Katalánci včera v poslednom zápase skupinovej fázy Ligy Majstrov na domácom trávniku privítali Tottenham Hospur, ktorý bojoval o postup do vyraďovačky, kým Kataláncov nešlo o nič. Aj preto zostava Blaugranas bola výrazne pozmenená, no niektorí hráči nás svojimi výkonmi nesmierne potešili. Viac v hodnotení hráčov od megabarca.sk

Cillessen: 10

Absolútne svetový výkon absolútne svetového brankára. Taký momentálny stav s tak neskutočne kvalitnou brankárskou dvojicou si nepamätám v žiadnom klube sveta. Cillessen aj včera znova a znova dokazoval svoju totálnu dominanciu v pokutovom území a na čiare bol strojovo chladný a presný. Rovnako bez emočný typ ako Ter Stegen stál prežúvajúc žuvačku v svojej bráne a chytal jednu nebezpečnú loptu za druhou.

Úžasný výkon, skvelý zážitok, perfektný brankár.

Semedo: 8

Semedo ma baví viac a viac. Od zápasu k zápasu sa v mojich očiach zlepšuje a včera tiež podal zábavný výkon. Iste, chyba sa objaví. Niekedy je väčšia, niekedy menšia. Ale, a to je pre hráčov Barcelony najdôležitejšie,

Semedo chce hrať!!!

Nie alibisticky a na istotu. Nie s pocitom, že nesmie v žiadnom prípade urobiť chybu. Chce, a včera to znovu ukázal, aj napriek riziku svojej hry predovšetkým hrať, kombinovať a pobaviť náročných fanúšikov. Ja sa považujem práve za takého a mňa včera pobavil. Krásny výkon.

Lenglet: 7

Proti nesmierne vysokým a fyzicky skvelo pripraveným súperom si počínal statočne a do šancí vzduchom ich vôbec nepúšťal. Lenže vzhľadom na akúsi bezstarostnosť nášho výkonu podloženú útočnými chúťkami celého tímu a postavením v tabuľke ostali často obaja naši stopéri osamotení proti trom-štyrom útočiacim londýnskym machrom. A vtedy bola situácia komplikovanejšia. Niekoľko zakončení prešlo až k brankárovi, strašne veľa ale včera skvelá dvojica TOM a CLEM dokázala zblokovať. Slušné, výborné. 

Vermaelen: 8

Tak veľmi ma mrzia jeho večné zranenia. Pretože aj včera dokázal svoju neuveriteľnú kvalitu a úžasnú spoľahlivosť. Napriek nie až tak robustnej postave súperov doslova zbúra ako nepotrebnú priečku. Hrá veľmi tvrdo a napriek tomu robí minimum faulov. Včera mu jeden v nebezpečnom území tesne pre pokutovým územím síce „ušiel“, ale to bola len výnimka. Bol všade a načas, predskakoval presne v pravý moment a upratal niekoľko dôležitých lôpt. Je pomerne nenápadný výkonom a výzorom, ale spoľahlivosť aj včera z neho len tak sršala.

Miranda: 6

Rozpaky. Iné ale ťažko očakávať od hráča s tak malým počtom štartov v tak náročnej súťaži. Je alternatívou za Albu a s takým balvanom je pre neho zrejme ťažké nastupovať do zápasov. Jeho nasadenie malo samozrejme absolútne opodstatnenie. Ukázal šikovné ťahy pri nábehoch do voľných priestorov na krídle, bol slušne rýchlostne pripravený. Pri náročnom barcelonskom štýle bolo problémom, že po jeho nábehu až kamsi k rohovej zástavke sme v zálohe stratili loptu a v prípade bleskovo zohraného protiútoku sa práve absencia krajných obrancov odzrkadlila najviac. Jednoducho vzadu chýbali. Nie je zlý, potrebuje sa ale dostatočne vyhrať. Včera teda priemer mixnutý s miernym nadpriemerom.

Rakitič: 6

Príliš som neregistroval Ivanov pohyb a prácu počas tohto zápasu. Bol prekvapivo nenápadný a až po nástupe Busquetsa do druhého polčasu som si uvedomil jeho neprítomnosť na ihrisku. Pre rozhodcu vynikajúce vysvedčenie, pre hráča asi nie. Či? A viete, na kom som mal väčšinu zápasu prilepený pohľad? Kto totálne ovládol hru našej zálohy? Dozviete sa za chvíľu. 

Busquets: 6

Platí rovnaké hodnotenie, ako pri Rakitičovi. Aj keď určite musím uznať lepšie zapájanie sa Busquetsa do výstavby útokov a trochu lepšiu pozičnú hru. Ak mal byť tento zápas oddychovým pre najvyťaženejších hráčov, Busquets si celkom oddýchol. 

Arthur: 9

Výborný výkon. Rozmýšľajúc nad osmičkou, či deviatkou v hodnotení som si uvedomil, aký talentovaný hráč to je. Ako veľa sa v ňom skrýva a ako postupne nám všetkým ukazuje krok po kroku obrovskú kvalitu. Včera takisto proti bojovníkom z Londýna úplne v pohode dokázal podržať loptu aj vo veľmi ťažkých okamihoch a rozohrať ju presne a rýchlo a konštruktívne.

Je výborný, bol výborný a bude výborný.

O budúcnosť našej záložnej formácie sa nebojím.

Aleňa: 10

Tento mladý supertalent ma včera doslova očaril. Pozeraním na jeho pohyb som myšlienkami úplne v pohode ušiel do divej prírody predstavujúc si geparda na love. V pohybe Aleňu bolo včera znovu niečo mačacie, niečo podmanivé, niečo netradičné pre atletické protipóly behajúce v drese súpera. Nádherné predstavenie elegantného hráča. Nízke ťažisko, prikrčený beh. Perfektný hráč, bonbónik z La Masie. Áno, chýbali góly a asistencie a podobne, Messi by odo mňa za toto desať nedostal. Napriek tomu som sa rozhodol dať mu plný počet. Desať.

Aleňa: BRAVO!!!

Coutinho: 8

Fyzické súboje ho určite boleli. Jeho drobná postava pasuje skôr do technického spôsobu hry. Včera potvrdil zvýšenú formu a po sérii slabších výkonov dokázal aj pri neprítomnosti najväčších hviezd a najlepších hráčov tímu podržať loptu a preniesť hru do nebezpečných miest. Dvakrát nastrelená tyč bezmocnému brankárovi súpera iste pomohla Tottenhamu udržať si nádej na postup. Pre Coutinha škoda, pretože by si ten ukrytý obstrel placírkou na dlhú stranu brány mohol dať patentovať. Bez náznaku strely priamo počas behu? Áno, nečitateľné a zničujúce. Myslím, že mu to tá smola vráti v dôležitejší moment. Včera veľmi slušne.

Dembélé: 10

Nehral celý zápas a napriek tomu mu dám bez mihnutia oka desať.

Keby počas zápasu neurobil vôbec nič iné, len tú akciu pri góle, dostane desať.

Keby zápas skončil v momente, keď ten gól strelil, nevadilo by mi to.

Ten okamih ma dostatočne futbalovo a esteticky a emočne ukojil.

Nádhera. Neuveriteľná nádhera.

Kvôli tomuto sa hrá futbal, nie?

Kvôli tomuto sa pozerá futbal, nie?

Najkrajších desať sekúnd celého zápasu, preto aj v hodnotení desať.

Za každú sekundu dokonalej akcie jeden bod.

A je mi úplne jedno, ako hral potom. Neviem a nezaujímalo ma to.

Ten jeden dokonalý moment stál totižto za to.

Munir: 4

Úroveň výkonov ustálená.

Tak talentovaný útočník predviedol včera tak netalentovaný výkon?

Veru je to tak. Problém s technickým spracovaním lopty. Problém s načasovaním nábehu (aj keď tam do toho majú čo povedať aj záložníci, samozrejme) spôsoboval nekonečné množstvo ofsajdov v kombinácii so spomalením hry pri uvedomení si prihrávajúceho ofsajdového postavenia. Do zakončenia sa nedostal, do kombinácie tiež príliš nie. Chýbala mu odvaha, či snáď aj kvalita, pustiť sa do súboja jeden na jeden. Možno ak sa Messi rozhodne urobiť z neho strelca a začne mu servírovať čisté lopty do čistých priestorov, potom z neho bude superhráč. Inak je asi kvalita vyžadovaná Barcelonou privysoko.. 

Denis Suárez: 4

Nuž, absolútne rozpaky. V podstate ani nie je čo hodnotiť. Denis je zrejme totálne vo futbalovej depresii a včera to znova potvrdil. Nehráva a asi je na to nejaký dôvod. Barcelona vyžaduje okamžite kvalitu výkonu aj od striedajúceho, či málo hrávajúceho hráča. A Denis včera opäť kvalitu neponúkol. 

Messi: 7

Leo potreboval po výlete do Madridu na finále juhoamerickej Ligy Majstrov trochu vyvetrať hlavu a dres a snáď aj rozhýbať v miernom pokluse usedené telo. Tak to aj vyzeralo a veľmi sa na ihrisku netrápil. Odohral pár minút bez zranenia a jediným dôvodom jeho nasadenia bola veľmi pekná návšteva na NOU CAMPE. Priznajme si, že obrovské množstvo fanúšikov prišlo hlavne kvôli najlepšiemu svetovému hráčovi.

Zaujala ma ale jedna vec, jeden drobný postreh.

Aj keď hrá Messi len tak, na pol plynu, jeho rozbehnutie sa s loptou na nohe spôsobuje, a včera to tak bolo niekoľkokrát, neskutočnú paniku medzi obrancami súpera. Všimnite si niekedy, alebo aj v zostrihu zo včerajška, ako to vyzerá komicky.

Leo je proste postrachom aj vo včerajšom kľudovom móde.

Valverde: 9

Tréner mi včera pripadal uvoľnenejší v porovnaní s jeho obvyklým napätým stavom. Ako keby si zápas užíval fanúšikovským spôsobom zvedavý len na krásne momenty plné emócií. Zápas celkove bol dostatočne uvoľnený, až pohodový.

Valverde na svoje pomery odvážne, až šokujúco, postavil pomerne mladú jedenástku.

Výborná rotácia kádra poskytujúca toľko potrebný oddych vyťaženým hviezdam tímu a rovnako poskytujúca nádej na postupový výsledok pre nášho súpera.

Lebo v plnej sile by sme včerajší zápas vyhrali 5:2 (to len tak na okraj, lebo toľko som tipoval).

Tréner sa mi páči a začínam mať z jeho pôsobenia veľmi príjemný pocit. Aj včera, aj cez víkend ukázal vývoj svojho vplyvu na hru Barcelony.

Uvidíte, že to bude mať stúpajúcu tendenciu.

Priemerná známka tímu: 7,5

FCB TOP LINE: Dembélé + Cillessen + Aleňa

FCB légia skazy: Munir

Hodnotenie zápasu: 8

Veľa šancí, veľa talentu, krásny gól.

Žiadny zranený hráč.

Podával sa po skončení guľáš? Ale nie, zápas ma bavil. Nenudil som sa.

Pobavil aj vás?

V tomto texte sú vyjadrené len a len názory autora, nepodložené štatistikami a podobne. Len popísané emócie, pohľad zarytého fanúšika FC Barcelona, v dobrom, aj v zlom.

A ako by ste našich hráčov v tomto zápase ohodnotili ostatní, prosím?

zdroj: megabarca.sk
foto: sport.es

sid1

-32
2018-12-12 20:21:15

Semedo 8? Co tak si konecne vsimat, ze je obranca. Gol ide za nim, plus x nedoslenosti v braneni. Ak taketo branenie tak to radsej druheho alvesa ktory je myslenim v utoku o dve triedy inde.

FCBarcelona2018

8
2018-12-12 20:32:47

Súhlasím so sidom1, že známka 8 pre Semeda je vysoká. Podľa mňa max. 6-7. Po útočení sa nestíhal vracať a aj gól je po jeho chybe. Hrá dosť netakticky. Hrá pravého obranc, ale neustále je v strede obrany pri stoperoch a jeho krídlo ostáva úplne voľné. Túto chýbu robí v každom zápase. Schválne si ho v najbližšom zápase všimnite. A ešte Munir 4, kdeže? Ani trojku by som mu nedal. Je to absolútne nepoužiteľný hráč pre Barcu. Nechápem prečo ho v Barci stále držia a vôbec načo ho Valverde posiela na trávnik. Denis Suárez detto.

momo9

1
2018-12-13 07:51:13

verim tomu že to že je pri stoperoch je taktika, zužovanie ihriska , zatvaranie nebezpečnych priestorov a otváranie tych menej nebezpečných, následne presúvanie a v tom momente zasa LB musí byť bližšie k stopérom

Teo07

10
2018-12-12 20:40:09

Výborne zhrnuté. Zbúrať ako nepotrebnú priečku som si zaznačil. :-))

Hviezda

2
2018-12-12 21:13:43

Fuuha sto ludi sto chuti, Semedo ma potencial velky, avsak ako zablesky geniality, tak aj obrovske hrubky, ako som ho minule pochvalil teraz ukazal, ze preco dava Roberta, kedze je spolahlivejsi pri rozohravke aj jed ma bavi Semedo, to vo spravil po obrovskej sanci Mouru bolo na zaplakanie, tazko si ho predatavit proti top muzstvu ale zlepsuje sa raz mozno. Taktiez nesuhlasim s Alenom v prvom polcase velmi nepresny. Plus cela zaloha bola nesformovana a zle pokryvali priestor kazda kolma prihravka do stredu zalohy odstavil vsetkych zaloznikov len Totnham bol neschop y taktiez nizske percento drzania lopty po x rokoch ukazal ze chalani maju obrovske rezervy ale boli tam aj super zablesky, ale maju sa co ucit. K Denisovi, podla mna sa z neho moze stat super alternativa vidno ze nehrava ale vidno aj to ze futbalovo na to ma len sa uklidnit a ono to pojde minimalne ako zolik super;) este Vermelena chcem pochvalit a Lengelet je pre mna leb stoper.cislo 3 az 4 spolahlivy pri slabsich ale super talent to nie je:(

Jestper9

-2
2018-12-12 21:36:33

Semedo moze byt top. Ale v minulom prispevku dakto pisal, ze Roberto nepatri do top 5 a asi ani desat. No... Roberto na ziadnom poste ani top 50.

radinho

5
2018-12-12 21:41:54

Denisa by som ani nehodnotil ,nehral na svojej pozícii a bolo vidno ,že na tej pozícii sa necíti dobre .

singo1

5
2018-12-13 05:07:29

Cilessen 10 super ale steigen mal tiez kooopec zapasov kde si zasluzil plnku a dostal max 7-8 ale chapem steigen by mal zacat aj strielat goly :)

JanyR111

-1
2018-12-13 05:42:03

Tu na tejto stranke sa minuskuje ked niekto spomenie trošku v negativnom dembeleho alebo semeda...dembele ma uprimne prekvapuje rozohrava sa parada...semedovy tiez fandim ale robi pravidelne chyby ..v tom je premna roberto spolahlivejsi ako obranca ...aj ked na fife si dam stale hrat semeda pre jeho rychlost ..v zapasoch by to tak asi nebolo.

pmadar1

3
2018-12-13 06:11:25

ahoj, ter stegen bol hodnotený celkom 12 krát, 4 krát dostal známku 9 a raz známku 10. podľa mňa ale taký zápas porovnateľný s terajším cillessenovým ešte neodchytal. tomu vyšlo všetko, obranná hra tímu mu v možnosti vyniknúť dostatočne "pomohla".
vo "vážnom" zápase je obrana iná, dôslednejšia a k ter stegenovi toho toľko neprejde.

Milan87

3
2018-12-13 11:52:09

Ved semedo tam sice beha jak motorova myš ale uzitok zatial v predu žiaden a vzadu casto hori.ta znamka ma nepřekvapí lebo uz po mynulom zapase s tottenhamom dostal 9 aj ked ho tam Kane vykupal jak malého

Willy

2
2018-12-14 19:03:46

POCKAT POCKAT ... Hodnotenie ALENU dost prifarbene, skreslene, ba priam uplne zle. Prvy polcas absolutne nepresny, pohyb lemravy, niekedy sa mi zdalo, ako totalny chaotik. Druhy polcas odvaznejsi , presnejsie prihravky (tzv. na istotu) , ale nic specialne, ohurujuce alebo noblesne. Do buducnosti, ak dostane viac sanci urcite prislub. PS: je mi sympaticky , uz len faktom , ze je to produkt La Masie ale ale je potrebna trosku objektivita. Tak isto Semedo a jeho hodnotenie od teba/Vas (nepozname sa) je prilis ako keby z rozpravky. Vadil mi jeho neustaly vyklus do zadu, ziadna spetka pocitu zodpovednosti , ze som po prve chybil , po druhe chybil nietko iny v time , tak sa rychlo , rychlejsie vraciam spat.

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.