FC Barcelona v odvete štvrťfinále Copa del Rey predviedla strhujúce divadlo. Katalánci totiž porazili Sevillu výsledkom 6:1 a postúpili v pohári ďalej.

Valverde svojich zverencov na tento nesmierne dôležitý zápas pripravil fantasticky, veď už po polhodine hry sa začínalo od začiatku, pretože Barcelona vyhrávala 2:0. Neskôr prišli ďalšie góly a hoci hráči Pabla Machína znížili na 4:1, posledné slovo patrilo opäť domácim, ktorí uzavreli zápas na 6:1. V stretnutí sme si mohli všimnúť viacero podstatných udalostí - na tie najdôležitejšie sa pozrieme.

Získal Coutinho stratené sebavedomie?

Brazílčan tvrdí, že áno. Zápas začal od začiatku a už v 13. minúte premenil nesmierne dôležitý pokutový kop, ktorým otvoril skóre zápasu. Obavy boli na mieste, veď mimo formu je už posledných niekoľko týždňov. Zástupy kritikov medzi fanúšikmi sa množili, no Brazílčan ich včera umlčal dobrým zápasom a dvojicou gólov. V rozhovore po zápase hráč uviedol, že góly mu pomohli získať viac sebavedomia. Verme, že tento výrok potvrdí kvalitnými výkonmi v najdôležitejšej fáze sezóny.

Sevilla stratila pôdu pod nohami

Sevilla zvolila jasnú stratégiu a to útočenie na protiútoky. Držanie lopty tak hráčov nezaujímalo, verili, že jeden dva góly z brejkov strelia a postúpia. Výsledok 2:0 z domáceho zápasu bol veľmi sľubný, no Sevilla na Camp Nou prepadla.

Promes a Arana mali na krídlach využiť svoju rýchlosť pri nábehoch za obranu Barcelony, ktorá bola v odvete veľmi vysunutá. Pochopiteľne, veď Blaugranas naháňali dvojgólové manko z prvého zápasu na Sánchez Pizjuán. Obrana Barcelony si však so šancami súpera poradili a ak niečo prešlo, roletu stiahol Cillessen. V zlomových momentoch prvého polčasu chytil čistú šancu Sevilli a následne aj pokutový kop. Barcelona súpera následne rozobrala, výsledkom čoho bol konečný rezultát 6:1. Sevilla v druhom polčase vybuchla, keď inkasovala až 5 góly.

Cillessen je na lavičku príliš dobrý

Odkedy sa Holanďan pripojil k Barcelone, kryje chrbát Ter Stegenovi a chytá jedine v pohári, či v prípade zranenia nemeckého gólmana aj v iných súťažiach. Vždy, keď Jasper Cillessen dostane od trénera šancu, predvedie svetový výkon. Takto zápas, čo zápas dokazuje, že je príliš dobrý na to, aby v Barcelone sedel iba na lavičke.

Možno sa nájdu kritici, ktorí budú tvrdiť, že Cillessen nechytá na úrovni Oblaka, De Geu či Ter Stegena, stále však platí, že je rozdielovým hráčom aj napriek tomu, že do bránky vybehne raz za čas. O zápasovom rytme v jeho prípade nemôže byť ani reč. V akomkoľvek tíme, kde by chytal pravidelne, svoju úroveň by posunul ešte vyššie. Extratriedu predviedol aj včera, keď v rozhodujúcich momentoch odvety chytil 2 čisté góly, z toho jeden pokutový kop.

Ak Cillessen z Camp Nou počas leta odíde, nemôžeme mu to mať za zlé. A v prípade ak prestúpi, určite po ňom siahne elitný klub z Európy, pretože z hľadiska kvality výkonov Cillessen patrí medzi špičku.

KLIKNI SEM a využi akciu vo fanshope!

zdroj: sportskeeda.com
foto: facebook

maros1

14
2019-01-31 19:10:17

Ešte dva poznatky doplním: Cilesen je podĺa mňa kvalitnejší brankár ako Oblak to za prvé
a potom opatrenne s tým druhým polčasom - od 60 tej minúty sme vypli v domnení, že sa nemôže nič stať, no poriadne som tŕpol kým sme znovu zapli

gula123

12
2019-01-31 20:27:39

Zápas to bol veľmi tažký aj keď to teraz tak nevyzerá. A potom že Cou zatvoril ústa - tá doterajšia kritika bola úplne oprávnená, nikto mu neubližoval, jeho výkony boli veľmi biedne. Tu to obhajovalo veľa ľudí tým, že na vine je Valverde, že nevie kde ho postaviť, že z neho je frustrovaný a podobne. Včerajší zápas nám dal novú nádej ale aj dal za pravdu Valverdemu a to že za slabé výkony doteraz je zodpovedný iba sám Cou a nie nejaká nedôvera a podobné žvásty.

barca87

8
2019-01-31 21:01:59

a ešte sa ukázalo, že mnoho ľudí na tejto stránke si nezaslúži pomenovanie fanúšik FC Barcelona...to, čo sa tu vypisovalo od prehraného prvého zápasu a tiež to, ako sa tu neustále nakladá na Valverdeho, pričom je vcelku viditeľné, že hráči za ním stoja...už by sa viacerí mali prebrať z rozprávky, kde budeme v každom zápase dominovať, hrať najkrajší futbal, vyhrávať o tri góly a trofeje budú samé padať z neba...

pavelsulek1

3
2019-01-31 21:03:08

Až je mi Jaspera líto. Zaslouží si víc, než sedět na lavičce, chlapec ušatej...

messidonna

2
2019-01-31 23:05:02

Sevilla v druhom polčase inkasovala 4 góly.

FCBarcelona2018

1
2019-02-01 07:10:42

Neviem na akom zápase bol autor článku, ale keď ma pamäť neklame, tak Sevill inkasovala v druhom polčase štyri góly, alebo žeby som bol nejaký nepostrehol? On pravdepodobne počíta aj ten neuznaný Coutinha.

FCBarcelona2018

1
2019-02-01 07:21:30

Ak sa rozhodne Cillesen odísť, tak Barca môže na takomto kvalitnom brankárovi zarobiť pekné peniaze. Verím, že Cillesen zostane, ale ak nie, vedenie by malo mať v prvom rade adekvátnu náhradu za neho a potom aj tomu zodpovedajúci finančný návrh.

Peter223

-1
2019-02-01 09:34:32

Lukáš, prosím Tˇa, vysvetli mi, ako sa dá chytiť gol, vraj Cillesen chytil dva čisté goly. Gol sa chytiť nedá, chytiť sa dá len golová šanca, golová príležitosť, ale gol nie.

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.