FC Barcelona už zajtra odohrá prvý zápas štvrťfinále Copa del Rey proti FC Sevilla. Tréner Blaugranas na dnešnej tlačovej konferencii komentoval predovšetkým príchod nového útočníka.

Sevilla

"Prehrala len 3 zápasy, z toho 2 na výjazde. Padne nám vhod ak si pozrieme zápas s Atléticom. Sevilla je veľmi silná a v dvojzápasoch si vie poradiť. V posledných rokoch to je vidieť v pohári aj v Lige Majstrov. Vedia ako v takýchto súťažiach hrať."

Páči sa vám Boateng? V čom je iný od Munira?

"Tento hráč nezačínal svoju kariéru v strede útoku a teraz na tejto pozícii hrá a darí sa mu veľmi dobre. Pozná La Ligu a takisto úlohu, ktorú bude plniť v tíme. Bola to jedna z možností, ktorú klub mal. Samozrejme, že sa od Munira líši. Ak by Munir zostal v Barcelone, žiadny Boateng by nebol. Rozhodol sa však pre odchod a tak sme museli nájsť riešenie. Podľa nás je práve toto najlepšie. Chceme, aby nám Boateng pomohol v druhej polovici sezóny. Vie, aká je jeho úloha."

Vieme, že Boateng nebol prvou ani druhou voľbou. Akú úlohu ste zohrali pri konečnom rozhodnutí?

"V priebehu hľadania sa objavia rôzne možnosti. Boateng je aktívny, môže hrať hneď. Je k dispozícii a myslíme si, že sa dobre prispôsobí tomu, čo od neho očakávame. Ja som bol od samého začiatku informovaný o všetkých rokovaniach."

Polemika okolo gólu Suareza do siete Leganes neutícha. Prezident Leganes tvrdí, že vaše slová sa mu nepáčili.

"Je pravda, že na tlačovej konferencii sa na otázky odpovedá bez toho, aby sme videli opakované zábery. Vždy sa tam snažím opísať výkon svojho tímu. Po pozretí opakovaných záberov je vidieť, že došlo ku kontaktu, ale ten prebehol po strele Luisa. Lopta bola voľná, on ju trafil a vtedy došlo ku kontaktu. Pre mňa je gól absolútne v súlade s pravidlami. To isté si myslia všetci okrem tých, ktorých sa táto situácia dotkla. Nemyslím si, že sa musím ospravedlňovať za to, že som gól nazval gólom."

Znepokojuje vás forma a postoj Coutinha? Vyzerá byť trochu utiahnutý.

"Philippe hral v poslednom čase veľa. Myslíme si, že nám dáva veľa a mal by dať ešte viac. Niekedy má menej šťastia, niekedy viac. Útočníci, ktorí dostávajú loptu sa musia rozhodnúť. Niekedy sa im podarí streliť pekný gól a niekedy sa dopustia chyby. Tieto veci sa stávajú každému. Philippemu veríme. Máme veľké očakávania od všetkých hráčov a aj od trénera. Musíme pracovať, aby sme získavali ďalšie body."

Dostane Boateng minúty hneď od začiatku alebo potrebuje čas na aklimatizáciu?

"Ak mu dáme priveľa času, skončí sa sezóna. Jedným z dôvodov, prečo je Boateng v Barcelone je, že je v zápasovom rytme. Pred nami je množstvo zápasov a chceme, aby hral v zápasoch, v ktorých nám môže pomôcť. Nebudeme čakať pridlho."

Je prestupové obdobie v januári pre Barcelonu uzatvorené?

"Nemyslím si, že by sme ešte niekoho získali. Zvyčajne ubezpečujem, že sme Barcelona a musíme počkať do konca. Je pravda, že téma Denisa Suareza ešte nie je uzatvorená. Otázka Boatenga a Munira je jasná. Jeden prišiel, druhý odišiel. Chceme, aby nám Boateng pomáhal tak isto ako to robil Munir, samozrejme, každý v závislosti od toho aké má schopnosti. Uvidíme ako sa bude dariť Boatengovi."

Boateng v minulosti nehral len ako útočník

"Všestrannosť je pre neho dobrá a takisto aj pre nás, ale priviedli sme ho predovšetkým ako útočníka. Chceme ho využívať ako deviatku v prípade ak by sa Luisovi niečo pritrafilo."

Množstvo fanúšikov Barcelony príchod Boatenga kritizuje. Čo by ste im povedali?

"Neviem, čo sa dialo predtým, ale odkedy som tu, vždy prichádzali hráči, ktorí boli považovaní za kontroverzných. Veľa sa hovorilo o Paulinhovi a potom odohral dobrú sezónu. Neskôr to bolo podobné s Arturom a tiež odvádza skvelú prácu. Okolnosti sú také, aké sú. Radi by sme v rezerve mali hráčov, ktorí by v sezóne nastrieľali po 15 gólov, ale tak to nie je. Musíme byť trpezliví. Prestup Boatenga je dôsledkom náhlej potreby prestupu útočníka."

Boateng mal v minulosti problémy so správaním

"Veríme v prezumpciu neviny. Nechceme sa s Boatengom hádať, chceme, aby nám pomohol, rozvíjal sa a strieľal góly. Okrem toho dobre vie, prečo sem prichádza. V súčasnosti sme veľmi spokojní, nemáme dôvod, aby sme neboli. V Las Palmas odohral dobrú sezónu, pozná La Ligu, veľa argumentov hovorí v jeho prospech."

zdroj: marca.com as.com
foto: fcbarcelona.com

Pedagog

15
2019-01-22 21:42:55

No nie je ten náš Txingurri perfektný rečník?: Philippe hral veľa, dáva nám veľa a mal by nám dať ešte viac.....

Assassin11

6
2019-01-22 22:12:31

toto je kung fu(tbal) majster :D https://www.youtube.com/...

Samm33

top komentár
43
2019-01-22 22:24:57

Nech je Ernesto aký je, ale výsledky mame skvele a tak isto aj štatistiky. Minule som nad tým tak premýšľal (počas hry s Leganes a Levante)Netvrdím, že hráme stále nádherný futbal, ale nie vždy sa to proste dá. Futbal sa ako celok zmenil. Čoraz viac trénerov uprednostňuje proti silnejším súperom betón respektíve sú hecnuti niečo ukázať a dosiahnuť skvelý výsledok a proste nie vždy sa nám darí hrať to čo chceme. Všetci by sme chceli vidieť futbal ako za Pepovej éry, lenže prešlo takmer 10 rokov a časy sa menia. Je čoraz menej trénerov, ktorí uprednostňujú držanie lopty atď. Neviem, môj názor je, že Valverde nás dostal z najväčších sraciek, odváza skvelú prácu, rozumie si s hráčmi, snaží sa dať priestory kazdemu( tu jedine by som zareagoval na Semeda,ktorý by mal byt jednoznačne 1tka na pravej strane obrany plus Rakitic by mal mat viac oddychu), inak som spokojný. Zapracoval ako Arthura potom Vidala,Lengleta,stiahol Aleňu. Neviem, nie vždy je náš futbal nádherný, ale výsledky mame a so súperom, ktorý nám to dovolí si dovolím tvrdiť, že vieme hrať fakt nádherný futbal. No bohužiaľ nie každý týždeň hráme proti rovnakým súperom. Hold, držím prsty a verím v trebble. Visca Barca

BayernMunchen

-17
2019-01-22 23:41:58

Nemozem s tebou suhlasit. Valverde ma vysledky so 400 milionovym kadrom velmi slabe. Nedokaze vyhravat zapasy so slabymi supermi ked trosku prerotuje. Jeho priposrata taktika branit 1:0 je nepozeratelna a casto nas k vitazstvu doviedla len messiho genialita. Z jeho tahov ako do zle rozohrateho zapasu nasadit munira a do rozhodnuteho l. suareza je imbecilita.
A k tomu ze zapracoval lengleta ci arthura? Lenglet hrava len vdaka zraneniu umtitiho. Pamatas ked sa umtiti na jesen uzdravil? Hned v ten tyzden hral zapas s atletmi aj ked lenglet odohral vynimocny mesiac. Detto semedo. Bez robertovych zraneni by odohral mozno kazdy 10ty zapas.

jokerito

1
2019-01-23 10:04:28

V com konkretne su vysledky slabe podla teba? Sme na cele? Sme. Navyse sme dali s prehladom najviac golov, tak ake branenie 1:0??

mentor

10
2019-01-23 06:48:04

Samm33 súhlasím. Navyše skvele zvládol Dembélého, ktorého si teraz môžeme čím ďalej viac užívať. Valverde si zaslúži oveľa viacej rešpektu, než sa mu dostáva.

momo9

0
2019-01-23 07:02:38

Ak mu dáme priveľa času, skončí sa sezóna. ....ČO?

FCBarcelona2018

8
2019-01-23 07:23:52

Mňa najviac zabil vetou: "Chceme, aby nám Boateng pomáhal rovnako ako Munir". No ak nám bude pomáhať ako Munir, tak môže rovno ísť späť tam odkiaľ prišiel, lebo Munir nám pomáhal jedine k zvýšenému tlaku.

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.