Po víkendovej účasti na východniarskej svadbe (mňam po všetkých stránkach) a po nutnom relaxačnom pobyte v drevenej útulni na kopci zvanom Žobrák neďaleko prekrásneho Bardejova som sa nesmierne tešil na utorňajší večer, či skôr podvečer a na úvodný zápas vo veľkej forme hrajúcej Barcelony proti vo veľkej forme hrajúcemu PSV.

Zápas ma teda nesklamal ani náhodou, naopak, nesmierne ma pobavil, prekvapil a dokonca aj poučil. Áno, poučil. Prišiel som na jednu dôležitú vec. Nie pre bežného občana, človeka. Ale pre zarytého fanúšika FC Barcelona, pre fanatika nastavujúceho si kompletný program akýchkoľvek činností programu zápasov FCB...

Teda moja poučka: v mojom živote sa za roky zmenilo veľmi veľa vecí, od počúvania FUN rádia som cez rádio Expres a rádio Anténa Rock preplával cez počúvanie RTVS až ku rádiu Regina. Od návštev diskoték som zrazu z ničoho-nič (20 rokov je „z ničoho-nič, nie?) začal preferovať absolútnu samotu v horách, v divočine, s priateľkou, spacákom a vodou... Od exotických dovoleniek na Maledivách, na Kube a lyžovačkách v Alpách sa zrazu v mojom živote objavilo čaro ciest po Albánsku, Čiernej Hore, Macedónsku, Bosne a Hercegovine...

Ale uvedomil som si včera, že jedna vec sa nezmenila!!! FC Barcelona je stále v mojej prítomnosti, v mojom živote, stojí pri mne v dobrom a aj v zlom. A ja stojím v dobrom a zlom pri nej.

Koniec citovým výlevom, poďme na hodnotenie hráčov. Radšej...

Ako si počínali včera večer, či podvečer, podľa môjho, dokonale neobjektívne fanúšikovského, názoru naši hráči? Skúsim zhodnotiť číselným ohodnotením a krátkym slovným ohodnotením.

A ako vždy, aj teraz opakujem, že môj názor, moje hodnotenie, je poznačené neobjektivitou.

Ter Stegen: 8

Čisté konto. Nech sa páči. V Lige Majstrov. Mne sa to páči, nech si vraví kto chce, čo chce. Viem, že na bránu išla znovu iba jedna-jediná strela a s tou problémy nemal, hoci bola poriadne jedovatá. Lenže sústredenosť z nášho brankára len tak sršala a úplne v pohode si s ňou poradil. Znovu potvrdil, že je obrovskou oporou. Pri početnom oslabení hral so spoluhráčmi bago a súper sa viac-menej len prizeral. Prihrávky na dlhšie vzdialenosti má lepšie, ako väčšina hráčov s lige našej vlasti...

Segi Roberto: 7

Nedá sa nič robiť, Roberto je už asi definitívne pravým obrancom. Je to priestor, kde vie využiť svoju kreativitu a vyvážať loptu priamo, alebo po kombinácii. V strede mu to v predchádzajúcich zápasoch nešlo, na čiare bol tentokrát perfektný. Centre neboli žiadne, ale hrali sme iným štýlom, nie centrovaním lôpt do pokutového územia. Včera slušný, poctivý výkon, za mňa spokojnosť.

Piqué: 8

Neprehral ani jednu hlavičku, súboje ustál bez problémov, poradil si aj rýchlostne využívajúc skúsenosti a výborný výber miesta. Stále je to top stopér. Občas urobí chybičku, ale včera hral výborne. Nezatracujte ho, prosím, je to fakt líder tímu a včera to dokázal.

Umtiti: 8

Podstatne lepší výkon, ako predvádzal v doterajšom priebehu sezóny. Sústredený a tvrdý, konečne znovu tá povestná skala v našej obrane. Súboje s ním určite veľmi bolia a zažiť to, čo zažil útočník súpera po náraze do útesu kamenného? Nie, ďakujem. Ja viem dostal druhú žltú a tým pádom aj červenú. Ale povedzte úprimne, nepousmiali ste sa pri tom súboji? Ja budem čestný a poviem, že ÁNO, veru som sa usmial...

Alba: 7

Po ligových zápasoch to bolo trošičku, ale vážne len trošičku, slabšie. Je možné, že od trénera dostal pokyny a viac obrannom poňatí hry, lebo bol tentokrát opatrnejší a menej dominantný smerom dopredu. Hral v obrane, ktorá neinkasovala a v podstate okrem pár striel z diaľky súpera do ničoho nepustila. Slušné, vynikajúce ale nie. Vie lepšie...

Rakitič: 9

Rakitiča vyprevádzal zo zápasu pri striedaní taký mohutný potlesk, ako asi ešte nikdy. Odohral úžasný zápas. Vyhrával súboje, obehával Messiho chrbát, aj keď ten výraz znie zrejme divne. Ale rozumiete mi, nie? Prihrávka na Messiho gól bola neskutočná, taká, aké rozdával pred pár rokmi Xavi. Rakitič je robotník, momentálne absolútne nenahraditeľný. Verte, že by záloha (a Messi) bez tohto hráča bola citeľne slabšia.

Busquets: 9

Neprekvapil ma. Na takéto zápasy sa vie perfektne pripraviť. Mám silný pocit, že jeho forma rastie od zápasu k zápasu. Včera tvrdil muziku v zálohe, má taký prehľad, že aj keby bol ešte pomalší, ako je, aj tak by dominoval. Technicky bol dokonalý, prehľadom a presnosťou prihrávok prekonal včera aj Messiho. Bol úžasný a na takého Busiho sa nesmierne rád pozerám.

Coutinho: 9

Do 10 mu znovu chýbal iba strelený gól. Jeho strele nechýbalo veľa, pár centimetrov bližšie k tyči a asi by sme pri TV, PC, na štadióne (nehodiace sa škrtnite) kričali to známe: Je.ééé? Fakt je to výnimočný hráč a včera to plnými priehrštiami ukazoval a rozdával. Zapadol presne do výkonu celej našej zostavy.

Dembélé: 10

Ako vždy, veľa dribluje, veľa skúša, veľa pokazí. Aj včera veľa dribloval, veľa skúšal, veľa pokazil. Lenže spôsob, akým sa uvoľnil spomedzi dvoch brániacich súperov a s chladnou hlavou umiestnil loptu presne tam, kam sa nedá brankárom dočiahnuť, bol jednoducho geniálny, nenormálny a na dôvažok ešte aj nadpozemský. Dembélé je skvost. To, ako vytancoval obrancu v pokutovom území, to je niečo, na čo sa budú chodiť ľudia pozerať na Nou Camp ešte dlhé roky. Ozaj, kde je ten Neymar???

Suárez: 8

Kua, Sua is back!!! Včera bomba. Trhal trávu, šprintoval do odpadnutia, napádal obrancov a brankára. Burcoval spoluhráčov. Drel. Makal. Preberá sa a pánboh ochraňuj to mužstvo, ktoré si odnesie ten mierny nedostatok formy, ktorý ho postihol v predchádzajúcom období.

Messi: 14

Kde je hranica dokonalosti? Kde je hranica exkluzívnosti? Kto kedy objektívne zhodnotí prínos tohto človeka pre futbal, ako taký? Kto kedy ešte dokáže rozdávať takú číru radosť? Kto sa bez zadýchania a spotenia dresu dokáže pohrávať s históriou, so súpermi, s vlastným egom? Kto kedy ukáže v jednom momente nezáujem o hru a v druhom, v sekunde nasledujúcej po tom prvom momente strelí gól, aký sa streliť nedá? Kto dokáže na plej stejšn to, čo dokáže Messi na ihrisku? Dá sa to? Už som to v minulosti písal.

Priama výzva Messimu:

LEO, keď sa budeš vracať po kariére na tú svoju planétu, pozdrav tam svojich rodákov – Vivaldiho, Mozarta, Mercuriho, Einsteina, Hemingwaya, Rolanda, Remárqua, Bacha, Majstra N, Jacksona, Princa, Degu, Rembrandta, Maneta s Monetom, Picassa, Gaudího, Che Guevaru, Fidela a Jozefa Krónera. Pozdrav ich, prosím.

Lenglet, Vidal, Arthur: Lenglet ustál niekoľko súbojov, rýchlostne pokryl v pohode únik Lozana po pravej strane. Svoje si postrážil. Vidal už len držal pozíciu, vykrýval priestor. Jeho čas určite príde. Arthur predviedol niekoľko Xavistických zmien smeru a otočiek, prihrávky nakrátko pri záverečnom držaní lopty boli rýchle a presné.

FCB TOP LINE: Dembélé + Busquets + Messi

V tomto texte sú vyjadrené len názory autora. Redakcia do textu nezasiahla. V prípade, že niečo čitateľa urazí, sa ospravedlňujem.

 

A ako by ste našich hráčov v tomto zápase ohodnotili ostatní, prosím?

text: PM1
foto: fcbarcelona.cat 

Mirku

top komentár
69
2018-09-19 15:28:26

Výborne ! Takéto hodnotenie sa mi páči. Síce beriem že je subjektívne a nie každý sa s ním stotožní, no formu a obsah to ma na 1* :) chválim

valverde30

top komentár
41
2018-09-19 15:28:39

Top článok , aj som sa poriadne zasmial :):):)

Chrisler

33
2018-09-19 15:37:01

Palec hore za článok. Super čítanie

Market89

20
2018-09-19 15:38:55

skvělý článek i hodnocení:)) + myslím, že to že se Sergiovi včera narodil druhý syn mu ke skvělému výkonu taky hodně pomohlo:)

Palyop

10
2018-09-19 16:00:47

chlapci zahrali dobre ale aj tak vieme zahrať oveľa lepšie a kto pozeral včera Liverpool vs PSG tak si každí musel asi povedať pana beka keby na nás tak vybehli 1. polčas neviem nechcem nato ani pomyslieť radosť pozerať na futbal a ta rýchlosť no čim skor naberme formu lebo vo vyraďovačkach dúfam že postúpime to bude ostré

Tom10Fantasy

5
2018-09-19 16:20:15

Určite by sme hrali oveľa aktívnejšie proti psg alebo lfc. Včera to bolo tréningové tempo.

milos970

0
2018-09-19 16:23:10

Asi tak...aj ked si o nasej hre myslim svoje verim tomu ze live by min u nas takto nevybehol a keby aj dostali by klepec :)

ximpp

11
2018-09-19 16:24:38

Pěkný článek, ale co ten Fidel a Che Guevara??? S těmi se Leo určitě nepotká!!!

pepo46

9
2018-09-19 16:27:13

Pekný príspevok, dobre sa to číta. Ale prepáč - s tým Guevarom a Fidelom choď do čertovej matere. Sorry jako (ako hovorieva Babiška).

ximpp

5
2018-09-19 16:37:30

Taky očekáváš vysvětlení? Bojím se, že to myslel vážně.

Kubo11

5
2018-09-19 16:44:50

Som rád, že nie som jediný, koho tam prítomnosť týchto dvoch osôb šokovala.

Federer

3
2018-09-19 19:36:51

1000% máš pravdu - kde chýba Stalin a Hitler ? Zasratí kumunisti (Che +Fidel).

nepalko

2
2018-09-20 01:05:03

Federer to je tiež tvoj subjektívny názor je veľmi veľa ľudí na svete ktorý obdivujú komunizmus. By si bol až prekvapený. A bol by si prekvapený koľko ľudí nenávidí napríklad futbal,alebo napríklad aj Messiho ...

Milan87

5
2018-09-19 16:49:02

Komunista marxista:)

Federer

1
2018-09-19 19:35:29

Presne máš 10 plusiek. V mojej odozve (viac dolu) ešte Stalin a Hitler. Možno som tvrdší ale ja som to prežil !!!

pmadar1

13
2018-09-19 16:58:01

Dámy a páni, ak som sa niekoho dotkol, prepáčte mi, prosím. Ten článok je neobjektívny a vyjadruje len môj názor. Čítal a študival som dejiny a vývoj na Kube, aj osobne som krajinu navštívil. Preto tí dvaja páni.
Vy máte iný názor a to je fajn. To je sloboda. Jeden za Sulíka, jeden za Fica, jeden za Matoviča. Ale to sem nepatrí a ja sa teda ospravedlňujem za dovlečenie politiky.
Nabudúce si dám pozor.
V poriadku? Beriete?
Venujme sa Barce a ostatné preč.

ximpp

5
2018-09-19 20:44:36

Omluvu beru, ale stejně jsi mě zklamal, že uznáváš takové vrahy a ještě je přirovnáváš k Messimu a Mozartovi.

nepalko

1
2018-09-20 01:10:04

Nechápem tomu, že ste to nepochopili ???? ... On ich vôbec k ním neprirovnaval :-D Ak dá niekto v hodnotení jednému hráčovi 14 bodov pritom je max. 10 tak by ho mal za nejakého darebáka ??? Treba používať aj mozog a kreativitu ???? ...

ximpp

3
2018-09-20 11:58:31

Tak taková úvaha tu ještě nebyla :-) . Tady nejde o to, že by Messiho přirovnával k darebákům, ale o to, že tyto darebáky přirovnává k uznávaným osobnostem. Myslím, že jsi tu ten hlavní, kdo by měl mozek a kreativitu používat.

barce1ona

5
2018-09-19 17:34:25

Skvelý článok

freerider22

7
2018-09-19 17:56:18

Super, určite lepšie ako len čísla

Teo07

3
2018-09-19 18:25:55

Trochu by som ubral patetičnosti a nabudúce to bude v pohode článok.. Inak hodnotenie dobré.

2ciis

6
2018-09-19 18:30:26

Super :) k tomu Arthurovi pridam este tolko, ze ten stvrty gol zalozil prihravkou na Suareza a prave ta prihravka mala velku myslienku...chalanisko ma viziu a naozaj pohyb Xaviho, velmi mu fandim, snad sa mu bude darit

tony240

-10
2018-09-19 19:16:03

Ja neviem ci som pozeral rovnaky zapas ale z toho Suareza je mi uz zle. Zbytocne zabera miesto Arthurovi alebo Malcolmovi. Ale problem je v tom ze Valverde je kus vola, nakupit skvelych hracov a jediny preferovany bude Vidal. Zvysok ako Semedo Arthur Lenglet Malcolm budu hrat akurat tak v poharoch !!!

Federer

-3
2018-09-19 19:33:49

Toho Fidela a Che Guevaru by som Ti prišil na krk, zabudol si len Stalina a Hitlera. Možno by si sa zbadal ... Inak výborné s ostatným 100% súhlas.

IniestaNr.8

0
2018-09-19 19:51:02

mne tam chyba len Semedo...Sergi Roberto nikdy nebude obranca....nikdy...on je cistokrvny zaloznik a trpi za svoju univerzalnost...ale k to z nas by netrpel v drese blaugrana :)

MinoKe

3
2018-09-19 21:08:33

Ten chvalenkarsky uvod ma teda riadne dostal / Maledivy, Albansko atd.. /. Predstav si ze tiez som bol na Maledivach a zenu mam Albanku. Nikdy by som ale necitil potrebu pri pisani clanku o zapase Barcelony na to upozornovat. Ale nie to ma zaujalo.
Zaujalo ma hodnotenie Dembeleho a porovnanie s Neymarom. Nie som fanusik Neymara ani dehonestovatel Dembeleho ale myslim ze si trocha prestrelil. “Ozaj, kde je ten Neymar?”
Vcera ten Neymar presiel cez siestich hracov Liverpoolu ako nic. Prihral na vyrovnavajuci gol.
Videl si posledny zapas Brazilie? Pozri si statistiky Neymara. Ozaj, kde je ten Dembele v repre? Spomen si kto v podstate zariadil historicky obrat v LM proti PSG. A potom pis ody o tom co vsetko spravil pre Barcu Dembele a zhadzuj Neymara.
O inom co uz spominali ostatny sa mi nechce pisat. Neviem preco by mal byt Messi spolu na planete s pedofilom Jacksonom a inymi komunistami a jehovistami.

Palyop

0
2018-09-19 23:05:23

podľa mňa to s triezvou hlavou nepisal :D

MinoKe

0
2018-09-19 23:10:08

Davam ti plus. Presne to bolo prve co napadlo aj mna.

Teo07

1
2018-09-20 00:32:24

Pekne

nepalko

2
2018-09-20 01:12:31

Necítil by si potrebu to písať ,ale aj tak si to napísal, že si bol na tej dovolenke :-D

MinoKe

0
2018-09-20 02:21:46

Nielen na Maledivach, aj na Mauriciuse, Bermudach, Sri lanke, a neuveris aj na Krete kde som spoznal svoju zenu z Albanska. Kde som tiez bol, a aj v Kosove, ale preslo ma to a teraz chodim uz iba na Siravu, Domasu, a Ruzin pri bazmeg city Kosice. A stale fandim uz od cias Romaria Barcelone.

nepalko

4
2018-09-20 01:19:59

MinoKe ty si ale riadny plač-ko :-D ty by si mal skôr fandiť CR7 :-D nepochopil si Maledivy,ani Toho Neymara, Jacksona no čo už s tebou ??????? ???? Messi je talent ,čo sa objavy raz možno za 500 rokov, ale aj tak má Jackson na 100 % viac fanúšikov,ako má Messi chápeš to už konečne ???

MinoKe

-3
2018-09-19 23:09:13

Este pridam jeden koment lebo toto mi neda. Takze si sa pousmial na tom ako Umtiti zramoval protihraca? Uverdomujes si ze mu mohol ublizit na cely zivot? To je na usmiatie sa?
Chara postavil Satanovi strom a co z toho bolo. Satan skoro skoncil na voziku. / chybali cca 2 mm / Tuna Umtiti umyselne spravil nieco o com vedel ze moze cloveka dokalicit na cely zivot a ty si sa nad tym pousmial?
Umtiti bez mihnutia oka praskal z ihriska pretoze vedel co spravil a co mohol sposobit a tebe to bolo na smiech? Ty si iny pripad.
Chlape, radsej uz nepis do novin. Ja som sa bal o toho chlapca co ostal lezat na zemi a sral som na celu Barcelonu v tej chvili ty debil.

nepalko

4
2018-09-20 00:59:26

Evidentne si vôbec nepochopil jeho myšlienku... On určite nemyslel, že sa pousmial nad prípadným možným zranením,alebo pridané zákernosťou nášho hráča,ale myslel úplne niečo iné... A to Umtiho silu v osobných súbojoch, že veľa profesionálnych hráčovov,je proti nemu o triedu slabšia,no proste, že je SKALA ...

nepalko

4
2018-09-20 01:01:06

Ak si to nepochopil a chápeš to takto po svojom, tak by ma prekvapilo,ak by si úspešne dokončil vôbec základnú školu...

MinoKe

-3
2018-09-20 02:08:47

Aaaa, tak potom sorry, to som potom vazne nepochopil. Hodil by sa podla teba Barcelone potom do tymu taky Van Damme, Stalone alebo Arnold? Alebo komunisticky zelezny Kocourek?

pmadar1

1
2018-09-20 10:53:24

Debil? Teda, ale si mi dal.

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.