V nadchádzajúcom prvom dueli štvrťfinálového dvojzápasu Španielskeho kráľovského pohára medzi Sevillou a FC Barcelona čaká unikátna situácia na barcelonského stredného obrancu Clementa Lengleta. Francúzsky stopér v minulosti na Estadio Sánchez Pizjuán pôsobil a získal si tu srdcia tunajších fanúšikov.

Štvrťfinále Copa del Rey prináša okrem iného aj obrovský šláger medzi tímami Seville a FC Barcelona. Dvojzápas bude mať špeciálny nádych najmä pre zadáka blaugranas Clementa Lengleta, ktorý na Camp Nou prestúpil práve zo Seville. Rodák zo severu krajiny Galského kohúta strávil síce v Andalúzii iba dva roky, ale stihol tu odohrať neuveriteľných sedemdesiattri oficiálnych stretnutí a stal sa z neho jeden z miláčikov tribún. 

"Bude to naozaj veľmi, veľmi zvláštne. Celá tá atmosféra, vojsť do tejto šatne len ako vonkajší tím, rovnako tak počúvať hymnu Seville ako jej súper... Naozaj to bude iné, špeciálne," povedal pred súbojom s ekipou Pabla Machína v rozovore pre Abc samotný Lenglet. 

"Zápasy so Sevillou sú zakaždým mimoriadne náročné. Hovorím to ja a povie vám to každý, kto sa už na Estadio Sánchez Pizjuán predstavil. Pre mňa to bude po prvý raz, no som presvedčený o tom, že proti nám dajú zo seba všetko. Úprimne povedané, som si istý, že tento dvojzápas nebude jednoduchý ani pre nich, ani pre nás," pokračoval. 

Odchovanec klubu Nancy sa môže tešiť na vrúcne prijatie sevillských fanúšikov. "Priaznivcom tohto klubu budem vždy mimoriadne povďačný, teraz som ale súčasťou Barcelony. Strávil som tu neuveriteľných osemnásť mesiacov, vďaka ktorým som dnes tým, kým som. To, ako sa ku mne správali, ako ku mne pristupovali, im nikdy nezabudnem."

No a napokon sa dostal Lenglet i ku téme svojho krajana Bena Yeddera, útočníka, ktorý sa i napriek svojmu nižšiemu vzrastu vyznačuje obrovským čuchom na góly a Barcelončania si na neho budú musieť dať obrovský pozor. "Je to hráč obrovskej kvality, dokáže robiť pred bránami súpera divy. Budeme si ho musieť ustrážiť," dodal.

Zdroj: md
Foto: md, archív

maros1

-5
2019-01-23 12:39:02

Z toho čo som mal možnosť doteraz čítať a z toho čo som videl, sa nemôžem zbaviť dojmu, že pohár Barca jednoducho vypúšťa. Aký mate z toho dojem ostatní ?

Fishinko

18
2019-01-23 12:47:44

vypúštajú možno tak jeden zápas z dvoch..

RastoD

3
2019-01-23 14:20:24

tiež si to myslím, aj keď samozrejme, slovo "vypúšťa" netreba brať úplne doslova. určite nechcú zápas odfláknuť, ale nebudú doňho dávať úplné maximum.

maryann

9
2019-01-23 12:47:50

Je to mozne - a dobre robi.
Som presvedceny,ze priority pre tuto sezonu pre Barcu su dané : č.1 LM , č.2 LL , č.3 CdR
K
Jednak sudim z uvodnych slov Messiho ako kapitana a uplne ina hra v LM/ kde dokonca i Messi brani ked treba..!!/

ximpp

1
2019-01-23 17:36:58

Mně teda nepřijde, že by se pohár vypouštěl. Asi v něm nebude pokaždé hrát taková palba, jako v LM, možná ani v LL, ale rozhodně s postupující soutěží se jí bude také přikládat plná důležitost. To, že nehraje Messi je samozřejmě problém, ale ne vypouštění. I on se musí šetřit. Vyhrát chtějí ale v Barce určitě všechny tři trofeje.

Hviezda

2
2019-01-23 17:55:44

Som zvedavý dnes na Sevillu, s Realom boli priposratí az som nechapal a nespoznaval sevillskych hracov, kazili, pirstupovali k tomu dost lezerne a bez vizie, teda v prvom polcase, kde boli vyrovnanym superom podla kmentov to bolo v 2. polčase ešte horšie. Myslim si vsak, ze Barca bude pre nich vacsia vyzva a daju do toho vsetko :) Vyrovnany dvojzapas. Co sa tyka toho vypustania, tak je to neskutocne dehonestujuci nazor na nasu lavicku a mladez. Presne CdR je v kazdej lige najma o tom dat sancu lavicke a mladým, aby okusili zodpovednost za vysledok a boli tak pripravení v buducnosti. Podla mna skvely model, este lepsi ako v lige, kde je ten tlak mensi v dosledku, ze sa este da vsetko napravit. Valverde ma tesi :)))

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.