Ivan Rakitić získava ďalšie a ďalšie ocenenia. Päť dní po skončení Majstrovstiev sveta v Rusku, kde podával skvelé výkony a ako famózne hrajúci líder doviedol Chorvátov až do finále, bol včera menovaný za víťaza deviatej edície Premi Barca Jugadors. Ide o titul, ktorý získava od Agrupació Barca Jugadors futbalista, ktorý spomedzi kádra FC Barcelona preukázal v predchádzajúcej sezóne najčistejší štýl hry. 

Porotcovia ocenenia Premi Barca Jugadors zasadali v katalánskej metropole v stredu, aby sa rozhodli, že cenu fair-play získa Ivan Rakitić. Zavážiť mala v prvom rade jeho citlivosť, profesionalita, diskrétnosť, prístup, správanie, schopnosť pomáhať spoluhráčom a jeho adaptácia ako na mesto, tak na klub, hoci to sa týka predovšetkým predchádzajúcich ročníkov, keďže na Camp Nou prišiel zo Seville ešte v sezóne 2014/15. 

Rakitić bol za víťaza zvolený zo skupiny šiestich nominovaných hráčov, ktorú vyberalo tristo bývalých futbalistov Azulgranas. Chorvátovi sa podarilo poraziť Andrésa Iniestu, Lea Messiho, Gerarda Piquého, Sergiho Roberta a Marca-Andrého Ter Stegena. 

Balkánsky stredopoliar, ktorý sa narodil v Švajčiarsku, vystriedal na tróne Sergiho Roberta, ktorý v ankete triumfoval v minulom ročníku. Od sezóny 2009/10 sa ju podarilo vyhrať v chronologickom poradí Bojanovi Krkićovi, Andrésovi Iniestovi, dvakrát po sebe Xavimu Hernándezovi, Carlesovi Puyolovi, Javierovi Mascheranovi a Leovi Messimu. 

Porotu tvorili Ramon Alfonseda, prezident Agrupació Barca Jugadors (ABJ), Pau Vilanova, riaditeľ FC Barcelona zodpovedný za vzťahy s ABJ, Gerard Figueras, generálny sekretár l'Esport, Josep Llaó, viceprezident Katalánskej futbalovej federácie, Tente Sánchez, viceprezident ABJ a iní. Ivanovi gratulujeme!

Zdroj: md
Foto: md

kov3

30
2018-07-20 09:14:09

Jednoznačná a jasná voľba...!

GabrielSVK

27
2018-07-20 09:40:46

Inak Rakitič odohral zo všetkých profesionálnych futbalistov najviac zápasov a minút...

arogantaldo

12
2018-07-20 11:44:25

som videl na YT video ako dobýjal 8 mesiacov srdce Raquel Mauri . Je to človek plný rešpektu, úcty pokory a vytrvalosti . Plynule hovorí piatimi jazykmi ,na fanúšika ma vždy čas. Je to borec

Barca_kingL10M

0
2018-07-30 00:18:25

Najviac fair play futbalista v histórii barcy no Carles Puyol to je človek s veľkým srdcom legenda

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.