Barcelona vo včerajšom zápase Ligy majstrov zdolala AS Rím 4:1 a je jednou nohou v semifinále turnaja. Zápas sa pre Blaugranas v každom prípade nevyvíjal až tak jednoznačne ako skóre naznačuje.

Kataláncov dostali na koňa vlastné góly z kopačky De Rossiho a Manolasa. Gerard Piqué následne zvyšoval na 3:0. Aj Rimania mali v zápase svoju svetlú chvíľku, keď sa Edinovi Džekovi podarilo znížiť na 3:1. Skóre zápasu uzavrel Luis Suarez.

Výsledok je pre Blaugranas veľmi priaznivý, pretože mužstvu z Camp Nou v zápase chýbala precíznosť. Nie najlepšie stretnutie odohral Leo Messi, keďže nedokázal skórovať hneď z niekoľkých dobrých príležitostí. Treba však dodať, že Argentínčan je späť po zranení. Bez tak je jasné, že hoci Ernesto Valverde môže byť spokojný s výsledkom, sám dobre vie, že v hre jeho tímu je veľký priestor na zlepšenie.

Zaspatej Barcelone pomohlo aj šťastie

4:1 - vzhľadom na výsledok jednoznačný priebeh zápasu. Ale Barcelona nepredviedla svoj najlepší výkon. Rím si vsietil hneď dva vlastné góly a Barca bola razom v pozícii dvojgólového vedenia, ktoré si ani nezaslúžila. Rím pritom vyzeral byť nebezpečný po celý večer a keď sa ukázalo, že svoj deň nemá ani ter Stegen, Edin Džeko to využil a znížil. Ter Stegen pritom vyrobil hrúbku, ktorá mužstvo takmer stála gól. Našťastie všetko napravil. Suarez napokon zariadil, že Katalánci do odvety cestujú s pohodlným náskokom.

Pred štartom štvrťfinálových bojov sa zdalo, že práve Rím je papierovo najslabším tímom. Realitou zostáva, že Barca mala šťastie, že prvý zápas sa skončil takýmto výsledkom. Ak sa zverenci Ernesta Valverdeho nevzchopia, v semifinále ich vytrestá hociktorý ďalší tím. Barca včera pôsobila ako unavené mužstvo, ktorému chýbala plynulosť a iskra. Tréner tak v krátkom čase musí svojich zverencov doviesť na starú dobrú koľaj.

Messimu chýbal rytmus

Argentínčan počas poslednej reprezentačnej pauzy vynechal všetky zápasy svojho tímu a zápas proti Seville začal iba na lavičke pre náhradníkov. Zápas proti Rímu bol pre hviezdu Blaugranas prvým celým duelom za posledných 18 dní a na trávniku to bolo badať. Argentínčan nebol vo svojej koži predovšetkým v prvom polčase, kedy prišiel o loptu až 7-krát.

Problémy mal aj v druhom polčase, kedy nepremenil zopár veľmi sľubných príležitostí. Buď svoj pokus namieril priamo na Alissona, alebo bránku hostí netrafil vôbec. Dokonca aj pokusy z priamych kopov boli pri pohľade na Messiho tohtosezónne štatistiky úplne mimo.

Reakcia Messiho po záverečnom hvizde hovorila za všetko: žiadne oslavy, len sa rukami oprel o stehná. Frustrácia. Vedel, že neodohral dobré stretnutie a k víťazstvu veľmi neprispel. Zlou správou pre všetkých neprajníkov je fakt, že s koncom sezóny Messi určite nebude hrať horšie.

Valverde hral na istotu

Zostava FC Barcelona na zápas proti AS Rím prekvapila. Ernesto Valverde nechal na lavičke sedieť Dembélého, nasadil Nelsona Semeda. Ten stretnutie odohral na poste pravého beka a Sergi Roberto sa tým pádom posunul do zálohy. Valverdeho rozhodnutie môžeme chápať v dvoch rovinách: Dembélému ešte úplne neverí, že do tímu zapadol na 100% a zároveň, Semedo lepšie pasoval do zápasu z toho hľadiska, aby Rím mal čo najmenšiu šancu streliť gól.

Valverde si totiž spomína na to, že Barcelona mala v predchádzajúcom dvojzápase proti Chelsea veľké šťastie, že inkasovala len jeden jediný gól a teraz v dvojzápase proti Rimanom stavil na istotu. Do stredu poľa tak miesto Dembélého nasadil Sergiho Roberta, ktorý stráca menej lôpt. Tento plán nevyšiel úplne na 100%, pretože Blaugranas bez tak jeden gól inkasovali.

zdroj: sport360.com
foto: sport360.com

Rossel

35
2018-04-05 17:22:45

áno s výkonom nemôžme byť veľmi spokojný, no čo tento rok ukazuje Barca je to, že dokážeme vyhrať alebo minimálne remizovať aj v zápasoch v ktorých Barca sa nevie dostať do tempa, kdežto po minulé roky sme o tom mohli len snívať..a to dávam na vrub hlavne Valverdemu :) a taktiež si myslím že to je kľúčová vlastnosť alebo schopnosť ktorá rozhoduje o úspechu alebo neúspechu :)

vondeylen

25
2018-04-05 17:35:10

co stale chceme,sme krasne hladko pred vsetkymi,nemozme presilovat kader,valverde zaviedol adekvatny system,hrat tolko kolko treba a funguje...:) moj laicky nazor,len tak dalej

BadrHari1

17
2018-04-05 18:12:15

Presne. Krasny priklad je city, ktore likviduje konkurenciu a potom v par zapasoch totalne vybuchne.

Zolino18

35
2018-04-05 18:23:17

Tomu nerozumiem, ako sme nemohli zaslúžiť tie góly keď sme ich sami vypracovali? Ja si myslím, že ak by De Rossi nezakročil Messi by z tej prihrávky skóroval. A v prípade druhého gólu, mne sa zdalo že loptu centroval Rakitič a nie napr.Kolarov a takisto keby bol Manolasov sklz o 5 centimetrov kratší, tak by Umtitimu loptu neukradol a ten by skóroval.

Gabrieloo

7
2018-04-06 13:53:52

toto je presne moj nazor. furt sa tu tocime okolo tych vlastnych golov. ale ako sa tu spomina. keby de rossi nezasiahol tak si messi preberie loptu a stal by 13m sam pred branou ako by to asi dopadlo. a druhy gol. messi a raketa si krasne vykombinovali priestor a raketa dal idealny center. keby to obranca nezasiahne tak umtiti da gol. z takej vzdialenosti, lopta isla po zemi ako kolvek by ju trafil padol by gol. aj bayern dal dva goly vlastne. a nikto nerozprava ze ake mali stastie a to Sevilla bola od nich lepsia. co sa o rime urcite neda povedat.

Federer

14
2018-04-05 20:27:50

Čo sú to za články ? Valverde zmenil štýl už nejdeme na 10:0 ale rozvážne. Čo je na tom "Zaspatej Barcelone pomohlo aj šťastie". Pre Boha ... sú chorí v sport 365 ?

FCBarcelona2018

-3
2018-04-06 06:33:32

Súhlasím, že výkon celého mužstva bol neuspokojivý. Prekvapuje ma najmä Umtiti, ktorý posledné tri zápasy veľa chybuje a zdá sa mi byť aj pomalý a v šestnástke akoby nezorientovaný. Druhý hráč, ktorý nie je vo svojej koži je Leo. Postrácal na neho neobvykle veľa lôpt a prakticky poriadne neohrozil súperovho brankára. Ani ostatní neprekypovali agresivitou a bojovnosťou, snáď až na D. Suáreza, ktorý sa zdal po naskočení do zápasu oveľa aktívnejší a plný chuti. V odvete by som namiesto Semeda pred S.Roberta poslal do hry Dembelého, pretože rímania potrebujú víťazstvo a tam sa otvára priestor na rýchle protiútoky.

emiliano

4
2018-04-06 08:38:28

Ano, súhlasím, Umtiti teraz robí veľa chýb v pozičnom bránení, zaskakuje Pique. Ale je aj pomalý, uteká mu hráč a on vyklusáva. Nepoznávam ho.

jokerito

1
2018-04-06 09:00:15

Súhlasím, že Leo nemal rytmus na 100% , ale tak to bolo očakávatelné vzhľadom k zraneniu. Ohľadom Dembeleho, ja si myslím že v lige bude v základe. Valverde ho podľa mňa chce stavať hlavne keď môže stavať aj Coutinha, teda v lige. Chce aby sa zohrali. Oni sú budúcnosť a podla mňa žiariť začnú hlavne v budúcej sezóne.

Dr-QQ

4
2018-04-06 09:09:34

AS boli nebezpeční len v 2.polčase. Na jeho začiatku hlavičkoval nádejne Perotti a na konci Kolarovov priamy kop tesne minul pravý vinkel ter Stegenovej brány. Okrem toho mali ešte silnú päťminútovku od 75. do 80. minúty, ktorá vyvrcholila gólom Džeka.
Inak ničového nič. Barca mala po celý zápas jasnú prevahu, niekoľko góloviek, dvakrát cvendžala žrď, môže sa zdať paradoxom, že Rimania dali viac gólov ako Katalánci :-), ale nakoniec zaslúžene vysoko prehrali.

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.