Hoci je ešte iba február, Barca vstupuje do priameho boja o tituly. Vôbec prvou trofejou, ktorá má po Novom roku nesmierne rýchly spád, je Španielsky kráľovský pohár, v rámci ktorého sa zajtra večer predstaví proti Valencii. Na programe je odvetný súboj semifinálového dvojzápasu, pričom z Camp Nou si blaugranas prinášajú jednogólový náskok.

V prvom dueli semifinále Copa del Rey mali zverenci Ernesta Valverdeho nesmiernu prevahu, no Katalánci ju zužitkovať dokázali len na jeden strelený presný zásah. Za svoj bojovný výkon bol odmenený Luis Suárez, no radosť z triumfu mala trpkú príchuť, keďže Barcelona mala zrejme i na lepší rezultát.

V zajtrajšom stretnutí uvidíme podľa všetkého návrat barcelonskej once de gala, ktorá proti Espanyolu pod vplyvom masívnych Txingurriho rotácií oddychovala. Prvou výraznou zmenou bude návrat vicekapitána Lionela Messiho, ktorý cez víkend naskakoval na Cornellu len z lavičky. Valverde si dobre uvedomuje, že bez rodáka z Rosaria je jeho tím polovičný a na Mestalli nebude chcieť dopustiť žiadne prekvapenia.

Na valencijskej pôde zaznamenajú podľa všetkého návrat i tradiční krajní obrancovia. Na ľavej strane by mal nastúpiť, samozrejme, Jordi Alba a vpravo azda uvidíme Sergiho Roberta, ktorí by mali nahradiť dvojicu Semedo a Digne, pre ktorú sa extremadurský kouč rozhodol v el derbi catalaní.

Lazaret na druhej strane nastáva v strede barcelonskej obrany. Zdravotné problémy majú Piqué i Vermaelen, procesom adaptácie si stále neprešiel Yerry Mina. Kolumbijský internacionál by však mohol proti Netopierom konečne dostať svoju príležitosť.

O druhom finalistovi Copa del Rey sa rozhodne na Estadi de Mestalla, svätostánku, ktorý sa nachádza na východnom cípe Španielska. Jeho kapacitou je zhruba päťdesiattisíc miest, pričom zaujímavosťou je, že Los Che tu svoje domáce zápasy hrávajú už od roku 1923.

Marcelinovo družstvo zažíva po tom, čo vstúpilo do aktuálnej sezóny fantasticky, mierny útlm. Klub s takmer storočnou históriou v posledných piatich dueloch utrpel hneď päť porážok, aj keď pravdou je, že Valencia zakaždým podľahla silnému súperovi. Aktuálne tretí tím španielskej La Ligy Santander najprv po dvoch vylúčeniach prehral s Las Palmas, nasledovala prehra s Alavés, aby neskôr ako porazený odišiel i proti Realu Madrid, blaugranas a Atléticu.

V prípade, že Katalánci svojho rivala dokážu predčiť a postúpiť do finále, zabojujú už o svoju štvrtú trofej z Copa del Rey za sebou. Pod vedením Luisa Enriqueho zvíťazili zakaždým, keď porazili Bilbao, Sevillu a pred rokom aj prekvapenie v podobe Alavés. V ceste jej však stojí odhodlaný súper.

"Valencia môže na svojom štadióne postúpiť v boji s každým mužstvom na svete. Na výjazde sme prehrali 1:0, tak prečo by sme teraz nemohli otočiť vývoj dvojzápasu? Sme presvedčení, že pri takomto výsledku z Camp Nou, sme vývoj dvojzápasu schopní otočiť," vyhlásil gólman Valencie Jaume Doménech.

Víťaz tohto dvojsúboja sa stretne s lepším spomedzi Seville a Leganés. V prvom meraní síl andalúzskeho a madridského mančaftu na pôde družstva z hlavného mesta Španielska sa zrodila remíza 1-1, a tak sa, rozhodne, podobne ako v zápase medzi Barcou a Valenciou, máme na čo tešiť.

Info pre tipérov

Zdroj: forcabarca.sk
Foto: archív

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.