Ernesto Valverde absolvoval tlačovú konferenciu pred zápasom s Atléticom Madrid. Ten je na programe dnes o 20:45.

Bude zápas na Camp Nou podobný tomu na Wanda Metropolitano?

"Neviem, ukáže sa to. Každý z tímov má svoj štýl, ktorému určite bude verný. Je pravda, že tento zápas bude výnimočný, pretože 3 body sú nezvyčajne dôležité pre obe strany."

Zabezpečí výhra titul?

"Matematicky nie, o tom sme hovorili pred zápasom s Villarrealom. Množstvo ľudí označí víťaza už v januári, kedy sa má odohrať ešte pol sezóny. Potom vyhlásia, že boj o ligu sa vracia. Nič nie je rozhodnuté."

Dembélé

"Dnes nebude určite hrať, nevieme, či bude dostupný v stredu. Nie sme zástancami riskovania, aby sme nevytvorili väčší problém pred zápasmi, ktoré nás čakajú. Stále sa vmestíme do prvotného termínu 3-4 týždne. Dembélé už začína trénovať s tímom. Postupne sa pripojí k tímu."

Ovplyvní zápas s United zostavu proti Atléticu?

"Nie, v žiadnom prípade. Tento zápas je veľmi dôležitý, potom máme ďalšie 4 dni. Najlepším spôsobom ako sa pripraviť na United je bojovať s Atléticom."

Arthur a jeho forma

"Je to hráč, ktorý nám dáva veľa a veľa sa zúčastňuje v hre. V priebehu sezóny sa vyskytnú zápasy, v ktorých nežiari."

Kritika Umtitiho po zápase s Villarrealom

"Sam nehral dlho z dôvodu zranenia, teraz musí naskočiť do rytmu. Obviňovať jedného hráča nie je nič nové. Naposledy sme neodohrali najlepší zápas a naši obrancovia trpeli. Je to viac otázka tímu, hoci individuálne sa musíme takisto zlepšiť."

Proti Atléticu bez Vidala

"Prišli sme o hráča s neuveriteľnou energiou a charakterom. Arturo nám dáva veľmi veľa, v takomto zápase by sa nám hodil. Atlético je silné a náročné, pôjde o intenzívny zápas."

Bude sa Atlético brániť a hľadať možnosť víťazstva v koncovke zápasu alebo zaútočí hneď od začiatku?

"Neviem, ale musíme byť pripravení na každý scenár. Atlético hrá s vysokým presingom, ktorý je ťažké udržať po celý zápas. Je takisto veľmi organizované a využíva priestor za chrbtom súpera. To má za následok, že vzniká ilúzia, že nad týmto tímom dominujete a Atlético následne útočí na brejky. Má takisto skvelých strelcov ako Koke a Saul."

Zostane Rakitič a Umtiti aj v budúcej sezóne?

"Spolieham sa na každého. O ďalšej sezóne však hovoríme tak ako by sa táto už skončila. Hráme o tituly a v boji o trofeje počítam s každým hráčom."

Malcom v dobrej forme

"Má takú istú šancu ako ostatní hráči. Uvidíme. Hrá dobre, ale myslím si, že s jeho streleckými schopnosťami a dribligom môže byť pri prechode do útoku ešte rozhodnejší. Naposledy strelil gól a pridal asistenciu. Stále má však priestor na zlepšenie."

Barcelona v tejto sezóne častejšie otáča zápasy v koncovke.

"V tejto sezóne sa nám to stáva dosť často. Sme tím, ktorý si s týmito situáciami dokáže poradiť. Predtým Barcelona manko nedokázala stiahnuť len tak. Bojujeme do konca a sme za to odmenení."

zdroj: as.com marca.com
foto: fcbarcelona.com

baimato

-14
2019-04-06 09:45:39

Zase sa vyjadril na Malcoma v svetle, ze hrat v zaklade nebude. Da zase Coutinha, ktory sa trapi od zaciatku sezony a odpaluje dalsi talent. Super Ernesto tlieskam ti ????

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.