Vianočná prestávka sa skončila a na futbalistov FC Barcelona dnes večer čakajú povinnosti v podobe duelu osemnásteho kola španielskej La Ligy Santander. Blaugranas budú čeliť domácemu výberu Getafe, pozrime sa teda spolu pred začiatkom stretnutia na tri kľúčové veci.

1. Stratégia proti defenzívnej pevnosti 

Getafe sa v aktuálnom ročníku spolieha najmä na svoju solídnu defenzívu, ktorá vyniká v rozostavení 4-4-2. Siedmy tím súčasného ročníka Primery División sa vyznačuje hĺbkovým pressingom všetkých svojich hráčov, čím dostávajú väčší pokoj a čas šikovní stredopoliari, Aranburu a Maksimović v strede zálohy a Antunes s Foulquierom každý na svojom kraji. 

Istotne najtvrdším hráčom je však stredný obranca Djené, ktorý je charakteristický dvomi pľúcami a zakaždým odvedie vďaka svojej poctivej činnosti obrovský kus práce. Pokiaľ by bol na tom lepšie po technickej stránke, azda by ho do svojich služieb chcela zlákať aj Barca. No a napokon, posledným z protagonistov defenzívnej pevnosti Josého Bordalása je skvelý gólman David Soria. Španiel dominuje vo vzduchu a hoci je nesmierne vysoký, badať u neho i obdivuhodnú obratnosť. 

2. Výzva hrať rýchlo

Proti tomuto Getafe, ktoré tak fantasticky bráni a napáda, bude veľkou výzvou úradujúceho lídra zvládnuť dlhé prihrávky a nakopávané lopty až pred bránu súpera, aby si blaugranas zachovali rytmus hry. Pokiaľ totiž súper exceluje v defenzíve, kľúčom je rýchlosť.

Ďalším dôležitým detailom, ktorý môže byť rozhodujúci, budú štandardné situácie. Katalánci hrajú proti ekipe, ktorá najviac pripomína madridské Atlético, pričom dobre vieme, aké nepríjemné je inkasovať v zápase proti Los Colchoneros ako prví. 

3. Pokračovať v zlepšovaní, pokračovať v nakupovaní

Valverde si je dobre vedomý toho, že ak jeho Barca bude odolná bez lopty na svojej kopačke, niet sa čoho obávať. Dnešným cieľom bude zastaviť črtajúce sa protiútoky pohyblivého Molinu a nesmierne chytrého Ángela, hoci druhý menovaný by dnes na úkor Matu mohol začínať iba na lavičke náhradníkov. 

Začína sa január a i keď za sebou nemáme ani polovicu ročníka, nasledujúce týždne môžu byť rozhodujúce pri definitívnom odstavení Madridu, úniku Atléticu a získaní posily, ktorá by blaugranas pomohla zvládnuť zápasy každé tri dni. Vyhrávať a nepozerať sa viac späť!

Zdroj: md
Foto: md

emiliano

6
2019-01-06 10:29:19

Getafe je doma nepríjemný súper, to vieme. Páčilo by sa mi vyhrať. A potom aby vyhrala alebo remizovala Sevilla s Atleticom. To by sme mali pred druhým celkom náskok 5 bodov.

Culesking

2
2019-01-06 11:33:58

Keď je teda rýchlosť kľúčová, verím vto, že Dembele dnes bude s Albom mať najviac nabehaných km a budú žiariť.

Pedagog

5
2019-01-06 12:27:48

...jedna z kľúčových vecí pred zápasom s Getafe je (podľa tohto článku) pokračovať v nakupovaní :-)

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.