Tréner Interu Miláno Luciano Spaletti počas dnešnej tlačovej konferencie hovoril o zajtrajšom zápase s Barcelonou.

Inter proti Barcelone

"Vždy opakujem, že môžeme súperiť s každým rivalom a takto uvažujeme aj teraz. Mužstvo sa prezentuje dobre a dosahuje pozitívne výsledky a to posilňuje našu sebadôveru. Máme príležitosť zistiť či môžeme hrať na rovnakej úrovni ako Barcelona. V prípade tohto tímu hovoríme o súťažení na tej najvyššej úrovni obťažnosti."

Čo si si pomyslel, keď si Messiho zazrel v nominácii?

"Mentalita tímu Messiho prekračuje. Samozrejme, Messi je čerešničkou na torte, všetky deti snívajú o jeho drese a chcú byť ako on. To dokazuje, čo v tomto športe znamená. Messi urobí všetko dvakrát rýchlejšie, dokonca myslí dvakrát rýchlejšie, ale práve klubová filozofia je príčinou, že Barcelona patrí medzi najlepšie kluby na svete. Barca je referenčným bodom pre každého trénera."

Môže sa Inter inšpirovať zápasom z roku 2010?

"Podľa mňa nie. Každá sezóna je iná. Futbal sa nezmenil, ale rovnakú stratégiu nemôžeme aplikovať v každej sezóne. Musíte mať nejakú myšlienku, prediskutovať ju s hráčmi a aplikovať ju - hráči ju potom musia správne zrealizovať. Prácu sme začali pred rokom a pol a myslím si, že sme na dobrej ceste. Loptu veľmi mať nebudeme, no musíte ju vedieť rozohrať, pretože v poslednom zápase sme ju veľmi často strácali."

Vráti sa Inter k rozostaveniu 4-2-3-1 s Nainggolanom?

"Áno, je to možné. Nainggolan mohol proti Janovu zahrať na pár minút, ale musíme jeho stav skontrolovať na tréningu, koľko bude hrať proti Barcelone. Môže hrať vyššie, hoci kariéru začínal ako stredný záložník. Nie je typom hráča, ktorý by driblingom minul dvoch či troch hráčov súpera, no svojimi akciami dokáže prekvapiť, pretože je silný a má veľký entuziazmus."

Ľutuješ, že sa Interu nepodarilo získať Rafinhu?

"Opakujem to po celý čas. Rafinha bol dôležitým hráčom a pomohol nám postúpiť do Ligy Majstrov. Bol kľúčový. V lete sme ho kúpiť nemohli, tak mi bolo povedané. Chcel som, aby s nami zostal aj Cancelo, ale klub musel rešpektovať finančné limity. Viem, že Rafinha je úžasným hráčom a môže byť kľúčový, ale môžeme hrať aj bez neho. Futbal je tímový šport a jednotlivec nie je dôležitejší. Veľmi rád ho uvidíme, pretože je to dobrý človek. Rád by som ho opäť trénoval, ale teraz hrá v Barcelone a bude nám chcieť streliť gól."

Môže Messi ovplyvniť plánovanie zápasu?

"Ak Messi zahrá, bude to problém pre nás všetkých. Myslím si, že to však nezmení náš plán na tento zápas, pretože bránime zónovo a v prvom rade musíme myslieť na to, kde je postavený spoluhráč. Samozrejme, že s Messim je to iné, pretože je najlepší na svete a vtedy je potrebné hru lepšie interpretovať, no náš postoj zmeniť nemôžeme."

zdroj: as.com marca.com
foto: facebook

Budko

26
2018-11-05 16:36:40

to je vidieť ako sa Trainery boja Messio heh každý jeden vie že Messi je na ihrisku iny level ako ostatný a niekto može povedať že Modrič alebo neviem to je najlepší futbalista ved to je blbosť len jeden je najj a to je stále Messi

Teo07

-9
2018-11-05 17:21:06

Zahrá Messi, v predchádzajúcom článku nezahrá Messi. Tak zahrá si, alebo si nezahrá, alebo bude hrať, alebo nebude hrať. Zvratné zámená si, sa, treba oprášiť.. -)
Aj keď je toto východniarska stránka.

fofo112

20
2018-11-05 17:25:18

Modrič,odkedy prevzal the best je doslova nulový hráč, to je ironia stačilo mu byť vicemajster sveta a pár dobrých zápasov v RM,naopak hráč ktorý celý rok podáva svoje individuálne výkony v prospech kolektívu získa zlatú kopačku skončí na potupnom piatom mieste.

BayernMunchen

4
2018-11-05 18:33:51

Najlepsi hrac 2018 bol Oliver lebo ten vyhral pre real ligu majstrov

cruyff

14
2018-11-05 18:46:50

každý zápas LM musime hrať ako novéééé ELCLASICO...disciplina, nasadenie,presnosť a tri body su naše...visca..

Matus1017

3
2018-11-05 20:04:28

Presne toto nemám rád ak Barca po niekoľkých vydarených zápasoch zrazu úplne zastaví a prestane hrať

Lionelko

6
2018-11-05 19:29:18

Messi nenastúpi (je to potvrdene). Ale aj tak netreba riskovať

Milan87

5
2018-11-05 19:44:00

Ten Spaletti je teda fakt sympaťák. Mudre odpovede na otázky je vidiet ako motivuje svoj tym aby to bolo lepsie ako minule lebo to dostali od Barcy pohlavok a ani si neškrtli uz sa velmi na ten zapas těším

David777

1
2018-11-06 08:13:23

Netreba hlavne zabudnut ze uz nehrame doma, a zapasy vonku nam velmi nejdu takze podla mna bude inter velmi neprijemny

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.