situacie nas rozhodne dostal nas trener a jeho rotacie nech hovori kto chce co chce

tominno9

25
2018-01-21 09:47:17

netrep! všetko mohlo byť o 180° opačne, keby Messi premenil penaltu, v tom prípade by sme si doviezli náskok 0-1 v pri najhoršom remízu s tým, že by sme stretlili na súperovom ihrisku gól. Valverde tú penaltu nemal možnosť strielať za Messiho. Takže tréner nás do ničoho nedostal a jeho rotácia bola ok

Roman7

-4
2018-01-21 16:38:49

som zvedavy ako budes vo stvrtok obhajovat jeho rotaciu ak vypadneme z pohara koli zbytocnemu podcenovaniu a zbytocnej rotacii na ukor uz davno vyhrate ligy naco nam je neskutocny naskok v lige ked z neho nemozeme tazit a neposkytuje nam ziadnu vyhodu ked musime rotovat prave v druhej sutazi

Zmazaný užívateľ

16
2018-01-21 10:25:10

Pobavila mě tahle část, je vidět, jaký nadhled Valverde má.. a právem! "čas. Musíme sa z tejto prehry poučiť. Ak všetko pôjde tak, ako má, táto prehra bude iba anekdotou."

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.