Krásna výsledková séria pokračuje a to ma v sobotný večer potešilo ako prvé. Ako druhé ma potešila neuveriteľná efektivita hráčov FCB. Treťou vecou spôsobujúcou mi radosť boli dva góly nezastaviteľného Messiho. Našla sa aj štvrtá vec vhodná na spomenutie: Barca nesmierne trpezlivou hrou čakala na svoju šancu a potom ju absolútne chladnokrvne premenila.

V parádnej atmosfére nezvyčajne hlučného hľadiska predviedla naša hráčska a trénerská ekipa opäť sústredený výkon podložený dokonalou kontrolou celého priebehu.

Súper nedostal k dispozícii ani jeden-jediný okamih, ktorý by mohol dať akúkoľvek nádej na neočakávaný výsledok. Obranná hra podporená výborným napádaním a okamžitým súbojovým odoberaním lopty protihráčom znamenala klasicky výborné percentuálne držanie lopty.

Strely na bránu a iné šance sa kvôli odporne zaparkovanému autobusu hostí rodili veru ťažko.

Posledná 5-členná obranná línia a pred ňou ďalšia 4-členná hradba sa snažila v podstate o čo najmenší počet inkasovaných gólov.

Ale páči sa toto fanúšikom Espanyolu?

Ako si v derby viedli naši hráči? Pozrime sa podrobnejšie.

Ter Stegen: 9

Ako mám ohodnotiť brankára, ktorý nemusel ukázať svoje kvality ani raz? Takže vysoké číslo za čisté konto a za skvelú hru nohami. Jeho dlhočizná prihrávka pred druhým gólom bola nádherná. Inak sa pravdepodobne dostatočne nudil.

Semedo: 8

Veľmi pôsobivé predstavenie mladého pravého obrancu. Dopredu fungoval ako hodinky, spolupráca s Rakitičom bola príkladná. Nabiehal do voľných priestorov a aj dozadu stíhal absolútne v pohode. Technické finesy a parádne kľučky boli príjemným spestrením jeho výkonu. Dobre sa na neho pozeralo.

Lenglet: 9

Mňam. Mňam. Mňam.

Obrana jednoducho funguje (klop-klop na drevo, na zuby, na čelo – nehodiace sa škrtnite).

Úžasne reagoval na ojedinelý center smerujúci do nebezpečného priestoru pred bránou a v páde dokázal loptu upratať do bezpečia. Potvrdil napriek pomerne dlhej zápasovej pauze počas reprezentačnej prestávky vysokú úroveň svojej hry. Pravidelne vyvážal loptu, prakticky vôbec nefauloval. Výborne.

Piqué: 10

V týždni ma neskutočne pobavil pochabým rozhovorom plným sarkazmu a vtipu, v zápase ale opäť zapol svoj vnútorný stroj na plný výkon. Absolútne dominantný hráč na ihrisku. Bol skvelý. Vyhral všetky vzdušné súboje, dovolil si neuveriteľné finty slúžiace k pobaveniu náročného publika a dokazujúce jeho obrovské sebavedomie. Kúsok s nadhadzovaním si lopty na hlave a následné vykombinovanie s pomocou kolegov pred koncom zápasu bolo úžasné a veru musím priznať obrovský úsmev na svojej tvári.

Alba: 7

Štandardne výborné smerom dopredu, štandardne výborné smerom dozadu. Kombinácia s Coutinhom tentokrát slušná s minimom strát. Hráč hral v dobrej forme, pôsobil čerstvo a sústredene. Taktický prvok s prihrávkou na v druhej vlne nabiehajúceho Messiho je asi v lige prečítaný, ale to nevadí.

Kúzelníci vymyslia niečo iné.

Roberto: 7

Pri striedaní za Semeda som si hovoril, či to nebolo zbytočné. Lenže dovtedy úžasne hrajúci obranca si oddýchne a Roberto priniesol obrovské oživenie a ešte viac dokázal vyvážaním lopty deptať súpera náhliaceho sa do obrany. Ten držiac línie tesne za sebou bol nútený behať hore-dole a jednoducho sa fyzicky odpálil. Skúsenosť a schopnosť okamžitého naskočenia do zápasu sa aj tentokrát naplno prejavila.

Arthur: 6

Osobne som čakal trochu viac. Svojimi poslednými výkonmi sa nastavil latku veľmi vysoko. K lopte a tým pádom ani do hry sa príliš nedostával, rozohrávka bola skôr na pleciach dozadu medzi stopérov sa vracajúcich kolegov zo zálohy. Po dlhšej dobe nižšia známka, ale jednoducho tomu niečo chýbalo.

Žeby silnejší súper :-)?

Busquets: 6

Ani v tomto prípade to nebolo úplne najlepšie predstavenie. Pomerne často fauloval, na čo nie som v jeho podaní zvyknutý. Kombinácia v strede ihriska bola taká kostrbatá, ponúkol pomerne málo kolmých prihrávok. Pokusy o dlhé lopty za obranu boli nepresné. Vie hrať určite oveľa lepšie. 

Rakitič: 9

Nezmar v našej zálohe a jej jednoznačne najlepší článok. Okrem obrovskej práci pri zbieraní lôpt v súbojoch s protihráčmi bol jeho výkon výborný aj smerom dopredu. Vysunutie Malcoma bolo excelentné, dve nebezpečné strely len tesne minuli bránu. Tá prvá bola pritom určite nechytateľná.

Vidal: 6

Miláčik fanúšikov tentokrát vybehol vyslovene si na 10 minút zabehať. A tak trochu aj zakopať. Jeden súboj fantasticky sebe vlastným spôsobom vyhral a v jednom zložil súpera neustriehnuc správne dávkovanie svojej fyzickej sily.

Coutinho: 8

V tomto kalendárnom roku predviedol určite svoj najlepší výkon. Už sa dalo pozerať na jeho hru, skúšal kombinovať na malom priestore. Predvádzal netradičné riešenia. Vôbec to nebolo zlé, naopak, svedčalo to skôr o zlepšujúcej forme. Tento hráč nám ešte predvedie v tejto sezóne svoje GALA predstavenie.

Vtedy, keď to bude najviac potrebné.

Suárez: 6

Bojovnosť a ohromné fyzické nasadenie boli na vysokej úrovni ako vždy. Do nejakej extra šance sa nedostal, v kombinácii takisto príliš nedominoval. V extrémne prehustenom priestore to ale ani nebol možné. Súper ho doslova utopil v bahne svojej obrannej hry a ak sa Suárez chcel dostať k lopte, musel si po ňu bežať až ku čiare...

Messi: 10

Počas zápasu som bol presvedčený, že tentokrát mu nebudem musieť dať najvyššiu známku.

Lenže keď to sa jednoducho nedá.

Ten človek (ČLOVEK???) hral na pol plynu, v miernom pokluse neunavujúc sa príliš fyzicky a napriek tomu dokáže rozdať milión presných prihrávok, podržať loptu, posadiť súperovho hráča na zadok po troch otočkách... Takže znovu a znovu desať...

Ach, Messi, Messi...

Malcom: 8

Tak. Toto bolo pre mňa veľmi príjemným prekvapením. Takto si predstavujem naskočenie striedajúceho hráča bojujúceho o svoju šancu vo veľkoklube do zápasu. Okamžite sa dokázal zapojiť do hry a kombinácie. Bleskurýchly nábeh za obranu na vynikajúcu prihrávku a milimetrová gólová ponuka Messimu. Výborné. Barca by mala získať titul čo najskôr, aby si tento talent zahral dosýta.

Lebo teraz je zjavne hladný.

Valverde: 8

Stávka na istotu. Doma v derby postavil to najlepšie, čo mal momentálne k dispozícii. Výhra je skvelá, síl sa priveľa neminulo. Výborné striedanie Malcoma pomohlo definitívne zlomiť súpera.

Tréner zjavne vie, čo robí a od zápasu k zápasu lepšie  rozumie svojmu mužstvu.

Priemerná známka tímu: 7,8
FCB TOP LINE: Piqué + Messi + Rakitič
FCB légia skazy: nikto
Hodnotenie zápasu: 7

Výborná atmosféra totálne naplneného CAMP NOU, skvelá návšteva – 92795 divákov.

Perfektné počasie. Všetko pre skvelý futbal pre dve mužstvá. Škoda, že hrať chcelo iba jedno.

Celý zápas len tvrdo brániaci Espanyol bol slabučký, zápas tým na kvalite rozhodne utrpel. 

V tomto texte sú vyjadrené len a len názory autora, nepodložené štatistikami a podobne. Len popísané emócie, pohľad zarytého fanúšika FC Barcelona, v dobrom, aj v zlom.

A ako by ste našich hráčov v tomto zápase ohodnotili ostatní, prosím?

zdroj: megabarca.sk
foto: facebook

piqe73

19
2019-03-31 08:46:38

Úplný súhlas : ) zo znamkovanim...

loptajegulata

23
2019-03-31 09:37:52

Lenglet horší ako Pique?????? Lenglet bol s Messim MOTM, ty vole pozrite si zápas znovu.

pmadar1

2
2019-03-31 12:44:25

...V tomto texte sú vyjadrené len a len názory autora, nepodložené štatistikami a podobne...

Dr-QQ

7
2019-03-31 14:57:28

Číselné známky nie sú také dôležité, dosaď si svoje, v tomto hodnotení, tak ako aj v minulých je zábavný ten text.

Lionelko

9
2019-03-31 11:49:33

Už si nepamätám minútu ale veľmi sa mi páčilo ako si Pique spravil dobrý deň so súperovho útočníka. Asi 5 hlavičiek a následne posunutie lopty a výborná rozohrávka

Kazik

6
2019-03-31 13:08:13

No Coutitinho hral fajn, po prvom striedani bol presunuty do zalohy a az tam ziaril, nechapem Valverdeho ze ho tam nesta ia castejsie...

Teo07

7
2019-03-31 14:09:36

Autor, uber trochu z toho patetizmu. Alebo radsej trochu dost..

Federer

2
2019-04-01 12:52:43

Keby si tam bol priamo nenapíšeš to čo si napísal. Bolo to ozaj patetické.

Federer

1
2019-04-01 12:52:08

Bol som tam osobne - hodnotenie je presné. Možno by som Rakitičovi dal 10 a Busquetsovi o 1 vyššie lebo až tak slabý nebol. Troška pomalý rozbeh do zápasu ale čo hceme po repre prestávke ? Atmosféra super a (temer) plný štadión veľmi trpezlivý tak ako hráči. Espanyol výbroný technicky ale to čo tvrdí Sergio Garcia (mohli sme vyhrať) nie je pravda. Nemali skoro nič !

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.