Španielski majstri z Barcelony majú pred sebou už dnes posledný zápas sezóny, keď v domácom prostredí privítajú hráčov Realu Sociedad. Zverenci Ernesta Valverdeho utrpeli v predchádzajúcom, predposlednom kole svoju prvú ligovú porážku, no s fanúšikmi sa posnažia rozlúčiť vo veľkom štýle. 

Dnešný súboj sľubuje emotívne divadlo, ktoré bude úzko späté s odchodom dvoch legiend. Kým v drese domácich Barcelončanov sa lúči Andrés Iniesta, z Realu Sociedad odchádza ikonický stredopoliar Xabi Prieto.

Katalánci sa v súboji predstavia bez Thomasa Vermaelena, ktorý nedohral stretnutie s Levante pre problém s hamstringom, voľno dostal Paulinho a v akcii neuvidíme ani sankciovaného Sergiho Roberta. Do nominácie sa však na druhej strane vracia Samuel Umtiti, ktorý s mužstvom neodcestoval do Južnej Afriky pre menšie zranenie. 

Problémy so zranenými hráčmi majú aj v Sociedade a v poslednom kole La Ligy Santander sa hostia budú musieť zaobísť bez Davida Conchu, Jona Guridiho, Imanola Agirretxeho, Aritza Elustonda, Igora Zubeldiu a Adnana Januzaja. 

Nech to už dopadne akokoľvek, jedno je isté, s európskym futbalom sa dnes rozlúči jedna z najväčších legiend histórie futbalu, nezameniteľný Iniesta. Stredopoliar strávil u Azulgranas celú svoju kariéru a z družstva odchádza s tridsiatimi dvomi trofejami na svojom konte. 

Kým svoju prvú rozlúčku má už rodák z Fuentealbille za sebou, po tom, čo sa v piatok rozlúčil v útrobách barcelonského štadióna so svojimi spoluhráčmi a športovou smotánkou, po ukončení merania síl so Sociedadom mu poctu vzdajú všetci priaznivci na Camp Nou

Ako bude vyzerať hľadanie Andrésovej náhrady? Nijako, nikto, kto by sa mu totiž vyrovnal, neexistuje. Budú len hráči, ktorí môžu písať v Katalánsku svoj vlastný príbeh, pričom výborne sa ukazuje Philippe Coutinho. Vo svojich posledných desiatich dueloch za FCB sa podieľal hneď na deviatich góloch a ukazuje, že sa v ekipe skvele aklimatizoval. 

Brazílčana by však už čoskoro mohol v kádri doplniť ďalší hviezdny nákup, katalánske periodiká totiž čoraz častejšie špekulujú o tom, že ku šampiónom Primery División zavíta Antoine Griezmann z Atlética Madrid. 

Vráťme sa ale ku zápasu s La Real. Hoci sa prakticky počas celého ročníka mohli Barcelončania chváliť skalopevnou defenzívou, v poslednom kole vybuchli a proti Levante inkasovali hneď päťkrát. Čoraz viac kritiky sa valí i na Yerryho Minu, ktorý sa dlho nevedel prepracovať ani len do nominácie, a keď dostal šancu, duel mu vôbec nevyšiel. 

Txingurriho zverenci sa budú musieť mať na dobrom pozore. Viac gólov ako mužstvo Imanola Alguacila majú totiž na svojom konte len oni a futbalisti Realu Madrid, keď Sociedad skóroval hneď šesťdesiatšesť ráz. Pridajú nejaký presný záash aj dnes?

Zdroj: br
Foto: br

gabo

2
2018-05-20 15:41:39

Asi s tým nebudu mat velký problém,ked si predstavime hru nasej obrany v poslednych zápasoch

Insibinna

0
2018-05-21 01:29:35

Komentár bol vymazaný kvôli porušeniu kódexu diskutujúceho.

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.