Tak sme znovu mali všetci možnosť vidieť v priamom prenose neuveriteľnú kvalitu najvyššej futbalovej ligovej súťaže na Pyrenejskom polostrove.

Obidve mužstvá ponúkli divákom priamo na štadióne a aj tým pri televíznych obrazovkách a počítačových monitoroch úchvatné divadlo plné fantastických individuálnych výkonov a extrémneho nasadenia.

Bojovná a nesmierne rýchlo hrajúca FC Sevilla naozaj skvelým spôsobom podkurovala pomalšej zálohe Barcelony a následne preťažená obrana v častých podčísleniach robila chyby.

Prvý gól sme inkasovali paradoxne po chybnej rozohrávke neskoršieho hrdinu celého zápasu a bleskovom protiútoku súpera. Alba na svojej strane nemal šancu reagovať a jednoducho sa nestihol vrátiť. Dvaja stopéri proti štyrom rútiacim sa hráčom nemali vôbec žiadnu šancu.

Druhý sme inkasovali po pozičnej chybe po príliš dlhej zápasovej prestávke nastúpivšieho Umtitiho nestíhajúceho reagovať na ofsajdovú pascu, ku ktorej zavelil parťák z obrany a jej nepísaný šéf Piqué.

No a o tom, čo sa dialo počas neskutočného obratu, budem písať až pri hodnotení jedného špeciálneho hráča.

Ter Stegen: 7

V podstate nemal ani jeden poriadny zákrok a inkasoval dva góly. Čo sa dá robiť, to je niekedy údel brankárov veľkoklubu. Rozohrávka nohami tentokrát nebola úplne stopercentná a veru sa miestami ukázali aj chybičky a drobné nepresnosti.

Semedo: 6

Naša pravá strana dopredu nefungovala a ani dozadu to nebolo úplne to pravé orechové. Orechy tam síce boli, lenže akoby neolúpané. Hráč nestíhal a nepodal výkon, na aký som u neho zvyknutý. Po polčase išiel z môjho pohľadu správne na jeho miesto iný hráč.

Umtiti: 5

Jediným pozitívom jeho nasadenia do zápasu bola možnosť oddychu pre Lengleta. Na Big Samovi bolo veru vidieť jeho pridlhú pauzu zapríčenenú liečením-neliečením boľavého kolena. Nezohranosť pri druhom góle a tým pádom nezaklapnutej ofsajdovej pasci bola očividná.

Nevadí, vyhrali sme.

Vitaj späť.

Piqué: 8

Prečo som mal niekedy pocit, že je v obrane úplne sám? Bojoval na maxime možného, absolvoval obrovskú porciu súbojov vo vzduchu. Pri hre po zemi trpel trochu na svoju výšku a tým pádom prislúchajúcu menšiu obratnosť a v súbojoch s nízkymi a drobnými útočníkmi mal počas celého zápasu plné nohy práce. Pri neskorých návratoch pravého obrancu musel viackrát hasiť na poslednú chvíľu. Ale celkovo spoľahlivý a sústredený výkon.

Alba: 6

Nič moc. Zvykne predviesť zo svojho repertoáru oveľa lepšie kúsky. Nemyslím tentokrát tie občasné herecké, skôr tie futbalové. Nábehy síce občas predviedol, lenže nebolo to správne načasované a súper mal túto našu hernú alternatívu dostatočne prečítanú.

Roberto: 9

V druhom polčase začala naša pravá strana fungovať o triedu lepšie. Odchovanec podal výborný výkon, hoci podľa mňa je to stále rodený záložník. Vyvážal loptu rýchlejšie, ako v prvom polčase hrajúci kolega. Presne kombinoval a jeho podržanie lopty a následná prihrávka strieľajúcemu Aleňovi bola akciou skúseného hráča s obrovskou hernou inteligenciou.

Mimochodom, táto akcia celkom iste rozhodla o našom fantastickom víťazstve.

Busquets: 5

Po výbornom výkone na pôde Lyonu prišlo tak trochu vytriezvenie. Hráč nestíhal reagovať na príliš rýchlu hru súperovej zálohy. Návrat do obrany slabučký a tentokrát ani rozohrávka a previazanie obrany a útoku nefungovalo. Nepresvedčivé.

Rakitič: 9

Málo obľúbený hráč v tomto zápase hasil chyby svojich spoluhráčov a bol jednoducho všade. Neskutočne bojoval a výborným výkonom sa jediný z našej prvopolčasovej zálohy vyrovnal súperovi. Prevzal na seba aj vyvážanie lopty a zrýchlenie hry po zisku. Drvivú väčšinu osobných súbojov s prevahou vyhral. Prihrávka na Messiho neskutočný prvý gól bola lahôdkou.

Vidal: 5

Slabšie výkony bojovníka pokračujú a po vyliečení sa Arthura bude pre neho zrejme kvôli aktuálnej forme cesta do prípadnej základnej zostavy ťažká. Časté technické nedostatky pri spracovaní lopty a nepresné prihrávky aj na krátku vzdialenosť ukázali nedobrý stav hráča. Bojovnosť to tentokrát nezachránila.

Coutinho: 6

Bije sa s neformou a snaží sa to prelomiť. A nejde to a nejde. Ani tentokrát to nebolo gala predstavenie. Občas sa mu už podarilo podržať loptu a presne na krátko kombinovať, ale veľ takých momentov skončilo aj stratou lopty.

Prelomí to?

Aleňa: 7

Mladé chlapča z našej akadémie okamžite po príchode na ihrisku rozhýbal našu staticky hrajúcu záložnú formáciu. Technicky výborne pripravený hráč dokonca pripravil svojou aktivitou aj tretí gól pre Messiho.

Dembélé: 7

Rýchlosť bola aj tentokrát hlavnou devízou nášho blesku. Zasekol si viac krát súperovho obrancu a zrýchlením sa ho elegantne zbavil. Po jednom z únikov sa mala po faule na neho celkom určite kopať penalta. Narastajúcu formu ukázal a teším sa na jeho predstavenia proti RM v nasledujúcom týždni.

Suárez: 2

Kristepane, to nemôžem. Dať dva takému hráčovi, ako je tento náš hrotový útočník? A to som mu ešte jeden bod v hodnotení pridal za premenenú šancu po geniálnej prihrávke najlepšieho svetového futbalistu. Slabučké. Len behať je málo. 

Messi: 10 + 10

Čo sa dá napísať po takomto výkone?

Gól ľavou nohou z voleja.

Gól pravou nohou do opačného rohu.

Gól po technickom zakončení ponad brankára.

Prihrávka na štvrtý gól priamo z voleja.

Nezastaviteľný dribling.

Messi porazil súpera úplne sám.

Je možné, že počul, či čítal predzápasové vyjadrenie domáceho trénera?

"Len jeden hráč vám však zápas nevyhrá, dokonca ani Messi."

Odpoveď na ihrisku bola excelentná, famózna a jednoducho neuveriteľná.

Jednoducho Messi...

Valverde: 10

Reakcia trénera po slabšom prvom polčase bola excelentná. Vymenil málo dôrazného Semeda za Roberta a namiesto strateného Vidala poslal do stretnutia Dembélého.

Aj jeden a aj druhý hráč pomohol kvalitným výkonom k otočeniu vývoja. Rozhodol Messi, samozrejme. Lenže lišiak na našej lavičke mu do duhého polčasu poslal oproti tomu prvému lepších spoluhráčov.

Bravó, tréner, za prečítanie hry.

Priemerná známka tímu: 7

FCB TOP LINE: Messi + Rakitič + Roberto

FCB légia skazy: Suárez

Hodnotenie zápasu: 9

Obaja súperi sa striedali v dominancii a pozorovanie bleskových výborne zvládnutých protiútokov domácich v prvom polčase obmenené v druhej polovici sólovým vystúpením génia futbalu ma bavilo. Perfektné zakončenie príjemnej soboty.

V tomto texte sú vyjadrené len a len názory autora, nepodložené štatistikami a podobne.

Len popísané emócie, pohľad zarytého fanúšika FC Barcelona, v dobrom, aj v zlom.

A ako by ste našich hráčov v tomto zápase ohodnotili ostatní, prosím?

Pre ilustráciu vám doplníme ešte aj hodnotenie od ďalších športových webov. Pozornosť upriamte na hodnotenie denníka Sport, ktorého Messimu za tento výkon udelilo známku 9...

zdroj: megabarca.sk
foto: facebook forcabarca.sk

matwox007

19
2019-02-24 08:52:58

Tí šport.es oni vlastne pozerali ten zápas podľa tých hodnotení?

Milan87

32
2019-02-24 08:55:31

Konecne pekne hodnotenie to sport .es to je na smiech messimh dali 9? To co mal akoze ešte urobiť? Vychytat penaltu?
Možná jediná vec s ktorou nesúhlasím je ten luisito, priznavam neni to ono ale uz bol o niečo lepší ako posledné zápasy. Určitě bol lepší ako couthinho a ten ma 6.

Milan87

10
2019-02-24 08:57:14

Na druhu strany máš u mna velke + za hodnotenie roberta a rakety vidím to rovnako

jokerito

12
2019-02-24 08:58:35

Možno mu vyčítali ten slabší úvod

jokerito

19
2019-02-24 09:00:16

Akože dať coutinovi Semedovi a vidalovi 3 a suarezovi 6 , to je na prášky :)

Nitram

12
2019-02-24 09:06:12

Hodnotenie fajn, da sa suhlasit s mnohym. Sport. es hodnoti odveci, to sme si uz zvykli, teraz niektorych celkom trafil, az na Suareza - 6 je neskutočne vela. Ter Stegen nemal pri goloch sancu, obrana v 1.polčase horela, velke chyby, nepomohla ani zaloha, Busquets nestihal. Velke sklamanie pre mna Coutinho, nespravil za zápas nič, behal, ale lopty strácal, jeden na jedneho nič, strely 0 bodov. Či v útoku, či v zálohe, slabota.
Suarez... bojoval, to sa musí uznať, najviac ale sám so sebou, kazil, brzdil, stracal, padal, bude to musieť tréner riešiť, určite to vidí. Aspoň ze sa viackrát poctivo vrátil.
Messi. Treba komentár? Najlepší hráč sveta. Ak tvrdí niekto niečo iné, tak je idiot. Messi nemá formu? Ak to takto vyzerá, tak ďakujem pekne. Za čo by mu dal sport.es 10? Asi mal dať ešte jeden hatrick...
Včera sme nehrali dobre 1.polčas, ale potom hlavne vďaka Messimu ďakujem za skvelý športový zážitok!!!

fofo112

14
2019-02-24 09:34:28

čo sa týka Messiho,tak ma vedia rozčúliť poniektorí odborníci,ktorí aj včera písali, že Messi sa len prechádza ale neuvedomujú si, že on v prvom rade rozmýšla čo urobiť zo zápasom potom sa reštartuje a robí neuveritelné veci,čo nám dokazuje v každom zápase,on nebehá jak splašené ovca on to má v prvom rade v hlave a samozrejme aj na kopačkách.

zdeklu

8
2019-02-24 09:20:52

dembele si zasluzi viac

barca87

12
2019-02-24 09:42:32

Cize umtiti, busquets a coutinho hrali nie ze lepsie, ale o triedu lepsie ako suarez??? Tento hon na carodejnicu je uz smiesny...

BW000

3
2019-02-24 11:14:31

To subjektívne hodnotenie zodpovedá asi najviac realite na trávniku... pri konzervatívnej strašidelnej a pomalej zálohe vidal-raki-busi každý z nich trpí, nielen hra... stačí behavá záloha súpera a je to v keli... včera bol rakitic výborný, ale v takej zálohe sa spoločne ťahajú ku dnu... oni proste nemôžu hrať spolu... vidal je síce sympaťák, ale čo robí hráč s takou charakteristikou v barce neviem... velverde preferuje defenzívny štýl, ale prešiel túto sezónu na 4-3-3, čo nie je jeho šálka kávy... preto si asi myslí, že keď postaví total defenzívnu zálohu, že aspoň tak bude mať zápas pod kontrolou... ale to je chyba, lebo Barcelona tak hrať nevie... ukazuje sa to bohužiaľ zápas čo zápas a prehrávajú nás potom aj slabšie tímy...

el_dominiko

6
2019-02-24 12:21:35

Podľa mňa sa Coutinhovi viacej darilo v zálohe, keď hral druhý polčas. Snažil sa tvoriť hru, bol viacej pri lopte, samozrejme ešte to nie je ono, ale Coutinhovi to na krídle nejde.

ximpp

4
2019-02-24 15:58:03

To rozestavení ve druhé půli nám vyhovovalo, ale cou 3 a Sua 6 je k smíchu.

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.