Manchester United čelí vo štvrťfinále Ligy Majstrov Barcelone v kádri s najlepším hráčom planéty, Leo Messim. Rio Ferdinand pri tejto príležitosti poskytol obrancom Červených diablov radu ako si s Argentínčanom poradiť.

Rio Ferdinand obrancov United varoval, aby sa Messim nenechali vyviesť z rovnováhy. Ak chce tím okolo Ole Gunnara Solskjaera pomýšľať na postup do ďalšej fázy, potrebuje eliminovať vplyv Lea Messiho na hru. Ferdinand si proti Messimu zahral a vie aké ťažké je udržať Messiho pod dohľadom. Pre súčasných obrancov Červených diablov má zopár rád:

"Barca má svoj typický herný štýl založený na držaní lopty a ak loptu nemá, vytvára na vás presing, takže United si toho musia byť plne vedomí," povedal Ferdinand v rozhovore pre BT Sport. "Ale všetko to nakoniec bude o jednom malom mužovi, Messim. Ako ho dokážu zastaviť a bojovať proti nemu? Nemôžu si dovoliť nechať mu priestor. Ak mu ho nechajú a umožnia mu otočiť sa k bráne, postará sa o obrovské problémy," uviedol.

Mužstvo Manchestru strávilo noc pred zápasom vo svojom zvyčajnom hoteli a Ferdinand povedal, že najviac prípravy musí prebehnúť práve v noc pred výkopom. Podstatné je vyhrať psychickú prípravu pred vybehnutím na trávnik.

"Hráči sa musia postarať o to, aby z neho neboli v úžase, je to superhviezda, legenda, jeden z najlepších hráčov v histórii, ale to musia vymazať z hlavy ešte pred zápasom. Je to polovica z práce," pokračoval.

"Polovica práce je psychická príprava pred zápasom, ak to dokážu vyriešiť. Som si istý, že Ole bude mať na Messiho plán, takže nebude schopný počas celého zápasu hrať 1 na 1. Ole musí myslieť na to, aby neinkasoval a dúfajme, že ten gól strelí a vezme to na Camp Nou, aby sme tam mali o čo hrať," uzavrel.

zdroj: manchestereveningnews.co.uk
foto: facebook

Budko

24
2019-04-10 15:44:52

Messi si poradil už aj lepšími obrancami ako sú u unit takže Messi dnes 2 góly

RastoD

26
2019-04-10 15:54:02

možno aj Messiho úspešne odstavia od hry, ale to ich bude niečo stáť. budú musieť uvoľniť priestor pre iných hráčov, a tí tiež nie sú len do počtu. na druhej strane, videli sme, čo spravili s PSG a tí tiež dosť dlho vyzerali, že s MU nebudú mať veľký problém.

MessiGOAT

21
2019-04-10 16:08:27

Celé to divadlo okolo Lea Messiho a to jak na něho má Mistr Smalling recept podle mého názoru ukazuje jak moc je z něj celý MU strachy posraný.... Vůbec bych se nedivil kdyby dneska Leo Gola nedal, ale popravil je např SUAREZ, Coutinho, Dembele, Malcom

Pedagog

13
2019-04-10 17:23:49

Aké je (podľa Ferdinanda) jednoduché poraziť Barcu: pred vybehnutím na trávnik si posadať do kruhu, chytiť sa za ruky a meditovať nad tým, že Messi nie je, nikdy nebol a ani nebude.

Barca_kingL10M

4
2019-04-10 19:36:06

Poďme do nich od začiatku a Ferdinand nech sa radšej modlí

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.