Zápas bol v porovnaní s tým stredajším pohárovým určite iný. Po nejakej absolútnej dominancii domácich nebolo ani stopy a Barca vynikajúcim vykrývaním nebezpečných priestorov nútila súpera doslova až k prihrávkam svojmu brankárovi nútiac ho následne k dlhému odkopu.

A po zisku lopty naši hráči v pokoji spomalili hru, kombinovali po celej šírke ihriska pomáhajúc si občas aj dlhým krížnym prenesením hry na nabiehajúcich obrancov, či krajných záložníkov.

A po návrate hráčov RM držiacich statočne vzájomné vzdialenosti medzi jednotlivými líniami do obranného postavenia sme zase s pokojom a istotou prekombinovali cez celé ihrisko až ku stopérom.

A tak dookola sme nútili súperove hviezdy mrhať silami a čakajúc na svoju príležitosť a jej prípadné hroziace premenenie zvyšovali frustráciu a zároveň znižovali fyzickú a psychickú odolnosť.

Tá je pri bránení našej hry absolútne významným prvkom, pričom udržanie celozápasovej koncentrácie je jedinou možnosťou odolania.

A vyšlo to.

Ter Stegen: 9

Nedokážem si spomenúť ani na jednu šancu súpera, ktorá by preverila kvality nášho superbrankára. To, čo prešlo až k nemu, bolo slabučké. Udržal si čisté konto, už druhý zápas proti RM na jeho pôde za sebou. Chýbajúci špičkový zákrok je jediným dôvodom, prečo nedostal aj tentokrát odo mňa v hodnotení najvyššiu známku. Rozohrávka nohami perfektná, vzdušný súboj s dementným Ramosom excelentný.

Roberto: 10

Dokonalý výkon odchovanca. Perfektné vyhodnocovanie zložitých situácií. Absolútne vygumoval mladého talentovaného krídelníka súpera. Nedovolil mu nič a naopak, zamestnával ho pravidelnými nábehmi. Perfektne vyvážal loptu po čiare, kombinoval so spoluhráčmi v obrane a zálohe, gólové vysunutie Rakitiča bolo perfektné. Momentálne hrá v úžasnej forme. Práca hlavou pri správnom rozhodovaní o zrýchlení, či spomalení hry bola v prípade štvrtého kapitána takisto ukážková. Jeden za najlepších hráčov zápasu. 

Piqué: 10

Neuveriteľné.

Čo všetko tento hráč urobil pre Barcu v minulosti?

Čo všetko urobil tento hráč pre Barcu v sobotu večer?

Znovu, už po niekoľkýkrát, bol absolútnym lídrom mužstva. Dokonalým predstaviteľom inteligentného hráča plného energie a hernej inteligencie. Vyslovene uskákal Ramosa, vygumoval Benzemu. Neuveriteľným výkonom hodným jeho mena opäť odpovedal každému jednému hejterovi predávajúcemu ho po slabšom začiatku sezóny.

Kam ste zaliezli, nenávistci?

Lenglet: 10

PINK FLOYD: THE WALL? Nie!!!

LENG LET: THE WALL!!!

Pink Floyd ten múr nakoniec rozbili, ten Lengletov bol nerozbitný. Obrovsky obetavý výkon na hranici sebaobetovania. Blokovanie striel vlastným telom, tvrdá a dôrazná hra doviedla stopéra k najvyššiemu hodnoteniu. Spolupráca stredných obrancov bola exkluzívnou ukážkou dokonalej futbalovej práce. Zápas bez inkasovaného gólu na Santiago Bernabéu?

Áno. Skvelé.

Alba: 8

Dozadu vynikajúce, neprepustil za seba nič, zblokoval obrovské množstvo centrov. Bolo zrejmé, že taktické pokyny sa viac týkali obrannej hry a to najlepší ľavý obranca splnil na sto percent. Dopredu to nebolo svetové, nebolo tentokrát potrebné riskovať.

Arthur: 9

Prototyp najnovšieho počítača s tým najlepším procesorom by asi pri vyhodnocovaní aktuálneho stavu hry a určovaní tempa pohybu nebol presnejší. Nástupcovi Xaviho chýbal včera už len jeden jediný aspekt – dlhý presný pas za obranu. Súboje v strede plochy vďaka nízkemu ťažisku a extrémnej sile v nohách ustál bez akéhokoľvek problému. Po prihrávke okamžite skvelý pohyb a ponuka na prijatie ďalšej prihrávky a dookola. Svoju momentálnu nenahraditeľnosť tak potrebnú pre rovnováhu v strede hracieho priestoru s prehľadom potvrdil aj proti silnému súperovi na jeho pôde. Ešte tie dlhé pasy...

Busquets: 7

Zbytočná chyba hneď v úvode stretnutia znamenala inkasovanie žltej karty. Lenže potom zapol na plné obrátky svoj vysokou hernou inteligenciou nabitý motor a s prehľadom preväzoval obranu s útokom. Rýchlosť, respektíve jej nedostatok, občas mierne pribrzdil hernú dominanciu tohto hráča, pomáhal si ale fantastickou pozičnou hrou.

Rakitič: 10

Ak je ešte niekto, kto by chcel kritizovať opodstatnenosť obrovskej hernej minutáže tohto momentálne absolútne nenahraditeľného hráča, nech sa pozrie na jeho prejav, nasadenie a schopnosti prejavené v zápase proti arcirivalovi. Jedna jediná chybička sa ukázala síce ako veľmi nebezpečná, lenže jeho prínos pre hru bol dokonalým predstavením toho najlepšieho, čo môže hráč na jeho pozícii ponúknuť. Nielen kvôli strelenému gólu. Neprehral ani jeden súboj, vybojoval neuveriteľné množstvo lôpt. V porovnaní s kolegami nefauloval v nebezpečnej zóne, výborne sa pohyboval, fantasticky vyvážal loptu pomáhajúc so dokonca driblingom, poradil si zrýchlením na prvý troch-štyroch metroch aj proti dvom-trom protivníkom. Zrejme, aspoň teda podľa mňa, najlepší výkon v tejto sezóne.

Vidal: 10

Po dlhšej dobe bez kvalitného výkonu a napriek kratšiemu pobytu na trávniku dostane bez zaváhania desať bodov. Ocitol sa v deviatich súbojoch a deväť z nich vyhral zanechávajúc za sebou na zemi ležiaceho súpera nechápajúco pozerajúceho na dopredu upaľujúceho Čiľana. Predviedol nádhernú ukážku svojej hry plnej tvrdosti bez faulov, sily a dominancie, nedostatku strachu. Tréner ho poslal do hry presne v pravý moment potrebujúc vystužiť zálohu hráčom s vyššie spomenutými prednosťami.

Vidal bol jednoducho perfektný a zapadol do priebehu zápasu rovnako dokonale ako modrá farba v logu FC Barcelona k tej bordovej. 

Dembélé: 7

Ten moment, ako posadil na zadok inak celkom dobre hrajúceho držiteľa Zlatej lopty, som si pustil niekoľkokrát. Pobavil ma. Aj keď hráč ešte nedosiahol na výšku a kvalitu formy spred zranenia, bol dostatočnou hrozbou pre domácich. Viazal na seba súperovho krajného obrancu a znemožňoval mu predvádzať potrebné množstvo nábehov. Naša mladá hviezda hrala výborne aj smerom dozadu a už čoskoro sa dokáže presadiť aj gólovo. Ide tomu celkom pekne postupnými krokmi oproti.

Coutinho: 6

Na jeho nedobrom rozpoložení sa v tomto zápase nezmenilo veľa. Striedal dobré momenty ponúkajúce možnosť prečíslenia s ľahkými stratami lopty. Ruval sa s tým, bolo znovu vidieť jeho chuť zmeniť svoju aktuálnu výkonnosť. Inak to, samozrejme, ani nie je možné.

Len bojovať a bojovať.

Suárez: 7

Domáca obrana mala z neho určite po zápase v CdR hrôzu a on svojim výkonom plným nasadenia a pohybu a bojovnosti dokázal aj tentokrát aspoň obmedziť možnosti pokojnej rozohrávky súperových obrancov. Gól nestrelil, ani nebol príliš nebezpečný. Ale už len jeho prítomnosť a nespútaný pohyb sa mi veľmi páčil a určite dostatočne znervózňoval súpera.

Messi: 9

Výborný výkon hodný absolútneho lídra. Neuveriteľný prehľad v hre, dirigovanie tempa v spolupráci s Arthurom a prieniky plné driblingu vytvárali neskutočný chaos v radoch madridských hráčov. Strela na konci zápasu minula horný kút domácej brány snáď o desať centimetrov. To by bola nádherná bodka za perfektným výkonom a priniesla by desiatku v hodnotení. Leo dokázal aj napriek častému primitívnemu atakovaniu, napriek miestami až zákerným zákrokom hraničiacim s trestným oznámením, predviesť konštantne vysokú úroveň svojej hry. 

Semedo: -

Len taktické striedanie, lopty sa ani nedotkol.

Valverde: 10

Myslím, že je každému jasné, o akého kvalitného stratéga ide. Aj tentokrát nastavený systém hry ukázal schopnosť trénera utkať na konkrétneho súpera presne to pravé. Prinútil hráčov Realu behať dopredu a dozadu v bloku vycucávajúc tým z nich obrovské množstvo fyzických síl. Ak k tomu pripočítame perfektnú reakciu na hru v stredu hroziaceho Viniciusa a jeho totálne vygumovanie, hodnotenie sa blíži k desiatke. Na tú ho ale dostala schopnosť reagovať na vývoj tým správnym striedaním. Vidal nahradil po zranení hrajúceho Arthura presne v potrebný moment.

Valverde vyhral zápas v Seville a dvakrát za sebou nad RM.

Všetko u súpera.

Perfektné.

Priemerná známka tímu: 8,7

FCB TOP LINE: Roberto + Rakitič + Piqué + Vidal + Lenglet

FCB légia skazy: -

Hodnotenie zápasu: 9

Zápas bol výborne vedený z oboch strán. Nasadenie obojstranne vysoké. Mierne ho pokazili doslova debilné a primitívne zákroky Ramosa. Za hru lakťom voči Messimu mal dostať bez pardonu a milosti červenú kartu.

Výhra, tri body a najmä predvedená hra potešili.

zdroj: megabarca.com forcabarca.sk
foto: skysport.com forcabarca.sk

Culesking

top komentár
43
2019-03-03 14:15:25

Sport dal niekomu 10? WOW.

Milan87

top komentár
41
2019-03-03 14:26:48

A dokonca nenavidenemu piquemu. Čím viac piskali tym bol lepší.

el_dominiko

36
2019-03-03 14:18:05

Lenglet 6 ???

barca87

12
2019-03-03 14:26:21

presne tak...arthurova prítomnosť na ihrisku je mierne nedocenená, keďže stred bol úplne pod kontrolou...vidal následne vynikal práve preto, že sa real v strede dostával viac do hry...

barca87

2
2019-03-03 14:52:45

to malo ísť o príspevok nižšie :D

bulldozer

12
2019-03-03 14:20:02

Rozdiel medzi predoslym zapasom tam spravil Arthur. Uz zaloha nehorela. On tu loptu vie podrzat ako Neymar.

Kapo610

25
2019-03-03 14:20:25

Perfektny clanok, a este k tym "fanusikom" (nie ste ziadni fanusici), ktori tu pravidelne kydaju pred zapasom na Roberta a Rakitica, ze Roberto bude horiet. Vidno, ze futbal poznate len z TV a ze si predstavujete ze rychlost je vsetko aj pre krajneho obrancu. Teraz tu nikto nepovie krive slovo na Roberta, daval by som vam pozapasove tyzdenne bany. Takymto odbornikom

Milan87

8
2019-03-03 14:32:10

Presne tak, roberto velmi inteligentny výkon, vedel ze ho neubeha tak sa o to ank nesnažil. Vo vsetkom bol o krok napred ale nie nohami ale hlavou, teda fotbalovou inteligenciou. La masia je na ňom vidiet ako svina. Visca el Barca

blauigrana

-10
2019-03-03 14:38:40

Nechápem čo tu vlastne riešiš Sergimu vyšiel včerajšok ale celú sezónu nebol tak dobrý porovnávať ho zo Semedom je absolútna blbosť...včera to tam ošéfoval hlavne Pique a potom Vidal ak by Vinicius bol skúsenejší mohlo to dopadnúť aj horšie

Milan87

-16
2019-03-03 14:41:29

Semedo je posledny mesiac od roberta na míle daleko, nehovorim ze je zlý ale roberto sa zlepsuje a semedo je rychlý

Milan87

10
2019-03-03 14:45:08

A vinicius bol v stredu azda skusenejsi? Lebo semeda tam vykupal ao malého a len vďaka rozhodcovi sa na ňom nevykartoval

blauigrana

-13
2019-03-03 14:50:13

k tebe sa vyjadrovať nebudem pekný deň prajem

FCBarcelona2018

6
2019-03-03 14:22:57

Hodnotenie sportu.es, beriem ako idiotský ftip !!!

loptajegulata

17
2019-03-03 14:29:23

ako môže niekto dať lengletovi po včerajšku 6 a ešte byť platený za takú prácu

Babco

-26
2019-03-03 14:30:13

Chcel by som vidiet zostavu:
Ter Stegen - Lenglet - Umtiti - Alba
Arthur - DeJoung - Coutinho
Messi - Suarez - Dembele

momo9

24
2019-03-03 14:38:55

akože že by sme hrali cely zapas v oslabeni? :D

mikimi122

1
2019-03-03 19:18:57

A k tomu aj s Ter Stegenom ako RB? :D

Dembouz11

10
2019-03-03 14:30:59

Nechápem prečo Lenglet dostal len 6 ?????
Včera predviedol nádherný výkon .

Milan87

7
2019-03-03 14:33:24

Lebo su to madridisti a naložil ramosovi, ved to je jasné

blauigrana

17
2019-03-03 14:33:34

Lenglet a Pique minimalne 12z10...Dembouz by sa nemal báť súbojov hlavne preto lebo by tam zjedol každého jeho rýchlostou a technikou...

bulldozer

13
2019-03-03 15:00:33

Dembouz hra na istotu, Ernesto mu dal na nohu zeleznu gulu aby prilis nelietal.

Breza

8
2019-03-03 15:01:19

tiez mi to tak pripadalo ze Dembo sa troska bal ze strati loptu ale to bolo tou taktikou asi Valverdem ze mu to povedal ze nema zbytocne riskovat

jan22

20
2019-03-03 15:25:12

… chudák Messi nie prvýkrát krvácal po debilných zákrokoch madridčanov,…. napriek tomu ani VAR , ani rozhodca ( tušim skoro menovec bývaleého sovietského pohlavára Malenkova ) takéto "drobnosti" nebrali na vedomie,ale plnili úlohu 12-ho hráča Madridu, preto výhra je duplovane potešujúca .

Petros

8
2019-03-03 15:45:53

Hezke hodneceni,akorat bych si odpustil to hejtovani třeba u Rakitice.Ano ,včera zahral opravdu velmi dobře a krome jedne fatali chyby to byl vyborny vykon.Ale ruku na srdce,byl to první zapas za dlouhou dobu .Takze jeho kritika byla velmi opravnena .Včera nebylo co kritizovat a bylo mozne jen chvalit.Ale je otázka ,byla to výjimka nebo to bude ted castejsi ….

Milan87

5
2019-03-03 17:04:57

Ja si tento rok nevybavujem zápas v ktorom by raketa nehral dobre alebo vyslivene zahral zle.

sid1

1
2019-03-03 17:18:18

za mna napr proti lyon sa mi nepacil

Milan87

1
2019-03-03 17:59:51

Ja si zase myslím ze proti lyonu sme v 2hom polcase hrali asi najlepsie a chybal tomu iba gól.

gula123

6
2019-03-03 20:31:20

Máš pravdu Petros, po dobrom zápase treba pochváliť a po zlom skritizovať. Mňa ale vytáčajú také indivíduá na tomto fóre, ktoré už pred zápasom vedia že tréner je ..., lebo nepostavil toho a toho. Napríklad včera S.Roberto jasne prevýšil Semeda, ale aj tak sa to niekto snaží bagatelizovať. Jednoducho keď bol včera lepší, tak bol lepší a hotovo. Veď je predsa náš. A tu najaký blbci nadávajú našim do žebrákov, debilov a neviem čo ešte. Futbal sme už hrali aj lepší, ale myslím, že tento rok by mohol byť veľmi úspešný.

ximpp

10
2019-03-03 18:21:00

Znovu jsem shlédl zápas a mám k tomu ten komentář, že naprosto nechápu, jak je možné, že nevěsty odehráli první půlku bez karty, tolik faulů zezadu, Ramosova brutalita a zastavení Messiho nohou za sebou, Regilonova simulace: a karty 0:1 .
O to hrdější na svůj tým musíme být, vyhrát dvakrát na StB(i v CdR tam bylo mnoho nepotrestaných zákroků) i proti rozhodčím a bez obdrženého gólu je něco skvělého, visca el Barca!

barce1ona

2
2019-03-03 20:01:16

Premna top jednoznačne pique. Ako povodil benzemu cez 16ku pred jadrom realu no proste ešte teraz sa zabávam na tom. A nechcem podpichovat ale neposadil na zadok Modrica Coutinho? :)

ximpp

2
2019-03-03 20:08:02

Jo, však ten jej zase přejel žlutým zákrokem, samozřejmě bez potrestání, i když Madridllenco byl úplně u toho.

Gabrieloo

16
2019-03-03 20:24:21

Sport.es daval vyssie hodnotenia ako ostatne portaly? Vymenili redaktora ci co sa stalo? Inak este jedna vec ti co ste sa teraz rozhodli ze roberto je lepsi ako semedo tak nezabudajte na to ze ked hral teraz roberto na RB tak pred sebou mal Raketu a nie roberta a cela zaloha vdaka arthurovi bola na tom ovela lepsie. Keby ho nechali sameho na vinciusa ako semeda v stredu horel by rovnako ak nie viac. Ale tento zapas mu vyssiel a zahral perfektne. Ale za mna lepsi na RB je semedo.

Milan87

-12
2019-03-03 20:33:15

Uz aj so sevillou zahral lepsie ako nelson, semedo je dobrý len akoby mu chybala vizia co s loptou. Ideal by bola kombinacia ich dvoch

ximpp

0
2019-03-04 07:51:08

Za mě:
Demb 7
Sua 7
Leo 8
Arthur 8
Busi 7
Raki 9
Alba 7
Leng 9
Piqué 10
SR 8
tS 8
Vidal 8

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.