Obdobie Sergiho Sampera v FC Barcelona je po osemnástich rokoch definitívne na konci. Stredopoliar odchádza do japonského tímu Vissel Kobe, kde bude pôsobiť po boku bývalého kapitána blaugranas Andrésa Iniestu. V rámci rozlúčky s katalánskym veľkoklubom sa Samper zúčastnil tlačovej konferencie. 

Najlepší okamih

"Vybrať jeden konkrétny moment je veľmi náročné, strávil som tu osemnásť rokov a mám veľa nezabudnuteľných spomienok. Pamätám si deň, keď som tu bol na skúške, vtedy sme prehrali pomerom 13-1. Táto skúsenosť bola neuveriteľná, ale vybrať si jeden okamih naozaj neviem."

Japonsko

"Chcem opäť hrať a futbal si naplno užívať. S majiteľom klubu a zakladateľom spoločnosti Rakuten sme si sadli a ich ambiciózny projekt na presvedčil, ostal som nadchnutý. Chcú hrať barcelonským štýlom hry. Potom mi zavolal Andrés, ktorý sa ma usiloval presvedčiť, a jeho telefonáty boli kľúčové."

Odchod uprostred sezóny

"Mojím snom bolo triumfovať tu a páčilo by sa mi ukončiť súčasnú sezónu, ideálne s čo najvyšším počtom duelov. Musel som sa však rozhodnúť."

Dozrievanie

"Prišiel som, keď som mal šesť rokov, a odchádzam v dvadsiatich štyroch. Nejdem ale sám, beriem si so sebou priateľov a v prvom rade to, čo som sa naučil a hodnoty. Som dlžníkom, odchádzam s pocitom, že viem, kde je môj skutočný domov."

Zranenia

"Mal som veľa smoly, zranenia ma do veľkej miery ovplyvnili, no nikto nevie, čo by bolo keby. Zastavili môj výkonnostný rast a som si istý, že nebyť zdravotných problémov, veci by mi vychádzali lepšie, hoci to nemožno povedať na sto percent."

Japonsko

"Rozprával som sa s Iniestom a on mi vysvetlil spôsob, akým sa tu hrá. Povedal mi, že sa ta dbá na techniku a futbal si v ich lige budem užívať. Všetko sa to zomlelo počas štyroch alebo piatich dní a vstupujem do risku, pretože sa okrem kontinentu mení aj celý môj život, ale som pripravený vyskúšať to. Prichádzam do ligy, ktorá je mimoriadne konkurencieschopná."

Zdroj: marca
Foto: marca

barcelonista29

top komentár
41
2019-03-06 09:25:50

Samper mal väčšiu a lepšiu rozlúčku než legendy Realu, ktoré strávili veľa rokov v Áčku :D :D

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.