Katalánci včera PSV Eindhoven na jeho trávniku dokázali zdolať výsledkom 1:2, no v zápase nedokázali dominovať tak ako by si možno priali.

Barcelona PSV dopriala množstvo šancí

Už od začiatku zápasu sa hráčom Barcelony stávalo, že o loptu prichádzali naozaj veľmi jednoducho a následne sa dopúšťali faulov v blízkosti pokutového územia. Spomenieme napríklad faul Sergia Busquetsa - z následného priameho kopu Lozano nastrelil konštrukciu brány Ter Stegena. Ivan Rakitič zas zle prihral a bola z toho superšanca Gastona Pereira, ktorý takisto trafil brvno. Zbytočne fauloval aj Lenglet a z nasledujúcej situácie PSV gól nevyťažil len kvôli tomu, že v ceste stále konštrukcia brány.

Druhý polčas nebol iný, keďže PSV využíval chyby Barcelony v rozohrávke - Katalánci však naďalej tvrdohlavo vyvážali loptu do útoku kombinačnou hrou, až nakoniec Ter Stegen kapituloval, keď jediný gól domácich strelil De Jong. Treba zdôrazniť, že PSV mal v zápase kvantum šancí a to vďaka mnohým chybám Blaugranas v rozohrávke.

Útočná sila Barcelony je enormná

Katalánci v zápase s PSV ukázali ťah na bránu, no v prvom polčase im trvalo, kým sa rozbehli. Väčšinou sme zverencov Ernesta Valverdeho v prvom polčase videli v nebezpečných protiútokoch. Šancu zaznamenať gól mal Arturo Vidal, no dvakrát mu gól z čiary upratali hráči súpera. Blaugranas sa v druhom polčase zlepšili aj útočne. Prvý gól zápasu zaznamenal Messi a o necelých 10 minút práve Argentínčan prihral Piquému na druhý gól Blaugranas.

Barcelona tak v zápase z držania lopty, ktoré mala, vyťažila, čo len bolo možné. Platí, že Katalánci majú vynikajúcu ofenzívu, no nevedia sa spoľahnúť na obranu, ktorá jednak pod tlakom horí a zároveň nie je schopná ofenzívu tímu zásobovať loptami. Ak sa Valverdemu podarí dať dokopy obranu, útok mužstvo v Lige Majstrov potiahne do záverečných bojov o ušatú trofej.

Barca má stále víťaznú mentalitu

Táto časť príbehu je najhlavnejšia. Zatiaľ čo dobrý tím vie ako vyhrať, keď hrá dobre, vynikajúce mužstvo dokáže zápas vyhrať aj keď nehrá najlepšie. Presne práve to sme včera videli na Phillips Stadium. Barcelona chcela získať plný počet bodov, aby si zabezpečila postup do vyraďovacej fázy Ligy Majstrov z prvého miesta a aj sa jej to podarilo. Messiho gól prišiel v čase, keď PSV bol zaparkovaný v okolí pokutového územia Blaugranas. Obyčajný tím by tlaku PSV podľahol. Barcelona však vsietila aj druhý presný zásah.

Zápas s PSV ukázal, že Barcelona je trpezlivý tím, ktorý dokáže aj trpieť, no v ten prvý čas udrie. Aj keď je v zápase pod tlakom. Platí však aj to, že Katalánci by mali vystužiť defenzívu, pretože mužstvo je pod tlakom až nezdravo často.

Vyber si svoje štýlové oblečenie Blaugranas!

zdroj: barcablaugranes.com
foto: barcablaugranes.com

vondeylen

16
2018-11-29 13:45:03

Zavery, zavery... Ako keby sa s tym potom nieco robilo))

freerider22

24
2018-11-29 13:45:04

bojim sa, ze toto je tikajuca bomba... mame len stastie, ze super nevie vyuzit nase chyby v obrane... vo vyradovacke to uz bude ine ...

Rasto

5
2018-11-29 17:38:15

Chyby v obrane vyplývajú vo veľkej miere z nedostatočnej pomoci zálohy, tá je pomalá - Busi, Raketa, dopredu zas nevymyslia nič, Messi si musí chodiť po lopty a spolupracuje len s útočníkmi, lebo zo zálohy okrem Vidala nemá s kým. Prečo mám ten pocit, že sme mali Rakitiča v lete pekne speňažiť? A to som bol v lete proti!

FORCAneymar

18
2018-11-29 14:17:19

Duo Semedo Dembele ma na pravej strane velku buducnost

Babco

-2
2018-11-29 14:31:45

Ked zoberiem, ze by do buducna zostali Malcom & Dembele neviem, kto z nich bude na ktorom kridle

ombre

18
2018-11-29 14:36:03

To si myslis iba ty. V momente ako sa uzdraví Roberto je po buducnosti...

BayernMunchen

8
2018-11-29 14:42:44

To ano, ale Valverde namiesto nich stavia duo Roberto - rakitic

RastoD

5
2018-11-29 15:20:06

obrana síce nevyniká, ale skôr viazne spolupráca obrany a zálohy, hlavne kvôli samotnej zálohe. takú dieru v strede som už dávno u špičkového teamu nevidel. a štýl hry, kedy sa bežne lopta dostane od zálohy až k brankárovi a ten je v úzkych, tak ten naozaj nepochopím nikdy.

emiliano

6
2018-11-29 15:43:12

Hovorím to stý raz, problém je záloha, a to Raki, Busi. Títo majú tvoriť prvú líniu obrany, nemôžu dovoliť, aby sa pred našou 16-kou kombinovalo a posielali sa centre. A inak, veľmi zle bráni aj Alba, ustupuje do 16-ky hlboko, až na 11 metrov, tam už hrozí odrazená strela. Toto robí aj Roberto. Príčina - chcú sa vyhnúť súboju. Bráni sa pred 16-kou, tam je možný aj faul.

emiliano

2
2018-11-29 15:51:54

A ešte: Nemám dobrý pocit z našej hry vôbec už od začiatku, takto LM vyhrať nie je možné, iný súper by nám včera dal cca 3 góly. Vidím to opäť najviac na štvrťfinále. Treba zmeny v zálohe i obrane (Pique včera zasa zmetkoval a prehral hlavič. súboj s de Jongom). Smutná tvár to neurobí a po sezóne dúfam odíde.

harry525

9
2018-11-29 16:13:01

Emiliano, to je branenie Barcelony, ktore NEPOCHOPIM nikdy... To je jedno, ci je to krajny obranca, centralny obranca, zaloznik....VSETCI do jedneho len "Ustupovat a ustupovat" do vlastnej 16ky, kde riziko odrazenej lopty do nasej branky je vysoke (tusim sa to uz par krat stalo)... Strasne profesorsky... Nie su ochotny hrat od podlahy... Ste videli vcera Vidala? Hoci aj za cenu zltej sa nebal ist do subojov a MININALNE ich otravoval a zneprijemnoval rozohravku...Ale co spravi jeden... Nič

Rasto

3
2018-11-29 17:39:47

Presne, to nie je bránenie, to je tieňovanie!

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.