FC Barcelona má za sebou skvelé obdobie, cez víkend zdolala svojho najväčšieho prenasledovateľa Atlético Madrid a dobrú náladu si urobila i v Katalánskom superpohári, no koncentrovať sa teraz musí na ďalší náročný súboj. Blaugranas v rámci dvadsiateho ôsmeho kola La Ligy Santander cestujú na La Rosaleda.

Katalánske periodiká v tom majú jasno, Barcelončania už majú ligový titul prakticky vo vrecku. Aj napriek tomu, že však zverenci Ernesta Valverdeho majú na čele tabuľky španielskej ligovej súťaže na druhé Atlético už osembodový náskok, o ničom nie je rozhodnuté definitívne a o cennú trofej musia bojovať až do konca.

Azulgranas sa v zajtrajšom súboji predstavia na pôde tímu, ktorý je beznádejne posledný, no lopta je guľatá a Málaga, vedomá si toho, že pri snahe o záchranu jej pomôže len zázrak, bude rozhodne bojovať do posledných minút.

Los Boquerenos v súčasnej sezóne zažívajú obrovské sklamanie. Po tom, čo pred rokom skončili na príjemnom jedenástom mieste, sú aktuálne s trinástimi bodmi na samotnom chvoste Primery División a po desiatich rokoch to vyzerá tak, že elitu španielskej ligy opustia.

Málaga stráca na bezpečnú zónu osem bodov, pričom v celku prebehlo na začiatku tohto roka i ku zmene na manažérskom poste, keď majiteľ klubu, šejk Abdullah Al Thani, vymenil Míchela za Josého Gonzáleza. Päťdesiatjedenročný lodivod sa na Pyrenejský polostrov vrátil po zastávke v čínskom Pekingu a aktuálne sa pokúša o zdanlivo nemožné, hoci si zatiaľ evidentne svoju daň pýta adaptácia. Pod rodákom z Cádizu zatiaľ Andalúzania netriumfovali ani raz, ba čo viac v posledných šiestich ligových dueloch nezískali ani bod.

Najväčším problémom družstva z Málagy je impotencia v ofenzíve. Aj keď inkasovalo "len" štyridsaťtrikrát, čo je údaj, ktorý je bežný napríklad aj u tímov z polovice tabuľky, Boquerenos skórovali v celom ročníku iba šestnásť ráz. Tím hľadá márne strelca, najväčší počet presných zásahov na svojom konte majú trojgóloví Uruguajčania Castro a Rolan.

To situácia u Barcelončanov je diametrálne odlišná. Sú na čele ligovej tabuľky, pred stredajším odvetným zápasom osemfinále Ligy majstrov s Chelsea sa nachádzajú v priaznivej situácii a do finále postúpili už i v rámci Copa del Rey. Blaugranas v prebiehajúcej sezóne v La Lige dvadsaťjedenkrát vyhrali, šesť ráz remizovali a neprehrali ani raz, keď tak majú na svojom konte šesťdesiatdeväť bodov, o päťdesiattri viac ako ich zajtrajší súper. Katalánci strelili sedemdesiat gólov a inkasovali len trinásťkrát.

Lídrom FCB nie je opäť nikto iný ako Lionel Messi, ktorý je vo skvelej forme a v poslednom čase sa mu darí najmä po priamych kopoch. Leo sa stal prvým futbalistom, ktorý v jednej sezóne strelil z tohto typu štandardiek päť alebo viac gólov po Ronaldinhovi z roku 2007.

Zaujímavosťou je, že Barca síce v lige neprehrala už tridsaťštyri zápasov po sebe, no posledný raz zaváhala práve na Rosalede, keď Málage podľahla pred rokom v apríli 2-0. Ďalším údajom, ktorý stojí za zmienku, je skutočnosť, že posledných jedenásť presných zásahov, ktoré Azulgranas zaznamenali na tomto svätostánku, si pripísalo jedenásť rôznych strelcov.

Domácim bude zajtra chýbať dvojica až štvorica futbalistov, kým Wingers Juankar a Adalberto Penaranda budú absentovať určite, stredopoliar Adrián González a Recio sú stále otázni. Katalánci sa zase nemôžu spoľahnúť na zraneného Iniestu, Semeda a Denisa Suáreza.

Info pre tipérov

Info o zápase

Dátum: 10. marec 2018 (sobota)

Čas: 20:45

Miesto: La Rosaleda, Málaga

Prenos: Digi Sport 3

Zdroj: forcabarca.sk, goal
Foto: archív

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.