Už v prvej tretine mesiaca boli potvrdené zaujímavé prestupy. Brahim Diaz sa pripojil k Realu Madrid z Manchestru City, Christian Pulisič sa v lete pridá k zostave Chelsea po vyplatení Borussie Dortmund. Dvojica z Liverpoolu Nathaniel Clyne a Dominic Solanke posilnili Bournemouth, pričom Clyne prišiel na hosťovanie. Ex-barcelončan Cesc Fabregas prestúpil zadarmo do AS Monaca.

Blízko prestupu je aj Aaron Ramsey, ktorý má po vypršaní zmluvy odísť zadarmo do Juventusu. Bayern prejavuje záujem o mladého krídelníka Chelsea Calluma Hodson-Odoia. Zmluva končí aj Adrienovi Rabiotovi, ktorý je mohutne spájaný s presunom na Camp Nou.

Zároveň však futbalovým svetom kolujú najzaujímavejšie špekulácie. Poďme sa teda pozrieť na TOP 5 potenciálnych januárových prestupov.

#5 Alvaro Morata do Seville

Po dvoch neúspešných pôsobeniach v Reale Madrid, Alvaro Morata urobil svoj veľký prestup do Chelsea. Londýnsky klub za neho v lete 2017 zaplatil rekordnú čiastku v hodnote 67 miliónov eur. Od Španiela sa očakávalo, že vyrieši problémy v útoku The Blues strieľaním množstva gólov. Bývalý útočník Juventusu Turín však tieto očakávanie nenaplnil.

Prvá sezóna mu pritom začala veľmi sľubne, keď pri svojom debute skóroval a na ďalší gól prihrával. O mesiac neskôr strelil hattrick. Odvtedy však jeho forma upadla a už nestúpla. Španielsky útočník je pod neustálou paľbou kritiky. Vedenie Chelsea tak minulý január priviedlo do svojich radov Oliviera Girouda ako konkurenciu Moratovi.

Morata ukončil minulú sezónu s jedenástimi gólmi v Premier League, čo je na klub, ktorý chce vyhrať titul žalostne málo. Mnohí dúfali, že túto sezónu sa Alvaro uchytí, ten však zatiaľ v 24 zápasoch vo všetkých súťažiach prekonal brankára len 9-krát.

Zdá sa, že Španiel už začína strácať dôveru trénera Sarriho, ktorý ho poslednú dobu začína stále viac vynechávať zo základnej zostavy. Špekuluje sa teda o jeho odchode zo Stamfordu. Záujem má údajne Sevilla, ktorá poslala na hosťovanie útočníka Luisa Muriela.

#4 Paulo Dybala do PSG/Bayernu/Manchestru City

Paulo Dybala si v skvelými výkonmi v Palerme vyslúžil v roku 2015 prestup do Juventusu Turín. Argentínec odvtedy futbalovo dospel a získal si reputáciu jedného z najlepších útočne ladených futbalistov na svete. Rýchlosť, technika, presnosť prihrávok, to všetko zdobí Paula a robí z neho kompletného ofenzívneho záložníka.

Príchodom Cristiana Ronalda sa mu však jeho pozícia v tíme trochu zmenila a pár zápasov musel presedieť na lavičke. Ďalší problém môže nastať prípadným príchodom Aarona Ramseyho z Arsenalu, ktorý má prísť zadarmo. Dybala tak môže uvažovať o možnom odchode do klubu, kde bude mať stabilnú pozíciu v základe či pozíciu lídra.

PSG, Bayern a Manchester City sa údajne pýtali na mladého argentínskeho reprezentanta, ktorého si Juventus cení na 100 miliónov eur. Ak sa tento prestup nakoniec uskutoční, platiaci tím bude mať v dispozícii jedného z najviac talentovaných hráčov na svete.

#3 Malcom do Lazia Rím

Malcom bol posledné dva sezóny považovaný za jeden z najlepších talentov v Európe, vďaka jeho výkonom v drese Bordeaux a bolo len otázkou času, kedy si vybojuje prestup do jedného z veľkoklubov. V júli minulého roka bol dohodnutý jeho presun do AS Ríma, ktorý dokonca na svojom twitter účte potvrdil dohodu s mladým Brazílčanom. Fanúšikovia AS už čakali na letisku na jeho príchod.

V tom však zakročila Barcelona s ponukou na poslednú chvíľu, ktorá doslova uchmatla Malcoma z rúk Ríma. 21-ročný krídelník určite očakával, že sa bude pri najlepších hráčoch sveta rapídne zlepšovať. Aktuálne to však nie je podľa jeho predstáv. Za katalánsky klub zasiahol len do deviatich zápasoch vo všetkých súťažiach a v základe začínal len v Copa del Rey.

V aktuálnom tíme Barcelony sa ocitol na lavičke aj ich najdrahší prestup Coutinho, niet teda divu, že Malcom nedostáva dostatok príležitostí. Pochopiteľne sa teda začína hovoriť o jeho odchode. Záujem má vraj klub z Ríma, tentokrát však nie AS, ale Lazio. Malcomov agent to ale označil za falošné správy. Ak sa však Brazílčanova pozícia v klube nezlepší, určite v ňom dlho neostane.

#2 James Rodriguez do Arsenalu

Hviezda Majstrovstiev Sveta 2014 James Rodriguez strelila za Kolumbiu proti Uruguaju gól roka. Jeho výkony zaujali vedenie Realu Madrid, s ktorým následne vyhral Ligu Majstrov. James však svojimi výkonmi veľmi nezaujal a putoval na hosťovanie do Bayernu Mníchov, kde bol prvotne členom základnej zostavy, pod Nikom Kovačom však nedostáva až tak veľa príležitostí.

27-ročný Kolumbijčan sa údaje pohádal s trenérom, po jeho vystriedaní v zápase Ligy Majstrov. James tak údajne chce opustiť bavorský klub, ten je však stále kmeňovým hráčom Realu Madrid. Arsenal vraj ponúkol tímu z hlavného mesta Španielska 70 miliónov eur. Klub z Londýna bude určite potrebovať hráča jeho pozície, keďže ich v lete opustí Aaron Ramsey a na odchode bude zrejme aj Mesut Ozil.

#1 Krzysztof Piatek do Realu Madrid

Napriek účasti svetových hráčov a troch ziskov titulu v Lige Majstrov po sebe, Real Madrid neprežíva práve najlepšiu sezónu po odchode Cristiana Ronaldo a Zinedina Zidana. Real aj napriek útočným esám nestrieľa dostatok gólov, keď ich vsietil len 26 v 18 ligových zápasoch v La Lige. To je skoro polovica v porovnaní s Barcelonou, ktorá má na konte 50.

Karim Benzema, Gareth Bale aj Marco Asensio nenapĺňajú predsezónne očakávania. Vedenie bieleho baletu sa teda pozerá po novej akvizícii do ofenzívy. Ich pohľady sa upierajú na 23-ročného Krzysztofa Piateka, ktorý vo svojej prvej sezóne v talianskej lige strelil už 13 gólov a je druhým najlepším strelcom za Ronaldom. Poľský útočník taktiež pridal 6 gólov len v dvoch zápasoch v Coppa Italia.

Los Blancos vraj majú v pláne priviesť Piateka na hosťovanie do konca sezóny a otestovať či práve on môže byť odpoveďou na ich gólovú krízu. Mladý Poliak má síce úžasnú sezónu, je však predčasné považovať ho za svetového útočníka, práve preto ho chcú do hlavného mesta Španielska najprv na hosťovanie. Každopádne pre hráča, ktorý ešte pred pol rokom hrával v poľskej lige, je záujem jedného z top klubov na svete dobrým znamením.

Zdroj: sportskeeda.com
Foto: fcbarcelona.com

UpEpic

19
2019-01-14 20:11:52

Dybala len za 100miliónov ? To sa mi nevidí.

tominno9

25
2019-01-14 20:24:56

tak podla bulváru má Arsenal vyčenených cca 70mil. ale na Denisa Suareza nemá 20 mega ani náhodou :D

dektiv

3
2019-01-14 23:06:21

Pritom Emery povedal, že ak niekto príde tak jedine hosťovanie :D

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.