Gerson a FC Barcelona sa po troch rokoch stretávajú opäť, tentoraz však namiesto rokovacieho stola na trávniku. Stredopoliar Ríma, ktorý by pri neúčasti Nainggolana mohol figurovať v základnej jedenástke, cestuje na Camp Nou ako futbalista po prvý raz. 

Gerson Santos da Silva, futbalovému svetu známy jednoducho ako Gerson, by sa v nadchádzajúcom súboji Ligy majstrov medzi Barcou a Rímom mohol predstaviť v základnej zostave hostí. Zaujímavé pritom je, že tento špílmacher bol nesmierne blízko príchodu ku blaugranas, keď boli Katalánci v lete 2015 pripravení vyplatiť za neho jeho výkupnú klauzulu v hodnote 3,6 milióna eur. Hoci chcel brazílskeho rodáka i Juventus, stredopoliar uprednostňoval Barcelonu... teda až do momentu, keď sa do cesty nepriplietli zástupcovia Ríma. 

Mladý záložník sa napokon nechal presvedčiť celkom zo Stadio Olimpico, ktorý jemu aj Fluminense ponúkol viac peňazí. Za Gersona nakoniec Giallorossi zaplatili pätnásť miliónov eur, čo bola čiastka, ktorú Barcelončania investovať ochotní neboli. 

Namiesto Gersona sa však Azulgranas rozhodli získať z Fluminense iného hráča, v lete 2016 kúpili stredného obrancu Marlona Santosa. Tento ďalší Brazílčan už v súčasnosti pôsobí v Nice, kde v aktuálnej sezóne odohral dovedna devätnásť duelov a zažíva úspešný ročník.

Zdroj: md
Foto: md

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.