Lionel Messi môže byť späť na trávniku už v zajtrajšom zápase Ligy majstrov proti Interu Miláno, po ktorom si môžu oba tímy zaistiť postup zo skupiny v závislosti od zápasu Tottenhamu s PSV.

Možné nasadenie argentínskeho esa bude určite hlavnou témou predzápasových analýz, ale hovoriť sa bude aj o prípadnom postupe Interu a jeho možnom návrate do vyraďovacej fázy Ligy majstrov.

Poďme sa teda pozrieť na tri dôležité otázky pred týmto šlágrom.

Je Messi späť?

Na trénera Barcelony Ernesta Valverdeho čaká ťažké rozhodnutie o nasadení argentínskeho útočníka. Buď to riskne a Messiho nasadí, alebo mu nechá viac času na doliečenie svojho zranenia, ktoré ho vyradilo na pár týždňov.

Barcelone sa bez svojho talizmanu darilo pozoruhodne dobre. Vyhrali 4:2 proti Seville (v tomto zápase Messi striedal pre zranenie za stavu 2:0), porazili Inter 2:0, zničili Real Madrid v El Clásicu 5:1 a otočili nepriaznivý stav proti Rayu Vallecanu v posledných minútach zápasu pri sobotňajšej výhre 3:2.

Avšak výhra proti Rayu bola dosiahnutá s poriadnymi komplikáciami vďaka gólom Ousmane Dembélého a Luisa Suaréza v posledných piatich minútach hry. V tomto zápase sme mohli jednoznačne vidieť, že Messiho absencia je pre hru Barcelony citeľná.

Argentínčan zatiaľ nedostal zelenú od lekárov a všetko záleží na tom, ako sa bude cítiť niekoľko hodín pred zápasom. Messiho kondička nebude problém vzhľadom na to, že bol zranený len dva týždne a ak pred zápasom nenastanú žiadne komplikácie s jeho rukou, bude sa určite chcieť čím skôr zapojiť do akcie. Pravdepodobné však je, že ak Messi môže hrať, tak hrať bude.

Pôjde Inter za výhrou?

Otázka o prítomnosti Messiho netrápi len trénera Barcelony, ale aj trénera Interu Luciana Spallettiho, ktorý v pondelok označil Argentínčana za najlepšieho hráča na svete a priznal, že jeho účasť na ihrisku by výrazne zmenila taktiku jeho hry.

Veľká dilema pre Spallettiho a jeho hráčov je to, koľko sú ochotní riskovať pre víťazstvo. S päť bodovým vedením nad Spurs a PSV, Inter vie, že ani remíza by pre nich nebola zlým výsledkom a mali by dva zápasy na potvrdenie postupovej pozície. Avšak prípadná výhra by im to určite uľahčila a psychicky povzbudila do zvyšných dvoch zápasov skupiny.

Vyber si svoje štýlové tričko!

Pri prípadnej prehre by si však Inter svoju výhodnú pozíciu v tabuľke mohol ohroziť, vzhľadom na nasledujúci zápas proti Tottenhamu na konci mesiaca. Možná prehra na Wembley tak posunie Inter až na tretiu priečku. Taktiku a prístup tímu určite ovplyvní aj prípadná Messiho prítomnosť na trávniku.

Dokáže Icardi urobiť rozdiel?

Jeden hráč z Interu má špeciálnu motiváciu ukázať sa proti Barcelone a tým je argentínsky útočník Mauro Icardi, ktorý v mládežníckom tíme Kataláncov strávil tri roky pred prestupom do Sampdorie v roku 2011.

Icardi má túto sezónu úžasnú formu, keď vo všetkých súťažiach skóroval už osemkrát napriek jeho neúčasti pri sobotňajšej výhre 5:0 proti Janovu. Zajtra bude Icardi čeliť obrane Barcelony, ktorá v doterajšom priebehu sezóny pôsobí dosť krehko, keď si v posledných deviatich zápasoch udržala len jedno čisté konto napriek heroickým výkonom brankára Ter Stegena.

Aj keď Barcelona vyhráva, inkasuje góly a necháva súpera vytvárať si šance. Napríklad v El Clásicu mal Real Madrid za stavu 2:1 dve obrovské šance na vyrovnanie a Modrič dokonca nastrelil tyčku. Icardi si teda bude veriť pri výbornej forme Interu, ktorý skóroval minimálne dvakrát v štyroch zo šiestich posledných domácich zápasoch.

Ak bude Icardi aj zajtra hrdinom svojho tímu, jeho pozícia medzi top útočníkmi sveta sa ešte viac upevní.

zdroj: sport360.com
foto: fcbarcelona.com

kubakladno

27
2018-11-05 22:30:20

Messi možná v 90 minutě pro diváky, že zažili Messiho na trávníku.
Jinak úplně zbytečné aby hrál.
Doufám, že hráči ukážou proč nosí dres Barcelony.

emiliano

3
2018-11-06 07:27:41

Presne tak, ak lekári nepovedali áno, nech nehrá, zlomenina je zlomenina. To nie je dilema trénera. On vlastne nemá dilemu , veď hrajú vždy tí istí, jeden hráč je tam otázny, a to Rafinha. Myslím si však, že ho postaví, lebo hral za Inter. Takže bude to ako vždy.

ximpp

5
2018-11-06 08:30:24

Dilema je to velké, dnes bychom si mohli zajistit i postup z prvního místa, což by nám dalo na mnoho týdnu možnost soustředit se pouze na ligu. Na druhou stranu, kdyby si Leo obnovil zranění, mohlo by to být vážné a na dlouho. V každém případě by se mělo rozhodnout podle skutečného zdravotního stavu.

emiliano

1
2018-11-06 08:54:20

Budeme hrať na remízu, ako svojho času proti AS Rím. Fakt je, že Valverde dáva už príležitosť aj novým, veď zobral ich do lietadla.

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.