FC Barcelona už túto sobotu privíta na svojom štadióne Deportivo Alavés, keď sa tak aktuálni ligoví lídri posnažia v rámci La Ligy Santander predĺžiť svoju šnúru bez porážky už na dvadsaťjeden duelov.

Obe družstvá za sebou majú náročný program, počas týždňa totiž zhodne odohrali odvety svojich štvrťfinálových dvojzápasov Španielskeho kráľovského pohára. Kým sa však Katalánci mohli usmievať, Alavés príliš veľa dôvodov na radosť v konečnom dôsledku nemalo. Hoci sedemnáste družstvo uplynulej sezóny porazilo Valenciu pomerom 2-1, z postupu sa tešili Los Che, ktorí triumfovali po penaltovom rozstrele.

To Katalánci svoju drámu dotiahli do úspešného konca. Valverdeho ekipa po prvom súboji s Espanyolom prehrávala 1-0, no na Camp Nou manko dokázala dorovnať a následne zvíťaziť 2-0. Barca sa, mimochodom, v ďalšej fáze turnaja stretne práve s Valenciou.

Situácia v tábore domácich sa začína, čo sa týka zdravotného stavu futbalistov Barcelony, stabilizovať. Txingurrimu chýbajú len dvaja jeho zverenci, mimo hry sú Thomas Vermaelen a Ousmane Dembélé. Do akcie sa však na druhej strane už vrátil Samuel Umtiti, fit po problémoch s hamstringom, a rekonvalescenciu má za sebou i Philippe Coutinho. Brazílčan nechal zabudnúť na svoje zranenie stehna štvrtkovou premiérou proti Pericos, keď debutoval, striedajúc Andrésa Iniestu. Zdravý je, konečne, aj Paco Alcácer a rovnako sme ho videli v hre aj v Cope.

Baskickému mužstvu bude v Katalánsku chýbať hneď pätica futbalistov. Zranení sú Héctor Hernández, Carlos Vigaray aj Burgui a suspendácii čelia Rodrigo Ely a Tomas Pina. Do hry sa avšak vracia po treste Ruben Duarte, ktorý bude cenným prínosom pre ľavý kraj obrany.

Barcelona bude mať zajtra jediný cieľ, získať tri body. Alavés sa zatiaľ trápi a do kola vstupuje len s tromi bodmi nad zónou zostupu, kým Azulgranas majú na čele tabuľky jedenásťbodový náskok a v aktuálnom ročníku zatiaľ neokúsili chuť ligovej porážky.

Svojho debutu v španielskej ligovej súťaži by sa v drese nového zamestnávateľa mohol dočkať Coutinho. Brazílčan proti Espanyolu žiaril a evidentne si na trávniku rozumel s Leom Messim, pričom predviedol niekoľko podarených prienikov.

Vo fantastickej forme je i Luis Suárez. Uruguajský špílmacher zaznamenal v posledných deviatich stretnutiach jedenásť presných zásahov a necháva tak zabudnúť na nie príliš vydarený úvod sezóny.

Špeciálny bude mať zajtrajší duel nádych pre Munira el Haddadiho, ktorý prichádza ako kmeňový hráč blaugranas, pôsobiaci v celku Abelarda na hosťovaní. "Hrať proti Barce je unikátne vždy, pretože je plná mojich bývalých spoluhráčov. Vyrástol som tam a spoločne s nimi som vyhral všetko, pričom tak bude návrat na Camp Nou, samozrejme, veľmi príjemný. Bude to pre mňa o veľkých emóciách, iste si ešte pamätám, ako som debutoval, prežil som tam nezabudnuteľné okamihy. Všetko to sú krásne spomienky," komentoval pred duelom.

Info pre tipérov

Info o zápase

Dátum: 28. január 2018 (nedeľa)

Čas: 20:45

Miesto: Barcelona, Camp Nou

Prenos: Digi Sport 3

Zdroj: forcabarca.sk, br
Foto: archív

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.