Ernesto Valverde na tlačovej konferencii po zápase zdôraznil, že Barcelona sa snažila rozhodnúť o prvom mieste v skupine, ale tréner je rád, že si mužstvo vybojovalo aspoň definitívny postup do osemfinále Ligy Majstrov.

Absencia Messiho

"S Leom nechcem riskovať. Na tréningu si všetci dávame pozor, ale vedeli sme, že dnešný zápas bude taký, aký bude. V zápasoch sa objavuje istý problém a tým sú pády. Neviete ich kontrolovať. Bolo to jednoduché rozhodnutie. Chceli sme, aby Leo pricestoval a aby absolvoval tréning a sám videl, ako na tom je. Nebudeme si však klamať - tréning nie je z pohľadu intenzity a množstva súbojov to isté ako zápas. Hovoril som s Messim a všetko bolo jasné."

Priebeh zápasu

"Odohrali sme skvelý zápas. Našim cieľom bolo vybojovať si postup, ale predovšetkým vyhrať a uzavrieť otázku prvého miesta. Urobili sme všetko, čo bolo možné, ale chýbala nám efektivita. Interu sa v posledných minútach darilo, v tejto fáze zápasov vybojoval množstvo bodov. Vo všeobecnosti sme však spokojní, pretože sme si postup vybojovali dve kolá pred koncom."

Malcom

"Sme s ním spokojní. Dokáže dobre vystreliť. Ukázal skvelú efektivitu, niečo, čo nám chýbalo."

Inter

"Vždy chce útočiť a v presingu hrať agresívne. V prvom zápase sme súpera do mnohých šancí nepustili a dnes to nebolo iné. Na Inter si však treba dávať pozor. Nikdy sa nevzdáva. Má to zapísané v DNA. Tottenhamu vzal 3 body v priebehu 2 minút a nám jeden v priebehu piatich. S tým istým postojom vycestuje na odvetu do Tottenhamu."

Coutinho

"V mnohých momentoch zápasu na seba prevzal zodpovednosť. Zahral veľmi dobre. Bolo vidieť, že má veľkú motiváciu. Škoda, že nestrelil gól, podobne ako v prípade Luisa."

Luis Suarez

"Už od prvej minúty odohral fantastický zápas. Treba však byť efektívny a on je v tom expert."

Icardi

"Je to skvelý útočník, ale sme spokojní s hráčmi, ktorých máme. Na Icardiho si je treba vždy dávať pozor, pretože sa po celý ten čas niekde objaví."

Vyber si štýlové tričko s dopravou zadarmo!

zdroj: marca.com
foto: marca.com

maryann

16
2018-11-07 08:15:04

Dakujem trener,velmi dobra taktika,velmi dobra zostava a velmi dobre striedania.
Mozno??? po tom gole Malcoma trochu zdrzovat
prichodom Semeda za Roberta....????

emiliano

2
2018-11-07 08:38:04

Som celkom prekvapený, že vieme hrať aj bez Lea. Ale vždy budem hovoriť to isté: Z dvojice Raki a Busi môže hrať len jeden a povedal by som, že Raki. Obaja sú pomalí a statickí, ale Busi je pomalý neúmerne futbalu na najvyššej úrovni, ten jeho beh mi pripomína telesne postihnutého. Áno, on je inteligentný a vie sa postaviť pozične, aby prihrávky blokoval, ale pohyb sa tým nedá celkom nahradiť. Keď bol mladší a vedľa neho boli Xavi a Iniesta, stratilo sa to, ale keď je vedľa Raki, už to bije do očí. Raki ho v prehľade nahradí, aj v rozohrávke a predsa len je pohyblivejší. Ďalší obľúbenec trénera a nedotknuteľný, je Roberto. Nemôže hrať vždy, včera mal proti sebe rýchleho Perišiča a skoro si stratil nohy, nestíhal. Mal ho striedať. Cou je na krídle stratený, nedostáva sa do hry, je škoda nevyužiť jeho tvorivé schopnosti, to už tréner postrehol. Včera bol viac v hre, lebo sa sťahoval do stredu, tam aj patrí. Dembelé je zatiaľ kontroverzný, raz má vynikajúce chvíle, inokedy celkom ľahkomyseľne stráca lopty. Nevieme zatiaľ využiť jeho rýchlosť. On sám sa však musí zlepšiť v riešení herných situácií, to nie je ako na dedine, že pokazím a nič sa nedeje, prídu ďalšie príležitosti - v špičkových zápasoch je tých príležitosti málo a treba byť koncentrovaný a aspoň niektoré využiť. Takže naše slabiny - Busi a Raki vedľa seba, ktorí spomaľujú a neprenikajú dopredu, Roberto, ktorý má problémy s rýchlym krídlom. Včera som postrehol, ako Alba sa rozbehol, Busi mu to nedal a on nahnevane reagoval, to od Lea by dostal loptu do behu.

Mareco

5
2018-11-07 08:46:11

Len k tej pomalosti Busquetsa -> včera už neviem s ktorým to krídelníkom šprintoval dozadu pri ich prečíslení, ale neubehol mu na vzdialenosti polky ihriska ani o meter :)

Mareco

4
2018-11-07 08:46:58

Ten krídelník Busquetsovi, takže asi až tak pomalý ako vravíš fakt nie je.

Gabrieloo

6
2018-11-07 11:29:53

praveze mu usiel a to behal s loptou na tolko ze dokazal aj ocentrovat. a nerozpravat o gole. ked mu uz dosla para a sa tam zlozil bez suboja. ja ho mam rad ale treba uznat ze je pomalý. a som rovnakého nazoru ze busi a raketa by sa mali striedat na dm a vedla nich by mal byt Arthur a Cou. bolo by to urcite lepsie smerom dopredu.

ximpp

5
2018-11-07 09:56:32

Bus pomalý je, ale to Raki taky a i přesto si myslím, že ač máme ještě Vidala, který na základ v Barce v pohodě má, nemůžeme za současného herního složení hrát ani bez jednoho z nich.
Myslím tím v základu a v důležitých zápasech.

harry525

4
2018-11-07 10:32:17

Vcerajsi gol nam dali prave kvoli Busimu... Odrazi sa od neho lopta a on sa zdviha ako keby robil ranne brusaky a icardi sa tam v pohode v nasej 16ke pootacal a este aj stihol vystrelit.

ximpp

5
2018-11-07 11:12:15

Určitě měl na gólu podíl, to ale neznamená, že to bylo to jediné, co na hřišti ukázal, samozřejmě je pomalý a z toho plynou takové chyby, ale kdo chyby nedělá? Ale v poli má pro nás svou poziční hrou pořád význam, budeš vidět, že až skončí, tak se bude jeho post těžko nahrazovat.

Jestper9

1
2018-11-07 14:08:56

Casto s tvojimi nazormi suhlasim, ale teraz si to na 110% trafil!!

ace67

3
2018-11-07 08:46:03

Celkom som nepochopil to s tým efektívnym expertom,včera zahodil aj kˇúče od domu,čí mi niečo ušlo?

ace67

5
2018-11-07 08:55:04

Môj názor na Busiho - Barca na jeho post nič lepšie nemá a nielen Barca,a ešte k Arturovi-asi fakt nemá v popise práce ako záložník len búchať kolmice hala bala ,ani Xavi nedával iba kolmice,skôr si myslím,že tých kolmíc bolo omnoho menej ako prihrávok do strán

Fanus

13
2018-11-07 09:40:47

Herní systém Barcelony je založený na držení míče. Systém je to velice náročný na individuálních technických dovednostech každého hráče a střední záložník je v něm klíčovým postem, neboť jakákoliv ztráta míče v jeho prostoru většinou vede k nebezpečnému brejku soupeře. Primárně jeho úkolem není vymýšlet kolmice a přihrávat na góly, ale "pouze" udržet za každou cenu míč a posunout ho v kombinaci dále. A to i pod okamžitým tlakem dvou nebo tří hráčů... Po odchodu Xaviho byl tento post v Barceloně obrovským problémem, Artur je v mých očích prvním hráčem od jeho odchodu, který je zatím schopen uvedenou roli alespoň částečně plnit. S ohledem na jeho věk a skutečnost, že se jedná o jeho první sezónu v FCB, je zatím neuvěřitelný a má potenciál se stále zlepšovat. Přeju si, aby se mu dařilo, FCB takového hráče nutně potřebuje!



ximpp

5
2018-11-07 09:58:31

Souhlasím a podepisuji v plném rozsahu. :-)

Stefan85

6
2018-11-07 09:50:47

Dembeleho potencial limituje psychicka, ale aj napriek tomu je jeho prinos nespochybnitelny hra na 20% a stači to, aby patril k najlepšim na ihrisku. V barce ešte nebol v hernej forme, ale jeho genialna technika mu postačuje. Jeho najväčši problem je, že sa skoro vzdava a nebojuje aj Luis spali päť priležitosti v zapase, ale šiestu premeni. Dembele po par stratach si prestane veriť, včera ho vymazal Škriniar, a tak sa prepol do modu striel a prihraviek, ale v uvodnej 10 minutovke se veril a naznačil svoj potencial aj v subojoch 1v1.

Ortiz

0
2018-11-07 12:46:03

A vadi mi na nem, ze dozadu bezi jeste pomaleji. Branit se mu nechce

Milan87

-2
2018-11-07 13:51:40

Na ktorom ihrisku patril k najlepším?na san siru iste nie a ani na camp nou nie .ma prednosti v driblingu ale 1 na 1 je úspěšný raz z 10tich pokusov

Misty

1
2018-11-07 13:02:39

Měl ke konci střídat Roberta za Semeda, možná bychom potom neinkasovali.

Jano99

3
2018-11-07 15:17:55

Za mňa je busi nepostradatelný článok mužstva keďže je pokojný na lopte a to je prvá vec čo by mal byť stredný záložník...a Valverde takticky zápas zvládol keďže sme ich k ničomu nepustili až na jednu tečovanú loptu

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.