Barcelona po skončení reprezentačnej prestávky odohrá derby s Espanyolom. Mužstvo čaká aj súboj s Atléticom Madrid či štvrťfinále Ligy Majstrov s Manchestrom United. Pomedzi to Blaugranas odohrajú zápasy s Villarrealom a Huescou, no ako je zrejmé na prvý pohľad - priestor na rotáciu veľký nie je.

Po skončení marcovej reprezentačnej prestávky Blaugranas vstúpia do rozhodujúcej fázy sezóny. Stále sú v hre o treble. V priebehu nasledujúcich štyroch týždňov na Blaugranas čaká 7 zápasov - 5 v La Lige a 2 v Lige Majstrov. Tieto stretnutia významne naznačia ako sa súčasná sezóna pre Barcelonu skončí. V La Lige sú na programe zápasy s Espanyolom, Villarrealom, Atléticom Madrid, Huescou a Realom Sociedad, kým v Lige Majstrov svet čaká na zaujímavý súboj s Červenými diablami.

Z programu je teda na prvý pohľad zrejmé, že Ernesto Valverde na rotáciu v apríli nemá veľký priestor. Hneď po reprezentačnej prestávke na mužstvo čaká mestské derby s Espanyolom. Zápas je v kalendári 30. marca. Počíta sa s tým, že Valverde na trávniku pošle once de gala - teda to najlepšie, čo po repre brejku bude mať k dispozícii. Ide o nesmierne dôležitý zápas, ktorým odštartuje celá rozhodujúca fáza sezóny. Dobrý výsledok z toho stretnutia bude mať významný vplyv na psychiku hráčov a morálku v tíme.

Drobná príležitosť k rotácii príde následne v zápase s Villarrealom - tento zápas sa odohrá v strede týždňa. Je však potrebné poznamenať niekoľko faktov. Zápas sa odohrá na El Madrigal a Žltá ponorka bojuje o záchranu. Navyše sa stretnutie uskutoční len niekoľko dní pred rozhodujúcim súbojom s Atléticom Madrid. Hráči na oddych nebudú mať veľa času. Ak sa Kataláncom podarí všetky tieto tri zápasy vyhrať, môžeme povedať, že sa takmer rozhodne o titule v španielskej lige. Na zápas proti Los Colchoneros však Valverde musí nasadiť opäť tých najlepších hráčov.

Bohužiaľ, po Atléticu Barcelona cestuje do Anglicka na prvý súboj štvrťfinále Ligy Majstrov s Manchestrom United. Blaugranas do odvety musia vybojovať dobrý výsledok, čo znamená, opäť silnú zostavu. Voľno medzi zápasmi po 3-4 dni musí hráčom na regeneráciu stačiť. Barcelona pritom súboje v Lige Majstrov v tejto sezóne považuje za absolútnu prioritu. Na druhej strane prichádza aj dobrá správa - medzi zápasmi s Manchestrom Katalánci v lige narazia na výber Huescy, teda na papierovo jasný súboj, kde Valverde môže nechať kľúčových hráčov konečne vydýchnuť. Súboj je na programe 13. apríla a očakáva sa rozsiahla rotácia. Odveta Ligy Majstrov s United je naplánovaná na Camp Nou na utorok 16. apríla.

Posledným zápasom pre Blaugranas v apríli bude Real Sociedad. V závislosti od predchádzajúcich výsledkov v lige sa môže jednať o ďalší dôležitý zápas, ktorý Blaugranas budú musieť zvládnuť. Je však potrebné mať na pamäti, že Sociedad dokáže Barcelone narobiť poriadne problémy. Hráči Blaugranas sa však v každom prípade pokúsia uzavrieť boje o titul v La Lige, čo najskôr, aby sa potom mohli sústrediť iba na Ligu Majstrov.

zdroj: as.com
foto: facebook

Radovan

18
2019-03-23 10:54:43

Ja tam priestor na rotaciu veru vidim

FCBarcelona2018

6
2019-03-23 11:08:40

Neexistuje tam miesto na rotáciu, ale všetko závisí od toho ako rýchlo a či sa vôbec dôvtedy uzdravia Messi, Suárez a Dembelé. Ak nie, tak to budeme mať veééééééľmi ťažké.

mikimi122

5
2019-03-23 11:16:43

V lige máme dobrý náskok, len je problém, že ako náhle prehráme jeden zápas, tak sa to kľudne môže zvrtnúť v horšiu sériu prehraných zápasov. V prvom rade sa treba sústrediť hlavne na LM. Apríl je ten najdôležitejší mesiac v celej sezóne, tak treba zabrať naplno. Dúfam, že sa Messi, Dembele a Suarez rýchlo uzdravia a taktiež, že sa už nikto nezraní.

Lupa84

6
2019-03-23 11:25:03

Ak sa nejaký hráč základnej zostavy trénera Valverdeho zraní, tak bude musieť rotovať. Tak prečo by nemohol na každý zápas dať 1 hráča iného aby si oddýchol a neriskovať únavu a prípadné zranenia. Ved na lavičke nie sú až takí zlí hráči. Či???

MilujemBarcu

13
2019-03-23 12:23:25

Messi poda mňa ani nie je zrranený, len a už nechce další zápas trápiť s tými drevákmi a radšej týždeň pošetrí sily s rodinkou

Shark

2
2019-03-23 17:41:34

Rotacia v podani / chapani Valverdeho je velky otaznik... v zadae bud to rotacia nie je alebo vymeni vsetkych

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.