Jean-Clair Todibo dostal šancu a tréner FC Barcelona Ernesto Valverde mu doprial minúty vo včerajšom Katalánskom superpohári s Gironou. V stretnutí hral ako defenzívny stredopoliar a madridský denník AS jeho výkon zhodnotil nasledovne.

Pre 19-ročného mladíka išlo o skutočný krst ohňom. Valverde ho totiž do zápasu poslal na poste defenzívneho stredopoliara a až keď Samuel Umtiti počas prestávky bol vystriedaný za Oriola Busquetsa, Todibo sa presunul do obrany. Po istom čase ho nahradil Chumi, ktorý sa v zostave objavil prvýkrát od zápasu s Levante.

AS Todiba definoval ako veľmi neskúseného hráča, ktorí na rozdiel od odchovancov klubu, nie je oboznámený s typickou barcelonskou hrou. Denník poznamenal, že Todibo nemal jednoduchú premiéru, pretože hral na poste pivota. Počas zápasu nebol istý. Práve kvôli tomu, že hral v strede poľa. Mal ťažkosti s kontrolou hry a udržaním si pozície. AS píše, že návrat do obrany miesto Umtitiho mu padol vhod.

Francúz počas zápasu ukázal dobrý fyzický fond, schopnosť vyhľadávať voľný priestor na trávniku a solídnu techniku. Musí však popracovať na rýchlosti prihrávok a vžiť sa do hry FC Barcelona. Najbližšie mesiace aj predsezónna príprava ukážu, či sa Todibo usadí v klube alebo sa ukáže ako prestup, na ktorom Barcelona zarobí.

zdroj: as.com
foto: fcbarcelona.com

Fishinko

33
2019-03-07 08:55:16

zaujaty dennik, odohral to dobre jak na DM tak na stoperovi.. to ze nehral len na nahravky ale skusal aj kolmice by som kvitoval nez hovoril, ze nepozna barcelonsku hru.. taku loptu pre demba tak je vo svojom

FCBarcelona2018

11
2019-03-07 10:01:01

Keď som včera pozeral zápas s Gironou tak som nechápal načo Barca zobrala Boatenga. Je to absolútne nepoužiteľný hráč. Malcom mi pripomína Delofeoua. Rýchly ale poplašený bez presnej prihrávky. Všímal som ho hlavne pri štandartkach, tak on má problém dokopnúť loptu do pokutového územia. Podľa mňa všetci, ktorí včera hrali (akože náhradníci z A-čka) pôjdu na hosťovanie alebo na predaj mimo Umtitiho. Umtiti ma tiež výkonom nenadchol. Celkove, taký slabý výkon, aj keď väčšinou hrali hráči rezervy, som od Barci ešte nevidel.

Jhonys

8
2019-03-07 10:49:15

u Malcoma je to podle mého názoru hlavně o sebevědomí a důvěře od trenéra. To, co umí, jsme už všichni viděli. On potřebuje hlavně víc a víc hrát...

Fishinko

2
2019-03-07 11:00:47

myslim, ze barcelona to vystihol.. ze je nieco ako deulofeu.. kazdopadne mna zaraza, ze profesionalny futbalista nedokaze dokopnut z rohu do vapna.. a to nebolo prvy krat .. bolo to aj v pohari ked sme hrali.. tam sa na neho nasierali aj zato hraci..

Jhonys

2
2019-03-07 11:57:28

vím, o čem mluvíš, taky mě ty jeho nepovedené centry štvou :D ale jak říkám, on potřebuje si věřit a cítit důvěru. Nelze čekat, že po 7 (nvm teď přesné číslo) zápasech na lavičce nastoupí proti Gironě, bude mu všechno vycházet a bude tým táhnout. On zvládl křest ohněm - zápas proti Realu, tam jeho výkon rostl z minuty na minutu. Ten zápas byl dobrý příklad toho, že on to v sobě má. Bohužel s ním není zacházeno správně a tohle je hlavní kámen úrazu.

Jhonys

11
2019-03-07 10:50:51

Neviděl jsem celý zápas, ale z toho mála se mi Todibo na DM líbil. AS by mělo vzít do úvahy, že to nebyl jenom jeho debut v Barceloně (což je samo o sobě velká věc), ale taky jeho první zápas po více než 3 měsících! Psát nějaké rozbory o tom, co musí zlepšit, je v této chvíli úplně mimo....

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.