30. kolo Primera Division absolvovali všetci hlavní ašpiranti na titul v španielskej Primera Division. Atlético víťazne, Barcelona si body podelila, Real Madrid prehral.

Zatiaľ posledné odohrané kolo ukázalo, že o titul v La Lige bude bojovať už len dvojica mužstiev. Real Madrid totiž vo včerajšom zápase na Mestalle ťahal za kratší koniec a s Valenciou prehral 2:1. Na vedúcu Barcelonu v súčasnosti stráca už 13 bodov a vzhľadom na to, že do konca súťaže sa bojuje o zvyšných 24 bodov v 8. zápasoch, existuje len mizivá pravdepodobnosť, aby Blaugranas poprehrávali toľko zápasov, zas Real v súčasnej forme neprišiel ani o bod. Je tak zrejmé, že Los Blancos si túto sezónu zarámovať nedajú.

Barcelona však v zápase s Villarrealom takisto prišla o body, keď so šťastím remizovala 4:4 na Estadio de la Ceramica v zápase so Žltou ponorkou. Pritom v 89. minúte prehrávala 4:2. Kožu Blaugranas zachránil Messi z 'pokutového priamaku' a následne Luis Suarez vydareným halfvolejom. Zostáva len veriť, že výkon rotovanej zostavy sa už nezopakuje, teda, že sme si náš pomyselný Rím odkrútili už teraz. Facka hráčom pomôže plne koncentrovať sa na zápasy a súperov nepodceniť za žiadneho stavu.

Na dostrel prvého miesta sa priblížilo Atlético Madrid výhrou 2:0 nad Gironou. Aktuálne zverenci Diega Simeoneho na vedúci celok La Ligy strácajú 8 bodov a o výsledku honby za titulom výrazne napovie vzájomný súboj dvoch najlepších mužstiev tejto ligovej sezóny na Camp Nou. Ak Barcelona vyhrá, dovolím si tvrdiť, že o titule bude rozhodnuté. Do konca ligy zostane 21 bodov, náskok Barcelony narastie na nepolapiteľných 11 bodov. Pomôže aj deľba bodov, kedy sa osembodový rozstup uchová, no prípadná výhra Los Colchoneros stiahne odstup len na 5 bodov. Atlético navyše získa nádej. A to je veru nebezpečná vec.

Vzhľadom na účasť Barcelony; neúčasť Atlética v Lige Majstrov, musia Blaugranas sily rozložiť na viacero súťaží. Na európskom fronte zápolenia budú už len zložitejšie, sily hráčom určite nepribudnú. Ak chce Valverde s pokojom dohrať La Ligu s možnosťou výrazne šetriť kľúčových hráčov na Ligu Majstrov, víkendový zápas s Atlétmi prehrať nemôže. Aj z tohto dôvodu bude tento šláger Primera Division ostro sledovaný. Ako to vidia stávkové kancelárie, to si pozrite na tomto odkaze. Je to však skôr buď - alebo.

zdroj: forcabarca.sk
foto: fcbarcelona.com

jokerito

31
2019-04-04 08:22:57

Dôležitý zápas, treba ho zvládnuť. Držme palce.

mikimi122

11
2019-04-04 11:02:02

V sobotu treba vyhrať, ale bojím sa, že nám ten zápas zoberie veľa síl pred LM. Tím máme kvalitný aj na to, aby sme zvládli vyhrať dve takéto ťažké zápasy po sebe.

Milan87

3
2019-04-04 13:22:14

V sobotu zobrat 3 body a potom sustredit vsetku energiu hlavne na LM. Myslím ze atlético je stále dosť pred united, co sa náročnosti týká, s united je tam ešte stále šanca na reparát to s atletmi musíme vyhrat alebo aspoň neprehrat, inak nás dostanu pod tlak. Je to v našich silách!!@!!!!!
Forca Barca

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.