Do definitívneho začiatku novej sezóny pre FC Barcelona ostávajú štyri dni. Španielsky superpohár sa nezadržateľne blíži, a tak už Ernesto Valverde pracuje na svojej základnej jedenástke, ktorá vybehne na štadióne Ibn Batuta v marockom meste Tanger a bude sa usilovať o zisk cennej trofeje. 

Po tom, čo za sebou majú Barcelončania v plnom stave, so všetkými hráčmi vrátane reprezentantov z Majstrovstiev sveta, už druhý tréning, začína Ernesto Valverde tvoriť základnú jedenástku do Španielskeho superpohára proti Sevilli. V súčasnosti všetko nasvedčuje tomu, že sa rozhodne pre seba menej tradičné rozostavenie 4-3-3

S najväčšou pravdepodobnosťou sa Txingurri na brankárskom poste rozhodne po severoamerickom turné, na ktorom odohral spomedzi barcelonského tímu najviac, pre Jaspera Cillessena. I napriek tomu, že Holanďan zrejme Kataláncov už čoskoro opustí a Ter Stegen sa do tréningu prihlásil skôr, pretože chce hrať opäť vo všetkých dueloch, Valverde svojej "dvojke" verí a proti Andalúzanom by mal staviť práve na neho.

Piqué a Jordi Alba, základné piliere obrany

Dvomi hráčmi s neohrozenými miestami v základnej jedenástke by mali byť, čo sa defenzívy týka, Gerard Piqué a Jordi Alba, ktorých by azda mohli doplniť Clément Lenglet, ktorý nehral na Mundiale, a na pravom kraji Semedo. Pre sankciu v hre určite neuvidíme Sergiho Roberta, ktorý tak nebude hrať ani ako zadák, ani v strede poľa. 

Pred touto štvoricou by mal operovať v strede poľa Sergio Busquets po boku Arthura, jedného z najlepších hráčov turné po Spojených štátoch amerických. Tandem doplní zrejme Coutinho, ktorý síce s tímom nevycestoval, avšak počas posledných dní pilne trénoval v Ciutat Esportiva, zatiaľ čo Rakitić sa po náročnom Svetovom šampionáte vrátil len pred pár dňami. Valverde mu tak chce dopriať ešte trochu oddychu, pričom to isté platí aj o Umtitim. 

Messi, Suárez a ...

V útoku nikto nepochybuje o Leovi Messim a Luisovi Suárezovi. Otázkou ale je, kto ich v ofenzívnom tridente doplní. Mohol by to byť Coutinho (pokiaľ bude v základnej zostave Rakitić predsa) alebo skôr Malcom, hoci možné je dokonca aj to, že sa Extremadurčan rozhodne pre Dembélého. 

Pokiaľ sa Coutinhovi nepodarí získať do dňa zápasu portugalský pas, barcelonský kormidelník bude musieť pre priveľký počet hráčov nepochádzajúcich z Európskej únie jedného zo svojho kádra vyradiť. V tejto chvíli všetko nasvedčuje tomu, že pôjde o Artura Vidala, ktorý nie je stále stopercentne fit po svojich problémoch s kolenom.

Nech to už ale Ernesto poskladá akokoľvek, Barca je pripravená získať svoj trinásty titul zo Španielskeho superpohára. 

Zdroj: sport
Foto: sport

galibier1

top komentár
41
2018-08-08 16:12:20

Vidal presiel bez problemov vstupnou lekarskou prehliadkou,naplno s muzstvom trenuje,ale ,,nie je stale stopercentne fit po svojich problemoch s kolenom...?? :-) takze v podstate sme kupili polozraneneho hraca lebo pan novinar si nevidi po nos...(?)

Vladinko

3
2018-08-08 23:46:44

To, ze nie je 100% fit môže znamenať aj to, že má proste iba tréningové manko, nemá kondičku (veď bol zranený už od štvrťfinále lm) atď..

Okrem toho to bol jeden z dôvodov jeho nízkej ceny- to, že mal za sebou dve operácie kolena..
Bayern sa ho potreboval zbaviť (kvalitných stredopoliarov majú dosť, plus vidalovi oveľa viac sedí trochu ofenzívnejšia pozícia ako v Mníchove, bohužiaľ Bayern má na tú ofenzivnu zálohu Jamesa, thiaga aj Mullera..)
Bayern sa zbavil nepotrebného hráča z rizikovým kolenom, vidal prišiel do klubu kde bude môcť hrať to čo mu sedí a Barcelona získa kvalitu za pár šupiek ktorý sa oplatí aj keby sa v polke sezóny zranil..pre všetky sezóny dobrý deal..

Vladinko

2
2018-08-08 23:46:57

*strany

airman

12
2018-08-08 16:44:43

To je tak ked novinar v praci jednoducho nieco napisat musi ... Uz nech sa zacne hrat ...

PEKKI

5
2018-08-08 20:58:01

A JA ZE NADPIS JE VALVERDEHO JEDENASTKA A NIE TRIAFAIE TU NEJAKEHO PAPAGAYA

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.