Je tu veľké finále, futbalisti FC Barcelona sa už zajtra pobijú s prvým tímom Seville o cenný titul zo Španielskeho kráľovského pohára. Katalánci budú favoritom, hoci v uplynulých týždňoch nepredvádzali ideálne výkony. 

Azda väčšina fanúšikov oboch družstiev má ešte posledné meranie síl blaugranas Los Rojiblancos čerstvo v pamäti. Písal sa tridsiaty prvý marec tohto roka, keď na štadióne Ramóna Sáncheza Pizjuána domáci Andalúzania vyhrávali už o dva góly, no následne z lavičky prišiel Leo Messi a získal pre svoj tím aspoň bod vďaka remíze pomerom 2-2.

Barce sa všeobecne proti jej zajtrajšiemu súperovi darí náramne. V posledných šiestich dueloch, s výnimkou spomínaného posledného stretnutia, zvíťazili Katalánci zakaždým, pričom v týchto súbojoch exceloval najmä spomínaný Messi. Rodák z Rosaria odohral celkovo proti Sevilli tridsaťdva zápasov, v ktorých zaznamenal hneď tridsať presných zásahov. V najlepšej pripravenosti a forme ho uvidíme i zajtra. 

Družstvo z juhu Pyrenejského polostrova zažíva sezónu plnú obrovských úspechov aj veľkých sklamaní. Mužstvo, ktoré trénuje Vincenzo Montella, si viedlo skvele v najprestížnejšej európskej klubovej súťaži Lige majstrov, kde sa prebojovalo až do štvrťfinále po tom, čo vo štvrťfinále vyradilo Manchester United, no paradoxom je, že od výhry nad Červenými diablami Sevillčania netriumfovali v siedmich prípadoch ani raz. 

Los Rojiblancos sú brilantní v pohárových súťažiach, ako sme spomenuli, v Champions League písali históriu a darí sa im aj v Copa del Rey, kde absolvovali neľahkú cestu do finále. Sevilla najprv vyradila Cartagenu z juhu Španielska jednoznačne po výsledkoch 0-4 a 0-3, neskôr si poradila i s Cádizom, vo štvrťfinále tak trochu prekvapivo z pohára vyprevadila Atlético Madrid a posledný krok za finále urobila v dvojzápase s Leganés. 

Oveľa horšie to je však, keď sa pozrieme na to, ako si celok so stodvadsaťosemročnou históriou vedie v Primere División. Montellova ekipa je v súčasnosti až siedma, márne hľadajúca konzistenciu, a tak teraz urobí všetko pre to, aby triumfovala aspoň na scéne Španielskeho kráľovského pohára. 

Problémom FC Barcelona bola v poslednom období nestabilná defenzíva. Katalánci si ani raz v posledných šiestich súbojoch neudržali čisté konto, čo jasne dokumentuje Valverdeho snahu z posledného zápasu so Celtou Vigo, ktorý šetril Piquého s Umtitim, stopérsku dvojičku, ktorá sa predstaví i vo finále. 

Medzi tromi žrďami Azulgranas uvidíme s najväčšou pravdepodobnosťou Jaspera Cillessena, holandského gólmana, ktorý dovedna odohral v súťaži všetké minúty, a inkasoval len dvakrát. Barca sa na neho bude nepochybne spoliehať. 

Kto teda vyhrá? Oba tímy majú obrovskú motiváciu, ako hovorí aj Ever Banega, hviezda Seville. "Vlastne kvôli tomu sa hrá, aby sa postúpilo do finále a prežívať takéto chvíle. Chceme vyhrať. Ak zahráme intenzívne vo všetkých líniách a budeme zároveň koncentrovaní v každej chvíli, určite sa to podarí," komentoval pred finále.

Iný futbalista Andalúzanov Pablo Sarabia na neho nadviazal. "Necítime pred duelom proti nim žiaden strach, budeme sa snažiť o to, aby sme bojovali svojimi vlastnými zbraňami, urobíme všetko pre to, aby sa na trávniku necítili pohodlne," tvrdil.

Info pre tipérov

Info o zápase

Dátum: 21. apríl 2018 (sobota)

Čas: 21:30

Miesto: Wanda Metropolitano, Madrid

Zdroj: forcabarca.sk, br
Foto: br

VistaBarca

5
2018-04-21 06:42:07

Bude to vysielat aj nejaka TV dostupna na Slovensku ? Vlani tusim iba na internete...

kov3

-6
2018-04-21 11:03:39

Ty si taký žartovník, že ?

VistaBarca

4
2018-04-21 12:40:13

Nechapem, preco zartovnik. Ja som sa pytal, ci to bude niekde aj v telke!

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.