Barcelona odohrala na Benito Villamarín úžasný druhý polčas, v ktorom prevalcovala domácich 5-0. Dvoma gólmi a dvoma asistenciami sa zaskvel Luis Suárez a iba o jednu asistenciu menej zaznamenal Lionel Messi.

Joaquín - stredopoliar Betisu:

Analýza: "Myslím, že sme odohrali dobrý prvý polčas, v ktorom sme kontrolovali zápas. Vieme, že od týchto zápasov sa veľa očakáva, všetko musí byť perfektné. Keď sa snažíte o vysoký pressing, získate loptu, no nemôžte ju ani podržať, keďže Barcelona vie, ako má na takéto situácie reagovať. V druhom polčase sme inkasoval tri góly za päť či desať minút. To v konečnom dôsledku rozhodlo."

Riziko vysokého pressingu: "Vedeli sme, že pressingová hra bude veľmi riskantná. Barcelona je tím, ktorý vie zvladnúť takéto situácie... Taktiež Leo Messi, keďže o ňom netreba nič špeciálne hovoriť."

TIP | Betis 0:5 Barca: Hodnotenie hráčov


Drtivá porážka: "Stále je ťažké prehrať, no je pravdou, že sme na 10 minút prestali hrať a tím ako je Barcelona to vie hneď využiť a dokázali nám dať 5 gólov. Zlyhanie a zlyhanie s piatimi gólmi sú dva rozličné pojmy. Máme za sebou dobrú fazónu, hrali sme dôležité zápasy, no na ten včerajší musíme rýchlo zabudnúť. Zlyhania s takými tímami proste prichádzajú."

Rakitić:

Zápas: "Poznáme trénera Realu Betis, vieme, že jeho tím zvykne hrať dosť odvážne, takže sme očakávali, že nás súper bude napádať. Museli sme byť trpezliví a čakať na správny moment, ktorý prišiel v druhom polčase. V defenzíve Realu Betis hrajú ich hráči individuálne, museli sme tak nájsť to najlepšie riešenie. Komunikovali sme však jeden s druhým hlavne počas prvého polčasu, pričom sme určite nechceli čakať až do prestávky, aby sme o zápase rozhodli. Najdôležitejšie však je, že sme si dokázali robiť svoju robotu a každým zápasom sa musíme postupne zlepšovať. Stále sa musíme snažiť vydať zo seba to najlepšie."

Situácia v lige: "Liga ešte nie je rozhodnutá, musíte byť pripravený na všetko. Pred sebou máme náročnú odvetu v kráľovskom pohári, pričom sa musíme prezentovať lepším výkonom ako posledne. Najťažšia fáza sezóny pomaly prichádza a my teraz musíme ísť krok za krokom, aby sme v konečnom dôsledku boli úspešní."

Cristian Tello - krídelník Betisu:

Messi: "V súčasnosti je nezastaviteľný. Je najlepším hráčom sveta a robí veci, ktoré nikto iný nedokáže. Cez prestávku som ho dokonca požiadal o dres, pretože keď hrajete v tom istom tíme, nerozmýšľate nad tým, keďže ho vidíte pomaly každý deň."

Zápas: "Pred zápasom som cítil niečo špeciálne, pretože vo farbách Barcelony som si odbil debut v Primera División. V prvom polčase sme Barcu prakticky k ničomu nepustili, no v tom druhom sme za svoje chyby draho zaplatili. Keď už bolo 0:2, cítili sme sa mentálne vyčerpaní. Pokúšali sme sa vystupovať a útočiť vyššie, no súper nás trestal z protiútokov."

zdroj: fcbarca.com
foto: vivabarca

UnYsO

19
2018-01-22 12:57:14

Škoda, že Tello nedostával viacej príležitostí za Barcu. Veľmi rýchly, agilný a výbušný. Katalánska krv sa v ňom nezaprie. Hneď by som ho menil namiesto ťažkopádneho Goméza.

Zubohryz1

17
2018-01-22 13:22:49

No tello neni a ani nebol nejaky extra talent. Vynikal iba rychlostou. A vie robit iba stale to iste- klucka dolava

Vladis_46

11
2018-01-22 15:11:42

Niečo podobné máme v podobe Deulofea, tiež rýchlosť a jedna klučka.

koNa

14
2018-01-22 13:22:03

Vermaelen - pravdepodobne 2 tyzdne bez futbalu, nemyslim si ze to je vazne. Nech je coskoro fit!

bruno1

7
2018-01-22 14:51:18

Ako moze hrat za barcu ked ani v betise nevynika?

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.