Aj po zápase s Interom Miláno, ktorý Barcelona zvládla na výbornú vám prinesieme hodnotenie hráčov od megabarca.sk. Príjemné čítanie!

Ter Stegen: 9

Brankár včera až toľko práce nemal, aspoň čo sa týka jeho primárnej činnosti. Na bránu priamo išlo niekoľko striel a hlavičkových zakončení, ale boli slabé a viac-menej presne do stredu brány. Centre, tiež dva, či tri neboli vôbec nebezpečné a tie si v pohode postrážil. Výborne sa zapájal do kombinácie, túto činnosť má dokonalú, ani veľa hráčov celkovo nemá takú schopnosť hrať nohami. Sústredený bol tak, ako vie len on. Teším sa z jeho výkonov, určite sa teší aj mužstvo, dáva mu vzadu neskutočnú istotu.

Sergi Roberto: 7

Poctivý výkon, určite lepší, ako podával pred svojim zranením. Nevynikal vyslovene ani v hre dopredu, ani sa až tak, ako inokedy, nesnažil zapájať do kombinácií. Ale zatvoril svoju stranu, výborne držal ofsajdovú líniu a vydržal byť v permanentnom pohybe celý zápas. Podarené predstavenie.

Piqué: 10

Tretí zápas (alebo štvrtý?) šéfa obrany za sebou, keď nie je možné vytknúť mu absolútne nič. Spamätal sa a na kritiku miestnych odborníkov a trénerov odpovedal jednoznačne aj včera. Nepustil za seba a cez seba a popri sebe vôbec nič. Zvládal hru rýchlostne, vynikajúco technicky. Tvrdý a totálne dominantný vo vzduchu mimo pokutového územia a aj priamo v ňom. Pri rohových kopoch Interu odvrátil snáď úplne všetko. Vyvážal loptu do bezpečia, znovu nabral svoje typické herné sebavedomie a ukázal, že je stále excelentným stopérom. Piqué – Typiqué.

Lenglet: 9

Včera jedno z veľkých prekvapení. Inter obrana nepustila doslova k ničomu poriadnemu a ak aj niečo prešlo, zastavili to pred zakončením. Clement predviedol fantastický výkon a desiatku odo mňa nedostane len preto, že nepremenil svoje dve šance. Inak to bolo naozaj parádne predstavenie od mladého stopéra. Naozaj by mohol dlhé roky behať v našom drese, zjavne na to má.

Alba: 10

Toto bola absolútna bomba. Alba vybuchuje pravidelne, v tom najlepšom význame slova. Včera ale vybuchla parádna sopka. Alba si na ihrisku robil to, čo chcel a nikto zo súperov mu v tom nedokázal zabrániť. Technické finesy, počas letu dlhej prihrávky si drobný obranca dokáže pozrieť priestor okolo seba a zároveň za prihrávku poďakovať jej vysielateľovi. Spracovanie a okamžitá kombinácia? Alba. Bleskový nábeh do voľného priestoru na krídle? Alba. Návrat s víťazným šprintérskym súbojom? Alba. Alba je momentálne v skvelej forme a neviem, či behá po štadiónoch lepší pravý obranca.

Rakitič: 8

Klasický výkon od Rakitiča. Plný bojovnosti a pohybu. Nie rýchleho, ale neustáleho. Včera pridal aj obrovskú dávku tvrdosti a pomohol našej kreatívnej zálohe aj dostatočnou dávkou agresivity. Odobral v priamych súbojoch neskutočné množstvo lôpt a okamžite tým znovu vracal hru naspäť do pre súpera nebezpečnej zóny. Pressing celého tímu bol včera skvostný, Ivan ešte vyčnieval. Perfektne.

Busquets: 10

Busquets včera zrejme predvádzal pre nejakých trénerov na kurze, ako má vyzerať hra defenzívneho záložníka. Absolútne čisto odoberal lopty, bol vždy v presnom bode ťažiska hry. K tomu predvádzal jednu fintu za druhou, jedno prepustenie lopta za druhým. Pozerať sa včera na tohto hráča bola pastva pre oči a kto to nevidel, alebo by chcel za včerajšok Busiho kritizovať, je (s prepáčením) blázon. Videl som ho hrať veľakrát, aj výborne, aj veľmi slabo. Včera bol absolútnym ťahúňom. Fantastický, inteligentný, dominantný.

Coutinho: 9

Mňam. Pochúťka brazílskej kávy a brigadeiros v podaní malého kúzelníka chutila náramne. Coutinho sa včera veru vybláznil do sýtosti, so spoluhráčmi narodenými rovnako v tejto juhoamerickej krajine – Arthurom a Rafinhom – predvádzal sambu, miestami cez rokenrol prechádzajúci do heavy metalu. Takého Brazílskeho, plného dynamiky a pohybu, ale pretkaného jemnou technikou. Jedno z najlepších predstavení Coutinha. 

Arthur: 9

Ak včera komentátor nepovedal počas zápasu tridsaťkrát: „Arthur, alias Xavi“, tak si dnes nedám tri kávy, ale len dve. Povedal. Aj ja to znovu zopakujem. Xavi, Xavi a Xavi. Za každú kávu raz. Arthur hral znovu perfektne. Urobil v jednej, jedinej minúte v druhom polčase dve chyby, dvakrát stratil loptu v nebezpečnej zóne. Inak dokonalosť. Vedenie lopty, otáčanie sa s ňou, zrýchlenie okolo protihráča, prudké zmeny ťažiska hry a neustále núkanie sa. To bola včera (nie len včera) charakteristická črta zrejme najväčšieho prekvapenia doterajšieho priebehu sezóny v rámci FC Barcelona. Arthur bol vynikajúci a niekoľkokrát si vypýtal svojim riešením obrovský aplauz Nou Campu.

Suárez: 10

Neprestáva udivovať. Buldozér, s veľkou radlicou na odhŕňanie snehu pred sebou. Valec s atómovým pohonom. Nosná raketa. Lokomotíva. Čo ešte napísať? Ľudia, som dosť robustný, ale proti tomuto „bláznovi“ by som hrať nechcel. To, čo predviedol včera, Suárez, bolo miestami až šialené. Tam bolo možné vidieť úplne všetko z jeho repertoáru. Ten moment, keď si zasekol v šprinte obrancu Interu a po bleskovej otočke vpáli do pokutového územia? Koho nezdvihol zo sedačky? Priznajte sa, kto sa pri tom momente aspoň neusmial? Komu neušlo nejaké slovo (myslím neslušné, samozrejme)? Prihrávka na gól? Tak jemná, tak presná a tak dokonale načasovaná? Dáma a páni, tento hráč nám ešte ponúkne nejedno takéto predstavenie. Včera paráda, Luis, paráda...

Rafinha: 9

Ak včera ukázal Rafinha svoju pravú tvár, tak je to obrovská tvár plná obrovskej kvality, obrovskej. Do zálohy (brazílskej) zapadol dokonale. Interu jednoducho nedali loptu. Rozumel si perfektne s Coutinhom a Arthurom a s Busquetsom. Pridal nádherný gól. Obrovský potlesk pri odchode z ihriska mu musel znieť sladko, sladučko. Rafinha včera dokázal svoju kvalitu v dostatočnej miere. To, že podal takýto výkon práve proti Interu Miláno, je obrovský paradoxom. Rafinha, za včerajšok veľký palec hore!

Vidal: 7

To je riadny, s prepáčením, kolík. Včera ma pobavil. Tak on si úplne kľudne stratí loptu a kým si to súper vôbec uvedomí, už si ju znovu Vidal vezme späť a reže najkratšou cestou k bráne súpera? Mal skvelé momenty a ja osobne si myslím, že má čo ponúknuť a že to dokonca aj ponúkne. S týmto hráčom máme v ponuke aj silové riešenia. Hral slušne, kvality predviedol dostatok, za mňa v poriadku.

Semedo: 7

Úplne pokojne naskočil do rozbehnutého zápasu, unavenému Robertovi pomohol znovu s dynamikou v obrannej činnosti. V pohode si postrážil svoju stranu. Rastie od zápasu k zápasu a jeho výkony vzhľadom na jeho vek dávajú nádej na dlhoročné vyriešenie problémového bodu, či presnejšie, postu v našej zostave. Semedo sa mi ako hráč páči, hrá moderne a s pribúdajúcimi skúsenosťami sa môže určite stať podobným miláčikom, ako bol Dani Alves. Jeho charizmu a „brazílskosť“ zrejme nemá, ale herne to podľa mňa dorovnať dokáže.

Valverde: 9

Našiel toho hráča, ktorý dokázal zaplátať dieru po Messim. Ja som chcel Malcoma, on dal Rafinhu a ten rozhodol. Je to teda určite väčší odborník, ako som ja (pre nechápavých: TOTO JE SARKAZMUS A SEBAIRÓNIA). Neprinútil hráčov po strelení gólu zatiahnuť sa do obrannej ulity ako to robí vždy (pre nechápavých: AJ TOTO JE SARKAZMUS). Hráči behali až do konca, až do konca útočili a stále chceli dať aj ďalšie góly, išli za nimi v kuse, bez akejkoľvek prestávky. A to je určite aj zásluhou zatracovaného trénera. Jediné, čo mne prekážalo, bolo striedanie Arthura. Lenže, kto je väčší odborník: ja, alebo Valverde???

FCB TOP LINE: TÍM, TÍM, TÍM

Hodnotenie zápasu: 10

Zápas mal všetko potrebné. Kvalita na strane Barcelony bola enormná napriek neúčasti Messiho. Ten sa spokojne doslova „vyškieral“ v hľadisku a musel byť naozaj spokojný. Neodpustím si poznámku:

"VEĽMI RÁD SA POZERÁM NA TÚ MESSIHO POHODU A DETSKOSŤ V TVÁRI a zároveň sa mi páči potom ten prerod Messiho na BOJOVNÍKA V TELE ZRANEN0HO LEVA."

Sorry, Messi nehrá a ja o ňom píšem? Čo už, prepáčte...

Poučenie pre INTER MILÁNO (nekameňujte ma, prosím, pre nedostatok rešpektu, mám ho – toto je skôr osobný odkaz kolegovi do Čiech – veľkému fanúšikovi Interu ):

"KEĎ PRÍDETE NEJBLIŽŠIE HRAŤ DO BARCELONY, DONESTE SI OKREM DRESOV A KOPAČIEK AJ NEJAKÚ LOPTU. Bez nej sa totiž hrať nedá..."

V tomto texte sú vyjadrené len a len názory autora, nepodložené štatistikami a podobne. Len popísané emócie, pohľad zarytého fanúšika FC Barcelona, v dobrom, aj v zlom.

A ako by ste našich hráčov v tomto zápase ohodnotili ostatní, prosím?

zdroj: megabarca.com
foto: sport.es

Lionelko

11
2018-10-25 14:41:50

K výkonu Suarèza a Coutinha mi chýbal len gól. (stavil som na Cou no nevyšlo)

David777

11
2018-10-25 14:44:03

Zapas super ale stale si myslim ze v tom systeme co aktualne hrame nedokaze Coutinho az tak vyniknut a momentalne vidime iba 60% z toho co dokaze. Mozno by nebolo odveci postavit hru prave na nom a na Messim, ako to urobila repre Brazilie a na MS Coutinho hviezdil...

Petros

12
2018-10-25 15:15:12

Včera jsem sledoval Couthina a pokazde když byl u mice ,tak ho ztratil nic nevymyslel,byl hodne spatny,takze opravdu devět bodu ne .A to patri k mym oblibencum,ale včera to bylo moc spatne

freerider22

-3
2018-10-25 15:37:46

vraj Dembele ma zly pristup k treningom, nahneval aj svojich spoluhracov... https://www.goal.com/...

jamalgaucho1

-8
2018-10-25 15:51:37

suarez 10?:D:D:D:D

barcelonista29

4
2018-10-25 16:09:37

Tieto hodnotenia sú veľmi dobré (pre nechápavých: TOTO JE SARKAZMUS). Chcelo by to okrem subjektivity aj objektivitu. Autor si môže podať ruku s novinárom denníka Sport.es, ktorý tiež všetko hodnotil subjektívne a dosť prifarbene.

Vendeta

2
2018-10-25 17:29:05

Alba je lavý obranca

pmadar1

1
2018-10-25 17:38:09

Máš recht, do prdele. Ľavý...????

pmadar1

1
2018-10-25 17:39:19

Tie otázniky tam nemajú byť. To mal byť smutný smajlík.

Vendeta

1
2018-10-25 19:17:51

samozrejme myslím poziciu na ktorej hráva

Vendeta

9
2018-10-25 17:32:29

Tieto hodnotenia sa ovela lepšíe čitaju a pozeraju ako tie zo SPORT

rendydutson

5
2018-10-26 09:44:09

Dakujem autorovi za super clanok, len mensie nedostatky: alba je lavy obranca (nie pravy). Pre mna vcera Suarez MOTM, viem, nedal gol, ale to co predvadza posledne zapasy muselo umlcat jeho vecnych kritikov, ak bude takto hrat aj proti Realu, tak sa maju coho obavat. A Arthur a Busi vcera jedna basen, nadhera ! Prijemne ma prekvapil Vidal, bojoval, napadal... dal by som mu kludne viac casu na travniku

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.