Tréner FC Barcelona sa k postupu do semifinále Copa del Rey vyjadril na tlačovej konferencii po zápase so Sevillou, ktorý Blaugranas vyhrali 6:1.

Čo bolo kľúčom k víťazstvu?

"V každom dvojzápase sú kľúčové momenty. Do stretnutia sme nastúpili rozhodne, často sme sa dostávali do pokutového územia. Môžeme však vyzdvihnúť jeden moment - Cillessenov chytený pokutový kop. Za stavu 4:0 sme inkasovali gól kvôli našej chybe, ale udržali sme dobrú úroveň hry. Chýbalo nám zápas len definitívne rozhodnúť, no nakoniec sa nám to podarilo."

Z čoho máte najväčšiu radosť - z postoja hráčov, z hry či z akcie pred šiestym gólom?

"Najdôležitejšie je to, že si veríme a potvrdili sme, že keď musíme urobiť krok dopredu, tak to urobíme."

Pohár bol pre Barcelonu dôležitý...

"Nezaujíma nás to, čo sa hovorí na verejnosti. Sme Barca, máme povinnosť voči fanúšikom a musíme bojovať o všetky trofeje. Ak sa v kľúčových momentoch urobia zmeny, zdá sa, že niekto z niečoho rezignuje, no nie je to tak."

Môže vynaložené úsilie z dnešného zápasu dať o sebe vedieť?

"V sobotu narazíme na tím, ktorý včera odohral veľmi intenzívny zápas. Samozrejme na regeneráciu je veľmi málo času. Musíme postaviť takú základnú jedenástku, aby sme získali 3 body, no vieme, že v nasledujúci týždeň nás čaká ďalší zápas."

Akého súpera by ste chceli dostať?

"To je jedno."

Ako hodnotíte výkon Cillessena?

"Máme dvoch skvelých brankárov. Cillessen prezentuje fantastickú úroveň. Odvádza si svoju prácu a robí to veľmi dobre."

Aký dôležitý je Piqué a solídna hra v defenzíve?

"V porovnaní so začiatkom sezóny inkasujeme menej gólov. Sevilla mala v prvom polčase 2 čisté šance. Gerard nám veľmi pomáha."

Girona či Real Madrid

"Girona hrá veľmi dobrú sezónu a Real má dobrý výsledok z prvého zápasu. Čo má byť, to bude."

Coutinho strelil dva góly - znamená to zlepšenie jeho situácie?

"Coutinho je vždy odvážny vo všetkom. Možnože mu chýba efektivita v zakončení, ale je schopný ocitnúť sa v situácii sám pred brankárom či tieto situácie vypracovať. Leo mu prenechal pokutový kop. Coutinho na seba vzal veľkú zodpovednosť a strelil úvodný gól. Dúfam, že získa väčšiu sebadôveru."

zdroj: as.com
foto: facebook

kluc

13
2019-01-31 09:34:58

Valverde to dobre vymyslel s tou rotáciou, ale mám obavy že to nemusí zakaždým vyjsť. Proti slabším tímom v lige môžme šetriť hráčov. Od budúceho týždňa nemôže prísť k nijakemu zavahaniu počas týždňa :) tak mu držím palce.

LaBrie

12
2019-01-31 09:46:50

Skoda, mohol mat Coutinho hetrik, nebyt maleho ofsajdu.....

Gabrieloo

19
2019-01-31 10:41:58

Co sa tyka Cou nezahral ziadny fantasticky zapas vcera aj ked zlepsenie urcite bolo. Ale z coho sa tesim bol prave ten moment ten gol z ofsajdu. Lebo aj ked sa neuznal premenil to suverenne, tam sa ukazala ze je psychika ide hore.

ximpp

3
2019-01-31 13:01:52

Přesně, nebyl to super výkon, ale bylo vidět, že chce. Při jeho kvalitě je to příslib do budoucna.

ximpp

2
2019-01-31 13:03:49

Je pravda, že v těch nejdůležitějších zápasech sezony jsme to zvládli, snad to tak bude pořád. Přál bych si ten treble moc, musíme se trofejemi zásobit na chudší období, které nastane odchodem Messiho.

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.