Tento týždeň voľna padol Barcelone mimoriadne vhod. Realizačný tím má pár dní na to, aby vyriešil problémy, ktoré sa objavili v šatni tímu. Klub totiž pracuje na pláne po zvyšok sezóny, ktorý sa týka najviac unavených hráčov.

Barcelona si je vedomá toho, že viacerí hráči prvého tímu sú z vysokého počtu odohraných zápasov veľmi vyčerpaní. Je potrebné plánovať tréningy tak, aby títo hráči mohli dosiahnuť adekvátnu formu. Týka sa to predovšetkým Messiho, Suareza, Piquého, Rakitiča, Busquetsa, Lengleta a Albu, ktorí v tejto sezóne odohrali takmer všetky zápasy. Messi so Suarezom sa navyše v poslednom čase sťažujú na isté zdravotné problémy, čo regeneráciu len sťažuje. U Lengleta je podozrenie na preťaženie svalov a to môže vyústiť do svalového zranenia.

Valverde chce dať viacerým hráčom možnosť oddýchnuť si už počas najbližšieho zápasu proti Realu Valladolid. Tréner berie do úvahy rozpis zápasov, pretože následne mužstvo čakajú výjazdy do Lyonu, Seville aj Madridu. Novinári sa domnievajú, že v zápase s Realom Valladolid zahrajú len Alba, Rakitič a Piqué. Ostatní kľúčoví hráči základu buď zasadnú len na lavičku alebo Valverde niektorých nepovolá vôbec.

Alba pritom v zápase s Athletic Club nehral vôbec a to kvôli suspendácii pre karty. Ak by vynechal aj zápas s Valladolidom, nehral by dva týždne a to pred zápasom Ligy Majstrov proti Lyonu nie je optimálne z hľadiska zápasového rytmu. Rakitič na druhej strane má neuveriteľnú schopnosť regenerácie, čo potvrdili aj pracovníci klubu. Piqué zas ako jediný z hráčov v tejto fáze sezóny nevykazuje žiadne známky únavy. Messi, Suarez, Busquets a Lenglet tak pred zápasom s Lyonom 9 dní odpočinku určite privítajú. Je to skvelá možnosť načerpať sily pred nesmierne ťažkým koncom februára.

Tréner dal všetkých hráčom 2 a pol dňa voľna. Tím sa do tréningov vráti v stredu o 17:00. Madridský denník AS informuje, že ohľadom únavy hráčov s trénerom Valverdom diskutovali kapitáni tímu.

zdroj: as.com
foto: facebook

el_dominiko

20
2019-02-11 16:22:30

Teraz treba využiť čas na oddych pre kľúčových hráčov. Myslím si, že máme dosť kvalitnú lavičku na to aby sme to zvládli.

freerider22

-8
2019-02-11 16:56:26

a teraz si spominam na zapasy na v strede jesennej casti, kde sme vsetci nadavali, ze vobec Valverde nerotuje... a prave nas to dostihlo

myzuFCB

8
2019-02-11 17:04:48

samozrejme Rakitic bude hrať opäť od začiatku. ja by som ho tam aspoň začiatku neposielal. ani nie tak kvôli únave, ale hlavne kvôli tomu aby dostali šancu aj iní

BayernMunchen

2
2019-02-11 17:38:20

Keby saso vedel vyhrat aj bez messiho, mohol by kludne oddychovat aj kazdy druhy zapas

singo1

11
2019-02-11 18:01:52

Plaaaan :) :) :) ideme setrit hracov tym ze ich zoderie v kazdom zapase :)
A hrac ktory v el clasicu patril mezdi naj v zapase opat dostal doveru a sedel na lavicke a bude opat cakat kym sa niekto nezrani.ta nicota nici vsetko hracov aj klub.
Johannes Cruijff SA MUSI V HROBE OBRACAT

Pradotissa

-4
2019-02-11 22:25:43

Komentár bol vymazaný kvôli porušeniu kódexu diskutujúceho.

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.