Jedným z najlepších hráčov včerajšieho stretnutia medzi FC Barcelona a Valenciou bol mladík blaugranas Carles Aleñá, pre ktorého mal však zápas kvôli finálnemu výsledku sladkotrpkú príchuť. Stredopoliar katalánskeho veľkoklubu po dueli predstúpil pred novinárov a rozhovoril sa o svojich pocitoch.

V dvadsiatom druhom kole najvyššej španielskej ligovej súťaže La Lige Santander sa zrodila na Camp Nou v zápase medzi Barcou a Valenciou remíza pomerom 2:2. Medzi najaktívnejších hráčov stretnutia patril mladý stredopoliar domácich Carles Aleñá, ktorý odohral šesťdesiatšesť minút a ukázal, prečo je širokou verejnosťou považovaný za jedného z najperspektívnejších futbalistov inštitúcie blaugranas.

"Cítil som sa fantasticky, ale to pre mňa nie je dôležité, pokiaľ sa tímu nepodarilo triumfovať. Začiatok sme tak trochu prispali, náš následný prístup a reakcia ale bola excelentná. So stretnutím sa lúčime s tak trochu čudnými pocitmi," komentoval v pozápasovej mixzóne Aleñá.

"Som šťastný, na trávniku sa cítim čím ďalej, tým lepšie. Zo dňa na deň si rozumiem so svojimi spoluhráčmi viac, po ich boku to je výborné," pokračoval dvadsaťjedenročný špílmacher. 

Rodák z Mataró včera dostal prekvapivo od manažéra Valverdeho príležitosť predstaviť sa v základnej jedenástke, aby si na Camp Nou užil viac ako hodinu duelu. Po zmene strán ho ale extremadurský kormidelník aj napriek jeho výbornému výkonu nahradil Arthurom. "To, že som bol vystriedaný, ma neprekvapilo. Za rozhodnutia je zodpovedný tréner a ja som šťastný, že som od neho vôbec dostal šancu," komentoval s obrovskou profesionalitou. 

Carles následne rozoberal i drobné zranenie Lionela Messiho, pre ktoré by argentínsky futbalista nemusel stihnúť nadchádzajúce El Clásico. "Leo by bol citeľnou stratou, naozaj dúfam, že v stredu bude stopercentne pripravený. Nemyslím si však, že by to bolo vážne natoľko, aby nehral. Stretnutie s Madridom je zakaždým unikátne, hráme navyše o cenný titul."

No a napokon barcelonský odchovanec vyjadril svoje prekvapenie nad nadstaveným časom dve minúty, pre ktorý sa rozhodli rozhodcovia včerajšieho duelu. "Bolo to naozaj zvláštne, ale na tieto veci sa musíme pozerať s nadhľadom a nevyhovárať sa na remízu pre tieto okolnosti," dodal. 

Zdroj: md
Foto: md

Milan87

25
2019-02-03 12:26:00

Výborný hráč najlepšie je na ňom ze vzdy ma hlavu nahore a skusa niečo vymysliet.uz som to tu pisal ale je fakt neuvěřitelné aky velký progress spravil za jediný rok, len tak ďalej.

FKSkico

19
2019-02-03 13:11:41

Tohto chlapca sledujem už od Juvenilu, neskutočne tam vynikal nad ostatnými, preto som mu strašne prial aby sa presadil v Áčku, verím že bude veľká súčasť barcelonskej budúcnosti

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.