FC Barcelona je ochotná obetovať kúpe Frenkieho de Jonga všetko. V posledných týždňoch sa diskutovalo o tom, že na stole bola ponuka hráčovho transferu až v roku 2019, najmä v prípade, že by ho Katalánci nedokázali získať už počas tohto leta. Táto možnosť je platná i naďalej, no direktíva Azulgranas si mala medzičasom za svoju prioritu stanoviť jeho upísanie už do tridsiateho prvého augusta. 

Ali Dursun, zástupca Frenkieho De Jonga, vycestoval do Barcelony, aby rozoberal s Pepom Segurom, popredným členom direktívy blaugranas, prípadný presup svojho zverenca už trikrát. Činil sa aj Robert Fernández, ešte pred tým, ako neskončil na pozícii športového riaditeľa, komunikoval s otcom kreatívneho stredopoliara, keď sa s ním stretol v Amsterdame. No a aby toho nebolo málo, muž, ktorý ho na spomínanej pozícii nahradil, francúzsky rodák Eric Abidal, je v kontakte podľa holandských médií s agentom hráča, ktorý oslávil v máji dvadsiate prvé narodeniny, taktiež. 

Ako uvádza katalánsky denník Mundo Deportivo, na stredopoliara sa pýtali aj iné veľkokluby, vrátane Bayernu Mníchov, PSG či Realu Madrid. De Jongovi vyprší kontrakt v roku 2022, no vo svojej kariére sa chce posunúť ďalej, túži po atraktívnejších výzvach, zatiaľ čo v Ajaxe dúfajú, že okolo neho v nasledujúcej sezóne vybudujú družstvo, ktoré po štyroch rokoch dokáže zvíťaziť v Eredivise. 

De Jong je myšlienke odísť do Barcy nesmierne naklonený. Po pôsobení u blaugranas túži, rovnako tak ako o hraní po boku Lea Messiho, čo prezradil aj v rozhovore pre magazín Santos. Okrem toho všetkého sa mu páči mesto, kde strávil spoločne s Matthijsom de Ligtom a Justinom Kluivertom dovolenku. Na Camp Nou sú si ale dobre vedomí toho, že ak neprídu s dobrou ponukou, futbalistu im vyfúkne iný celok. 

V Barcelone aktuálne, ako sme vás už informovali v článku o tom, že situácia Holanďana sa komplikuje, direktíva uvažuje o čiastke, ktorú za neho ponúkne. Hovorí sa o sume vo výške päťdesiatich miliónov eur, no viacero médií sa zhoduje na tom, že športový riaditeľ Ajaxu Marc Overmars bude požadovať ešte viac

Dôležité je spomenúť skutočnosť, že periodikum Mundo Deportivo vo svojom dnešnom tvrdení prichádza s úplne novou informáciou, ktorá sa týka Adriena Rabiota. Kým v predchádzajúcich týždňoch médiá uvádzali, že Barcelončania chcú získať iba jedného z nich, uvedený zdroj tvrdí, že Azulgranas plánujú získať oboch. Keď je Arthur nástupcom Iniestu, Francúz by mal v tíme nahradiť Paulinha a De Jong odchádzajúceho Andrého Gomesa. Výhodou De Jonga je jeho všestrannosť, hrať dokáže ako defenzívny stredopoliar, kreatívny záložník a dokonca aj v obrane. Barcelona chce teraz jeho kúpe podriadiť všetko.

Zdroj: md
Foto: md

MessiJeBuh

12
2018-07-17 21:35:36

Nemám ho nasledovaneho, co vy ?

Ortiz

7
2018-07-18 07:02:14

Mimoradne technicky hrac, rychlost s micem, prehled, dobry v obranne praci. Talent jak vinko

kluc

23
2018-07-17 23:14:36

Z Ajaxu žiadny fail nepríde, tam majú inak stavaný skauting....takže by som sa ani nebál dať tých 50m. Len sa treba zbaviť tých ostatných hracov a dostať nejaké peniaze.

Anonym657

10
2018-07-18 00:45:28

Ajax je v tomto next level.. V práci s mládeží...

misteo

-3
2018-07-18 09:51:23

kurzové sázení, velmi spolehlivé http://vitosen.blogspot.cz

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.