Medzi prekvapenia šampionátu v Rusku môžeme zaradiť aj remízu Argentíny s Islandom. Albicelestes siahali po víťazstve, no svoju územnú prevahu nedokázali pretaviť vo vedúci gól. Lionel Messi navyše nepremenil pokutový kop.

Argentína pritom Islanďanov tlačila po celý zápas a najmä v druhom polčase. Na plný bodový zisk to však nestačilo. Čo nám teda ukázal úvodný zápas zverencov Jorgeho Sampaoliho na Majstrovstvách sveta 2018?

1. Leo sa s pokutovými kopmi nekamaráti

Hviezda Argentíny mala v 63. minúte zápasu proti Islandu ideálnu príležitosť poslať svoj tím do vedenia. Argentína mala v zápase proti autobusu v pokutovom území súpera problémy vytvoriť si čisté šance a pokutový kop bol preto vítaný. Messi však penaltu zahral zle. Ďaleko od žrde a v ideálnej výške pre brankára. Halldorsson ponúknutú šancu neodmietol a Messiho pokus hravo zneškodnil. V sezóne 2017/2018 Messi zahrával 8 pokutových kopov a polovicu nepremenil.

2. Argentíne už teraz chýba Sergio Romero

Jednotkou v bráne Argentíny bol Willy Caballero, no hneď v úvodnom zápase na turnaji je zrejmé, že Sergio Romero bude mužstvu nesmierne chýbať. Sergio Romero bol totiž jasnou voľbou na post brankára do základu, no pred turnajom si nešťastne poranil koleno a zranenie ho napokon o šampionát pripravilo.

Caballero za Argentínu oficiálny súťažný zápas doposiaľ neodchytal. Hneď od úvodu bolo vidieť, že si v pokutovom území nevie urobiť poriadok a prispel aj k vyrovnávajúcemu gólu Islandu. Nedokázal chytiť dvojicu centrov a ten druhý Finnbogason doklepol do siete. Sampaoli má k dispozícii ešte dvojicu brankárov - Franco Armani a Mahuel Guzman.

3. Island stále betónuje, no dokáže aj udrieť

Island prišiel do Ruska s tým, čo mu fungovalo na EURO2016, keď sa mužstvo prebojovalo až do štvrťfinále. Skalopevná obrana a rýchle protiútoky. Argentína mala veľké problémy, aby útočné výpady súpera ubránila. Problémy Argentíne robili aj dlhé autové vhadzovania od Arona Gunnarssona, ktorý loptu dokázal poslať až do pokutového územia. Dnešný výsledok je pre Island veľmi pozitívny a pred ďalšími súbojmi proti Nigérii a Chorvátsku mu dodá sebadôveru.

4. Nervózna obrana Albicelestes

Je všeobecne známe, že Argentína má v útoku nadbytok fantastických útočníkov a káder v Rusku to len potvrdzuje. Vyzerá to tak, že aj chémia medzi líniami je na tom lepšie. Messi sa v zápase stiahol hlbšie, aby vytvoril akési spojivo medzi zálohou a útokom, čo pomohlo aj gólu Aguera. Prihrávky Javiera Mascherana boli opäť nesmierne presné a Meza po jeho boku takisto odviedol veľmi dobrý výkon.

Ofenzíva Argentíny teda vyzerá konkurencieschopne, problémom však naďalej zostáva obrana a teraz už aj brankár. Sampaoli má nad čím premýšľať. Vo viacerých prípadoch chcela obrana Argentíny rozohrávať útok zozadu, no presing Islandu slávil úspech, keď rozohrávku neraz zachytil. V obrane to vyzerá, že chýba koordinácia medzi hráčmi – nepôsobí organizovane a kopí zbytočné chyby.

5. Messi vytvára pre spoluhráčov priestor

Island neprekvapil - podľa očakávania Messiho v zápase bránili dvaja a niekedy aj traja hráči. Leo sa však stiahol hlbšie, čím pre Aguera vytvoril viac voľného priestoru a ten sa mužstvu odvďačil gólom. Messi však v zápase napriek tomu podal veľmi dobrý výkon, keď hru organizoval, zbiehal si po lopty hlbšie do stredu poľa a dokázal bránku Islandu neraz aj ohroziť. Škoda však tej nepremenenej penalty.

zdroj: independent.co.uk
foto: independent.co.uk

kubakladno

20
2018-06-16 20:58:26

Je to težké, vsichni čekají co Messi udělá, stojí a čekají....
Messi obklíčený 3 hráči a nemůže nic, protože kdyz dostane míč, vsichni k němu běží.
Snad to bude lepší.
Bude to lepší ;)))

LaBrie

2
2018-06-16 21:05:09

Island hra ciste branenie, ziadna tvorba hry, nakopavane lopty na nahodu. Argentina ma zase strasne slabu obranu a momentalne brankara.

mikimi122

7
2018-06-16 21:42:36

Mal hrať Higuain a to minimálne aspoň od druhého polčasu a to namiesto Di Mariu. Neviem, prečo tam nie je Rulli? Mať takého brankára a nezobrať ho je chyba. Ale najväčší problém bol, že viacerí sa snažili nahrávať Messimu, ale aj vtedy, keď okolo neho boli 3 z Islandu. To boli lopty zadarmo a ľahko sa dali vyčítať z pohľadu Islandu.

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.