Tridsaťpäť miliónov eur, ďalších dvadsať miliónov v rôznych bonusoch a špeciálny bonus, ak triumfuje v ankete Zlatá lopta. André Gomes prestupoval do Barcelony pred dvomi sezónami so vskutku veľkými očakávaniami. 

Presne pred dvomi rokmi sa písal takmer obyčajný letný deň. O jedenástej hodine večer však na povrch vyplávala nesmierne zaujímavá informácia, André Gomes, jeden z hlavných prestupových cieľov Realu Madrid a aktuálny šampión z Majstrovstiev Európy, sa oficiálne upísal Barcelone. V tábore Camp Nou sa veľkolepo oslavovalo, viceprezident Jordi Mestre na Ibize a prezident Josep María Bartomeu po boku novinárov večeral, obaja nadšení z operácie, ktorú sa im podarilo doviesť do zdarného konca. 

Roku 2016 bol portugalský stredopoliar vnímaný ako fantastická posila, hráč, ktorý by mal byť prísľubom na celú nasledujúcu dekádu. Nadšenie, ktoré pramenilo z jeho kúpy vtedy, je však v obrovskom kontraste s jeho dnešnou situáciou, keď v súčasnosti vypadol z reprezentačného kádra a márne si hľadá na prestupovom trhu nového záujemcu, hoci Barca by sa uspokojila aj so sumou dvadsaťpäť miliónov eur. Výrazne ovplyvnený poklesom sebadôvery, André sa nemôže tešiť podpore priaznivcov a na Camp Nou viac zrejme vítaný nie je. Smutnou pravdou je, že svoj najlepší zápas, finále pohára proti Alavésu, odohral na pozícii pravého krajného obrancu. 

André Gomes, ktorý oslávi tridsiateho júla svoje dvadsiate piate narodeniny, si hľadal miesto v základnej jedenástke márne. Jediný, kto mu dal šancu, bol bol v sezóne 2016/17 Luis Enrique, a to počas azda jediného menšieho výpadku Ivana Rakitića. Vo svojom prvom ročníku u Azulgranas nastúpil stredopoliar do dvadsiatich siedmich zápasov ako člen základnej jedenástky a dvadsaťkrát do duelu vstúpil ako náhradník, aby si pripísal tri góly. V žiadnom prípade to neboli dokonalé čísla, no vskutku kvalitné s tými, ktoré mal rok nato pod Valverdem - dvanásť raz v základe, devätnásťkrát ako striedajúci muž a celkovo zhruba tisícdvesto minút bez streleného gólu.

 

Gomesove výkony boli takým veľkým sklamaním, že Barca musí hľadať rodákovi z mesta Grijó nový celok. Katalánci by ho radi predali za sumu vyššiu ako dvadsaťpäť miliónov eur, no to podľa všetkého veľmi reálne nie je. Doterajšie ponuky pre klub prijateľné neboli, zväčša išlo o návrhy na hosťovania, ako od Valencie, kde André zažil najúspešnejšie roky svojej kariéry. 

André by mal s Barcou v nasledujúcich dňoch odcestovať na turné po Severnej Amerike, no klub bude zrejme nútený opustiť tak či tak. 

Zdroj: marca
Foto: marca

KinderCule

12
2018-07-23 10:51:29

Ten bonus za Zlatú loptu musel byť chápaný, ako recesia.

JURITO

12
2018-07-23 12:07:48

Robí sa z toho moc veľké halo. Nie je prvý ani posledný ktorému prestup nevyšiel. Boli už aj väčšie hviezdy ktoré niekam prestúpili a zmizli. Napáda má taký Robinho,Kaka

mito669

4
2018-07-23 13:58:39

Nikdy som nebral tento prestup ako hviezdny a uz ked prisiel som sa pytal ze preco on ?

Cafu

4
2018-07-23 14:47:40

Lebo nechceli aby šiel do Realu a teraz nevedia čo s ním, ale karma je zdarma.

adriano

2
2018-07-23 14:50:13

Presne tak.Ale aj na real pride.

kacejik

1
2018-07-23 23:32:37

André je celkom určite velkím zklamaním pre barcu a ja sy myslím že by mal odísť čím skôr.

FCBarcelona2018

0
2018-07-24 09:35:12

Už dávno nemal byť v Barci. A do Ameriky ho načo berú? Na výlet?

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.