Po reprezentačnej prestávke je späť klubový futbal a na fanúšikov španielskej najvyššej ligy čaká hneď v sobotu šláger na Anoete. Na zakliatom svätostánku domáceho Realu Sociedad sa predstavia futbalisti prvého tímu FC Barcelona. 

Už zajtra sa začína nová etapa histórie Realu Sociedad, keďže Baskovia odohrajú vôbec prvý duel svojej histórie vo vynovených priestoroch inak dobre známeho štadióne Anoeta. Klub sa namiesto výstavby nového svätostánku rozhodol investovať do obnovy fanúšikom dobre známeho miesta, čo sa podľa všetkého javí ako správny krok. U La Real prebehlo odstránenie večne kritizovaného atletického areálu v okolí Anoety a tá by mala dnes spĺňať aj tie najprísnejšie kritériá.

Pôda baskickej ekipy je avšak všeobecne pre blaugranas zakliata, pričom Barca Sociedad vonku porazila minulý rok vôbec po prvý raz po neuveriteľných siedmich rokoch. Kataláncom sa to podarilo v januári, keď v rámci Španielskeho kráľovského pohára triumfovali najtesnejším možným rozdielom po presnom zásahu Neymara. 

Barcelona vstúpila do aktuálnej sezóny fantasticky, v prvých troch zápasoch trikrát zvíťazila, zatiaľ čo Sociedad sa zatiaľ mierne trápi. Na svojom konte má iba štyri body a naposledy podľahol Eibaru, avšak po reprezentačnej prestávke sa môže všetko opäť výrazne zmeniť. Domáci budú v historický deň nesmierne motivovaní a favorita pripravení zaskočiť.

Je dôležité poznamenať, že na zverencov Ernesta Valverdeho čaká už v utorok meranie síl najprestížnejšej európskej klubovej súťaže Ligy majstrov proti holandskému šampiónovi PSV Eindhoven, a tak by sme sa mohli dočkať miernych rotácií. Oddýchnuť by si napríklad mohol po neľahkých národných povinnostiach Samuel Umtiti, ktorý odohral za Francúzsko celé dva zápasy, pričom šancu by naopak mohol dostať po prvýkrát v La Lige Santander Clément Lenglet. Miesto v zostave si pýtajú aj Arthur, čerstvý debutant v brazílskom reprezentačnom drese, Arturo Vidal, ktorý je i napriek znepokojeniu ohľadom jeho kolena fit, či Rafinha, čakajúci na tohtosezónnu premiéru. 

Dobrou správou je pre Barcelončanov prebúdzajúca sa forma Luisa Suáreza, ktorý sa v uruguajskom tíme presadil proti Mexiku a zdá sa, že sa mu opäť vrátil tradičný čuch po góloch. Na Anoete by nemal chýbať v základnej jedenástke, rovnako tak ako kapitán Leo Messi, ktorý má na svojom konte po troch stretnutiach štyri góly a dve asistencie. 

V barcelonskej nominácii na Txuri-urdines nie sú žiadne prekvapenia. Nechýbajú v nich žiadni reprezentanti a jedinou výraznejšou absenciou tak ostáva Malcom, ktorý sa doliečuje zo zranenia. 

Zajtra sa máme rozhodne na čo tešiť, čo avizoval na predzápasovej tlačovej konferencii aj Txingurri. "Vzhľadom na výsledky z posledných rokov môžeme očakávať ťažké stretnutie, ale v uplynulej sezóne sa nám zlú sériu podarilo prelomiť, no stálo nás to veľa. Real Sociedad zmenil viacerých hráčov, ale kvalitu spred roka si zachoval. Je to nebezpečný súper, hoci je trochu poznačený zraneniami," povedal.

Info o zápase

Dátum: 15. september 2018 (sobota)

Čas: 16:15

Miesto: Anoeta, San Sebastián

Prenos: Digi Sport TV

Zdroj: br
Foto: br, barcablaugranes, talksport

Lionelko

3
2018-09-14 21:29:37

Už sa teším. Ideme si po tri body

Jackopz

8
2018-09-14 23:08:35

OT: Paco dal dnes gól za BVB a bol dosť pekný :)

Zmazaný užívateľ

5
2018-09-15 07:17:10

Rad bych viděl tři body,ale moc tomu nevěřím. Na druhou stranu tým Barcy má velkou ofenzivní sílu. Obavám se ale, ze alfou a omegou bude obrana a ta je naprosto tragicka - zatím. Můj tip 2:2.

Barca_kingL10M

-3
2018-09-15 08:59:55

Vyhráme len musíte veriť a nieže prehráme alebo remizujeme

Zmazaný užívateľ

4
2018-09-15 09:32:10

Omlouvám se, ale jsem realista. Obrana je letos asi ještě nesehrana nebo nevím co předvádí. Je to mizerný. Musí se s tím něco udělat,jinak Barca skončí v základní skupině LM. Na začátku sezóny jsem byl daleko větší optimista,ale když vidím saskujici obrance Barcy,jdu do kolen... a to zatím de facto proti nikomu silnými nehráli..Ani nevíš jak rad se budu mýlit,ale já proste obraně nevěřím a to má za následek i výsledek zápasu. Real bude snad premotivovany,to by Barce pomohlo a proste by je prestrilela. Uvidíme odpoledne :)

Jhonys

1
2018-09-15 15:01:38

nepostoupit ze skupiny LM? Ale no taaak :D

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.