Francúzsko ukončilo nádeje Argentínčanov na zisk titulu z Majstrovstiev sveta. Albicelestes v osemfinále prehrali 4:3 a s turnajom sa lúčia. Zápas bol gólovo mimoriadne zaujímavý a priniesol so sebou aj pár zaujímavostí. 5 najpozoruhodnejších si prečítate v tomto článku.

Francúzsku dokážu zápas vyhrať aj individuality

To sa nám zo strany Francúzska páči. Prvé tri zápasy na turnaji odohrali s tým, že fanúšikovia aj experti mali pocit, že dokážu zahrať lepšie a že za ich úspech vďačia skôr individualitám, než tímovej hre. Didier Deschamps po nazvime to čudnej remíze 0:0 s Dánskom uviedol, že Francúzsko na turnaji nemusí zájsť tak ďaleko ako to jeho tím plný talentovaných hráčov môže naznačovať.

Francúzske individuality však proti Argentíne mali možnosť zažiariť. Argentínčania sa však postarali o to, že týmto individualitám umožnili vyniknúť. Mbappeho nábehy boli len o Mbappem. Precízne prihrávky od Pogbu boli len o Pogbovi. Argentína hrala bez akejkoľvek štruktúry, ktorá súpera zvyčajne donúti hrať pomedzi línie, ale Albicelestes mali svoju obranu v zápase proti Francúzsku úplne dezorganizovanú. To viedlo k nasledovnému: individuality v tíme Francúzska sa mohli smelo vrhať do súbojov, v ktorých mali veľkú šancu uspieť. Pogba Mascherana v súboji jeden na jedného porazí vždy. Mbappe či Griezmann budú vždy schopní prejsť cez ktoréhokoľvek obrancu Argentíny.

Deschamps je teda obviňovaný z toho, že z francúzskeho tímu nedokáže dostať to najlepšie, ale, ak sa proti Francúzsku postaví ofenzívne nastavený súper, Francúzi veľa taktiky v útočení nepotrebujú, pretože práve vtedy zažiaria ich brilantné ofenzívne talenty. Tento spôsob hry sa však samozrejme hodí iba pre útočníkov. V obrane existujú problémy, ktoré je treba vyriešiť.

Messi sa ocitol bez veľkého finále

Nebolo mu to súdené. Argentína v žiadnom momente tohto zápasu nevyzerala, že má na to, aby zvíťazila. A už vôbec nevyzerala na to, aby vyhrala celý turnaj. To však Messimu na nálade nepridá. Jeho slávnej kariére titul Majstra sveta chýba. Nepremenený pokutový kop proti Islandu načrtol ako sa šampionát pre neho bude vyvíjať. Lepšie sa mu nedarilo ani v zápase proti Chorvátsku, ktorý Argentína prehrala 3:0, no lepšie zahral v zápase proti Nigérii. Ale v zápase proti Francúzsku sa spoluhráči sústredili na Messiho až tak, že Francúzom sa stačilo sústrediť na Messiho a bolo vymaľované. Pogba, Matuidi a najmä Kante mali Messiho pod drobnohľadom. Buď sa postarali o to, aby loptu nedostal, alebo ak už loptu získal, aby s ňou nemohol nič vymyslieť.

Argentínu zradila disciplína

Argentína má tradične jeden z najviac nevyvážených tímov na šampionáte, ale tento tím Jorgeho Sampaoliho je zrejme jeden z najhorších vôbec. Minimálne z pohľadu defenzívy určite. Zakaždým ak sa Francúzsko rozhodlo zaútočiť, obranné rady Albicelestes zasiahli stres a panika. Nikto poriadne nevedel koho má brániť resp. čo robiť. Bránilo sa spontánne, bez nejakého plánu, obrana nemala lídra a v podstate ani žiadnu viditeľnú túžbu dobre brániť. Hlavne Marcos Rojo nevedel kam skôr skočiť. V prvom polčase zapríčinil pokutový kop a dostať aj žltú kartu. Sampaoli ho cez polčas radšej zo zostavy stiahol. Na trávnik sa dostal Federico Fazio, ale ani ten nedokázal defenzíve Albicelestes pomôcť.

Mbappé si robí meno na najvyššej úrovni

Ak ste meno Kyliana Mbappeho ešte neregistrovali, odteraz budete. Druhý najdrahší hráč planéty začína žiariť vo francúzskej lige a v Lige Majstrov, teraz sa fanúšikom začína ukazovať už aj na svetovom šampionáte.

Jeho výkony v skupinovej fáze neboli odrazom toho, čo naozaj dokáže. Proti Peru zaznamenal skvelý gól a celkom zaujal aj v zápase proti Austrálii. Ale išlo len o zlomok toho, čo skutočne dokáže - proti Argentíne sme mohli vidieť, čo v tomto hráčovi je. Vypracoval pokutový kop, zaznamenal dvojicu gólov. S jeho rýchlosťou si súper nevedel poradiť.

Ako môže Mourinho z Pogbu v stiahnutejšej pozícii dostať to najlepšie

Kde zahrá Pogba najlepšie? Je to otázka, z ktorej si fanúšikovia Manchestru United trhajú vlasy. Francúzsky záložník hráva do značnej miery na pozícii trochu hlbšie v poli spolu s Nemanjom Maticom alebo v trojici ešte aj s Anderom Herrerom. V tíme Josého Mourinha sú zvyčajne traja hráči zodpovední za defenzívne úlohy, ale Pogba ako to ukázal proti Argentíne, dokáže byť rozhodujúci aj zo zatiahnutejšej pozície. V zápase proti Argentíne dokázal zatiahnuť za nitky. Jeho rýchle myslenie umožnilo Mbappému nabiehať si za obranu a niektoré lopty za obranu patrili z kopačky Pogbu medzi tie najlepšie na turnaji.

zdroj: independent.co.uk
foto: independent.co.uk

Zmazaný užívateľ

15
2018-07-01 13:00:28

Jedna jedina vec zruinovala Argentinu a Leov sen. Holohlave tupe lajno na lavicke. Tragicka kvalifikacia, ktoru zachranovali v poslednom kole. Uplne fiasko v priprave so Spanielskom. A potom samotne MS. Co robia hraci ako meza, ten brankar (6 zapaso za sezonu), mascherano, otamendi, pavon, rojo atd na MS?? Trener nebol schopny najst tych najlepsich hracov, dybala hral 20 minut, ale sebavedomia a arogancie ma na rozdavanie. Ale, krasnu zmuvu ma holohlave lajno, za vypovedanie 20 mega, potom jasne ze je nedotknutelny... Za tu zmluvu by tiez mal niekto zo zvazu niest trestno-pravnu zodpovednost. Chudak Leo.

naqiria

14
2018-07-01 14:30:23

so vsetkym co si napisal suhlasim ale ze co robil na MS otamendi? preboha ved to je najlepsi stoper argentiny, a patri medzi top stoperov v PL. hrava vzdy zaklad pod guardiolom. mozno ma problem sa kontrolovat ked jeho tym prehrava a ma horucu hlavu, ale hrou je to paradny hrac

Zmazaný užívateľ

3
2018-07-01 15:53:17

Otamendi sam seba najlepsie prezentoval v 92 minute s francuzskom, ked s penou na papuli zabil dve minuty tym, ze nadaval kazdemu dookola po jeho jasnom faule. A bolo po nadstavenom case. Alebo ako kopol loptu do leziaceho rakitica - cista cervena karta. Taky stoper je ti na dve veci, ked nevies, ci vobec dohra.

frkmrk

8
2018-07-01 14:30:12

A pousmial som sa nad vyrokom Meeciaka:aku zostavu POSTAVIL MESSI proti Argentine, isto to postrehli viaceri.

Zmazaný užívateľ

1
2018-07-01 15:42:06

Ano tiez som to pocul. Zakomplexovany penaldofil vcera nagrcal do eteru plnu zumpu. Nastastie jeho gay idol konecne vypadol a merciakova hladina testosteronu klesne

Mecik

0
2018-07-01 16:54:23

Spise stoupne ne? Ty ses teda vtipnej...

emiliano

3
2018-07-02 13:38:19

Merčiak opakoval pletku, ktorú každý poprel, ale kačica letí - že Messi robí zostavu. Niekto hovorí, že bez vetra sa lístok nepohne a ja vravím, že lístok nie, ale kačica vyletí.

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.