Úradujúci španielski ligoví šampióni z FC Barcelona túto sobotu absolvujú svoj prvý tohtosezónny výjazd, keď cestujú v rámci druhého kola Primery División na Estadio José Zorilla. Katalánci si sily zmerajú s nováčikom Realom Valladolid. 

Ani sme sa nenazdali a odštartoval nový ročník, v španielskej najvyššej domácej súťaži pritom tradične oproti ostatným špičkovým ligám o niečo neskôr. Je zrejmé, že najväčšiu pozornosť budú opäť pútať FC Barcelona a Real Madrid, aby oba tieto giganty vstúpili do novej sezóny víťazne. Katalánci síce herne až tak neoslnili, no na ich domácom trávniku to proti Deportivu Alavés na pohodlný trumf pomerom 3:0 stačilo. Blaugranas sa dlho s defenzívnym blokom Baskov trápili, no po šesťdesiatich štyroch minútach bránu hostí odklial kapitán Lionel Messi, ktorý fantastickým spôsobom zužitkoval priamy voľný kop. Na Argentínčanov presný zásah nadviazal gólom Coutinho a napokon sa do listiny strelcov zapísal ešte raz Leo. 

Barcelončania teraz cestujú do Kastílie, kde sa predstavia proti Realu Valladolid. Pucelanos hlásia po štyroch dlhých rokoch návrat medzi elitu, hoci to v uplynulej sezóne rozhodne nemali jednoduché. Ekipa skončila v druhej španielskej lige iba na piatej priečke, avšak stačilo to na postup do play-off, kde vyradila v celkovom súčte výsledkov 4:1 favorizovanú Numanciu. 

Valladolid počas leta nezaháľal a získal na prestupovom trhu hneď viacero posíl, a to i napriek obmedzenému rozpočtu, ktorý je v rámci celej ligy azda najnižší. Klub minul celkovo iba jeden a pol milióna eur, no uskutočnil viacero chytrých hosťovaní a lacných operácií vrátane príchodu Dujeho Copa z Belgicka, Rubéna Alcaraza zo Girony či Leonarda Suáreza  a Enesa Unala z Villarrealu. 

Družstvo zo štadióna Josého Zorillu s kapacitou zhruba dvadsaťpäťtisíc fanúšikov vstúpilo do novej sezóny remízou so Gironou, s ktorou bola spokojná. Proti katalánskemu tímu sa prezentovalo najmä poctivou defenzívou, celkovo počas stretnutia vystrelilo dva razy a podobný prejav, hlboký obranný blok, možno očakávať i proti blaugranas.

Fanúšikov Barcy istotne zaujme, že medzi najväčšie opory Valladolidu patrí Jordi Masip, muž, ktorý počas niekoľkých sezón zastával na Camp Nou pozíciu brankárskej trojky a získal s kádrom množstvo titulov. Očakávať ho v hre môžeme aj zajtra. 

Otázka je teda zrejmá, ako sa rozhodne Ernesto Valverde poradiť si s mohutnou defenzívou domácich? Najpravdepodobnejšie je, že extremadurský kouč sa opäť rozhodne pre rozostavenie 4-3-3, no v porovnaní so zápasom s Alavés podľa všetkého v hre už od začiatku uvidíme Philippe Coutinha, a to najskôr namiesto Sergiho Roberta. Vyzerá to tak, že Txingurri si medzičasom obľúbil Dembélého, a tak zrejme Katalánci vybehnú na trávnik s Rakitićom, Busquetsom a Coutinhom v zálohe a Messim, Suárezom a Dembélém v útoku. 

Výkop duelu je naplánovaný na 22:15, tí fanúšikovia, ktorí si ho ale pozrú aj v tejto neskorej hodine, budú určite pozorne sledovať kvalitu trávnika, ktorá je na Estadio José Zorilla zakaždým obrovským otáznikom. Spomíname si, napokon, na rok 2014, keď Barcelončania počas svojej poslednej návštevy na tomto svätostánku prehrali v hrôzostrašných podmienkach 1-0, aby sa následne viacerí hráči vtedajšieho tímu Gerarda Martina sťažovali. Vedenie Valladolidu však novinárov ubezpečilo, že tentoraz bude trávnik pripravený stopercentne. 

Info o zápase

Dátum: 25. august 2018 (sobota)

Čas: 22:15

Miesto: Estadio José Zorilla, Valladolid

Prenos: Digi Sport TV

Zdroj: sport
Foto: sport

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.