V sedemnástom kole španielskej La Ligy Santander a poslednom stretnutí kalendárneho roka si futbalisti FC Barcelona bez väčších problémov poradili s výberom Celty Vigo. Blaugranas zdolali výber Lobotku a Mazáňa pomerom 2:0, pozrime sa teda spolu na tri veci, ktoré nám tento súboj ukázal podľa popredného redaktora denníka Mundo Deportivo Loba Carrasca. 

1. Dembélé dozrieva

Vo svojom zápase triumfovalo Atlético a Barca si tak zaváhanie nemohla dovoliť. Celta na Camp Nou vybehla v rozostavení 4-4-2, no vysoké napádanie hostí nepadlo na úrodnú pôdu. Dobrú prácu Piquého, Lengleta, Semeda a Albu v defenzíve dokonale využíval Messi, ktorého fantasticky zo stredu poľa podporovali Busi, Rakitić a Vidal. 

Na prvý presný zásah sme nemuseli dlho čakať. K lopte sa dostal kapitán blaugranas a po následnej dorážke nedel gólmanovi Rubénovi Ousmane Dembélé žiadnu šancu. Francúz sa s rokom 2018 rozlúčil vo veľkom štýle, strelil v posledných šiestich ligových dueloch hneď štyri góly a ukazuje, že deň po dni dozrieva. 

2. Alba a Semedo si svoju prácu odviedli skvele

Iago Aspas preukazoval v ofenzíve nesmiernu snahu, avšak do svojich tradičných únikov sa nedostal. Valverdeho základná jedenástka mimoriadne energicky napádala, a to bolo kľúčové. 

Semedo, ktorý sa vrátil do hry, bol vskutku aktívny a Jordi Alba sa nechcel nechať zahanbiť. Ba čo viac, druhý menovaný bol azda najlepším hráčom celého zápasu, opäť sme videli, že v súčasnosti na pozícii krajného obrancu rýchlik nemá žiadnu konkurenciu. 

3. Precíznosť v defenzíve

Druhý polčas pre priaznivcov veľmi zaujímavý nebol. Celta sa snažila ešte zintenzívniť svoj pressing, no tvrdou ranou pre ňu bolo zranenie Aspasa. Prekvapivo ho nenahradil Pione Sisto, ktorý prišiel do hry až na poslednú štvrťhodinu, ale Fran Beltrán, pretože Miguel Cardoso sa rozhodol všetko podmieniť kontole stredu poľa

Celta síce po zmene strán držala loptu viac ako Barca, no pred Ter Stegenom si nedokázala vytvoriť prakticky žiadne šance. Čia to bola vina? Mohla za to skvelá práca medzi líniami naordinovaná trénerom Valverdem, ktorú odvádzali prakticky všetci hráči na trávniku. Azulgranas sa prezentovali navonok nezáživnou, no naozaj poctivou a kolektívnou hrou. 

Na konci duelu šancu dostali aj Arthur, Coutinho a mladý Aleñá, no tretí presný zásah Barcelončania nepridali. Zápas teda možno zhodnotiť ako kvalitný prvý polčas a druhé dejstvo hrané bez akýchkoľvek problémov. Líder sa zlepšuje i naďalej.

Zdroj: md
Foto: archív, md

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.