Zatiaľ stopercentní obhajcovia titulu najvyššej španielskej ligovej súťaže La Ligy Santander z FC Barcelona narazia v piatom kole v rámci katalánskeho derby na futbalistov Girony. 

Zverenci Ernesta Valverdeho v súčasnej sezóne zvíťazili vo všetkých štyroch ligových stretnutiach, keď za sebou postupne zdolali Deportivo Alavés, Valladolid, Huescu a pätnásteho septembra i hráčov Realu Sociedad. Rovnako tak majú za sebou okrem úspešného Španielskeho superpohára po výhre nad Sevillou aj úspešný vstup do Ligy majstrov, kde počas týždňa nedali na Camp Nou šancu holandskému šampiónovi z PSV. Blaugranas po Messiho hetriku získali tri body po skvelom výkone aj konečnom výsledku 4:0. 

Už zajtra čaká na Barcu náročný súper z rovnakej časti Pyrenejského polostrova, na Camp Nou privíta Gironu. Sympatická ekipa začala súčasný ročník vlažnejšie, iba remizovala s Valladolidom a následne podľahla Realu Madrid, avšak v posledných dvoch dueloch zaknihovala dva mimoriadne cenné triumfy. Sacristánovo družstvo najprv zdolalo Villarreal a neskôr si v ďalšom nesmierne náročnom meraní síl poradilo i doma so Celtou Vigo. 

Čo možno od bieločervených očakávať? V prvom rade si treba uvedomiť, že Girona sa prezentuje nesmierne ofenzívnym štýlom hry a očakávať od nej podobný defenzívny val, ako tomu bolo napríklad proti Valladolidu či Sociedadu, nemožno ani na Camp Nou. Jej hráči síce zbytočne dlho nedržia loptu, no dostávajú sa do veľkého množstva šancí a produkujú kvantum striel. 

Girona hráva v zaujímavých rozostaveniach a pravidene alternuje medzi 3-4-2-1 a 3-4-1-2, no nech už to je akokoľvek, základom je pre ňu trojica kvalitných zadákov Alcala, Juanpe a Espinosa a mimoriadne gólovo potentný útočník Christian Stuani. Uruguajský internacionál, mimochodom reprezentačný spoluhráč Luisa Suáreza, sa dostáva do skutočne dobrej formy, keď v posledných dvoch zápasoch zaznamenal hneď tri presné zásahy. Nebezpečný je najmä vo vzduchu, od začiatku minulej sezóny hlavou skóroval už neuveriteľných jedenásť ráz, viac ako ktorýkoľvek iný hráč v piatich najlepších európskych ligách. 

Eusebiovi Sacristánovi chýba dvojica futbalistov, dlhodobo odstavený Johan Mojica a obranca Carles Planas, u ktorých ale nejde o žiadne novinky, keďže pre zdravotné problémy nenastúpili v aktuálnom ročníku ani do jedného zápasu. 

Čo sa týka Barcelony, očakávať môžeme len drobné zmeny v jej základnej zostave. Do istej miery by zavážiť mohol fakt, že počas týždňa bol v Lige majstrov vylúčený Samuel Umtiti, a tak v najbližšom meraní síl v tejto súťaži nastúpi buď Clément Lenglet, alebo Thomas Vermaelen. Txingurri by teda jednému z nich dvoch chcieť mohol dať príležitosť už teraz. Inak ale s najvčšou pravdepodobnosťou pôjde o tradičné once de gala s Rakitićom, Busim a Coutinhom v zálohe a ofenzívnym tridentom v zložení Suárez, Messi a Dembélé. 

Práve posledný menovaný patrí medzi najpríjemnejšie prekvapenia úvodu tohto ročníka, strelil už štyri góly a i napriek pochybnostiam z letných mesiacov ukazuje, že patrí medzi kľúčových hráčov FC Barcelona. 

Azulgranas sa so Gironou, minuloročným nováčikom, stretli vo svojej histórii v rámci oficiálnych duelov len dvakrát. V oboch prípadoch Valverdeho mančaft jednoznačne zvíťazil, pred rokom na Montilivi pomerom 0:3 a vo februári tohto roku doma rovnako presvedčivo, tentoraz 6:1. Ako to dopadne zajtra?

Info o zápase

Dátum: 23. september 2018 (nedeľa)

Čas: 20:45

Miesto: Camp Nou, Barcelona

Prenos: Digi Sport TV

Zdroj: forcabarca.sk
Foto: archív, barcablaugranes.com

Lionelko

12
2018-09-22 21:23:08

Bude to ťažké. Ale verím víťazstvu

bulldozer

13
2018-09-22 21:46:03

Girona hra dobre a v lete vytrepala i Tottenham 4:1. My hrame v stredu s poslednym Leganes, takze teraz neocakavam velke rotacie. Ale Lenglet a Semedo by mohli nastupit od zaciatku.

UpEpic

14
2018-09-22 23:42:37

Ja dúfam že dá vydýchnuť Rakete a poprípade aj Piquemu a nahradí ich Arthur a Lenglet/Verma. Každopadne Raketa určite potrebuje oddych je až neuveritelné koľko zápasov odohral minulú sezónu a po pomerne krátkej dovolenke je v kolotoči opäť tak aby nevyhorel ku koncu sezóny.

footballister

1
2018-09-23 12:08:25

Podľa mňa dnes Raketa nastúpi. xD

UpEpic

2
2018-09-23 12:17:07

Úprimne aj podľa mňa preto píšem že dúfam. :D

FcBarca

1
2018-09-23 07:03:51

johan mojica je pre nich velka strata takze verim ze to zvladneme

vetseo

-3
2018-09-23 12:29:51

tenisy - a další kurzové sázení, velmi spolehlivé http://vitexe.blogspot.cz

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.