Na nádhernom štadióne v anglickom Manchestri sa odohrala dlho očakávaná konfrontácia dvoch, podľa mena a futbalových „adries“, absolútne špičkových klubov.

A musím hneď v úvode uznať momentálnu o poznanie vyššiu kvalitu hráčov FC Barcelona, ktorá sa v zápase až na niekoľko drobných komplikácií spôsobených nesústredenosťou a príliš profesorským prístupom vyskytli.

Barca zápas v podstate stopercentne kontrolovala a len na niekoľko drobných pasáží sa nechala zatlačiť pred vlastnú šestnástku. Súpera nepustila ani k jednej jedinej strele priamo na bránu.

Fantastickou pozičnou hrou dokázala strely buď zblokovať, alebo prinútiť súpera strieľať z nepripravených pozícií. Ten nemal ani jednu vyloženú šancu streliť gól a to je fantastickou vizitkou nášho výkonu. Hralo sa totižto štvrťfinále Ligy Majstrov a vtedy ide krása a efekt bokom.

Nastupuje tvrdá práca, taktika a pragmatizmus. Vynikajúco zvládnutá trojuholníková kombinácia hostí v strede a po krajoch ihriska v bezpečnej zóne brala domácim obrovské kvantum síl a potrebnej energie. V posledných minútach sa nekonal kvôli totálnej technickej a pohybovej dominancii ani náznak záverečného tlaku súpera.

Od 85-tej minúty do konca zápasu sme držali loptu bez problému sériou nekonečných krátkych a rýchlych prihrávok na svojich kopačkách a na striedanie pripravený Aleňa sa pri čiare iba usmieval.

Toto bola výborná Barca. Hrali sme tak, ako sa v pohári hrať má. A viete, čo bolo úplne najlepšie? Hrali sme s obrovskou rezervou, s niečím ešte stále uložených v zásobe potrebnej pre prípad núdze. Cez tento Manchester United prejdeme.

Ter Stegen: 8

Stopercentne koncentrovaný výkon. Perfektná hra nohami na krátku vzdialenosť v ťažkých kombináciách, perfektná aj na dlhú pri prihrávkach na útočníkov. Tí ale loptu príliš často strácali. Obrovské sebavedomie pri prvom priamom kope domácich, keď si do múru postavil jedného hráča ma pobavilo. Priamu strelu riešiť nemusel, centre posťahoval.

Semedo: 9

Jeden z ťahúňov tímu v tomto zápase. Výborné nasadenie od trénera. Rýchlosťou sa vyrovnal súperovým talentovaných hráčom, technicky ich doslova prevalcoval. Poradil si vo všetkých súbojoch smerom dozadu a pomerne aktívny bol aj opačným smerom. Výborné nábehy, slušné časovanie. Opakujem, do takéhoto typu zápasu absolútne vhodný hráč.

Lenglet: 8

Trochu priveľa zbytočných faulov. Určite sme vedeli, že domáci sú silný hlavne v štandardných situáciách a v podstate len odtiaľ môže prísť hrozba. Napriek tomu výborná spolupráca s kolegom v strede obrany. Sebavedomie nechýbalo, vyvezenie lopty až na jednu zásadnú minelu bolo takisto v poriadku. Inkasovaná nula na ťažkej pôde je aj jeho vizitkou.

Piqué: 10

Neuveriteľný výkon. Chválim ho v hodnoteniach už dlhšie, už niekoľko posledných zápasov. A napriek tomu ešte dokázal zdvihnúť kvalitu smerom hore. Absolútne bezchybný a dokonalý prejav. Nepresadili sa cez neho ani obri a ani drobný bleskurýchly krídelníci. Nič. Rýchlostné súboje takisto, dosť prekvapujúco, dokázal vyhrávať. Všetky hlavičkové súboje takisto. Najlepší hráč tohto zápasu.

Alba: 9

Takýto výkon je perfektným výkonom. Zatvorená čiara a neustála hrozba pri nábehoch smerom dopredu. Vzhľadom na dôležitosť neinkasovania mierne zatiahnutejší a menej ofenzívny, ale to bolo v poriadku a určite v súlade s nastavenou taktikou.

Roberto: 8

Po naskočení do zápasu okamžite dokázal hru spomaliť a upokojiť. Výborne pochopil potrebu držania lopty a kombinácií v strede ihriska, na to je tento hráč doslova odborník. Zapadol ihneď a prerfektne.

Arthur: 8

Vyrovnal sa dôrazom súperových hráčov, dokázal podržať loptu na svojich kopačkách, v kombinácii rovnako úspešný. Tvrdo odpracovaný zápas a potvrdenie hráčových kvalít. Včera o niečo menej konštruktívny smerom dopredu, ale odohral veľmi dobrý zápas.

Busquets: 5

Nezachytil vôbec úvod zápasu a v prvom polčase bol zrelý buď na striedanie, alebo na vylúčenie. Nepresné prihrávky a slabší pohyb spôsoboval pomerne časté straty lopty. Veľa faulov. Slabé, nekoncentrované a nedostatočné. V druhom polčase sa jeho výkon zdvihol a až do konca zápasu potom predvádzal aspoň trochu lepší priemer na jeho pomery. Najslabší článok našej zostavy.

Rakitič: 8

Nuž, takticky dokonalý. Obehaním Messiho chrbta si dokonale splnil svoju úlohu. Dominancia v osobných súbojoch bola stopercentná a on vážne neprehral ani jeden súboj. Škoda menšej aktivity smerom dopredu pri náznakoch protiútokov, ale to bolo možno spôsobené určenou taktikou a možno zámerom nechať behať súpera dopredu, následne znovu dozadu a potom zase dopredu. Aj to určite prispelo k tomu, že sa nekonal žiadny záverečný tlak domácich. V kombináciách v posledných minútach sa doslova vyžíval.

Vidal: 8

To je hráčik, to je hráčik, to je hráčik. Naskočí do zápasu s úsmevom a začne pracovať. Jeho firmy: Búracie práce s.r.o., Čistenie plochy s.r.o. a Tvrdá práca a.s. si včera znovu urobili skvelú reklamu. 

Coutinho: 8

Smerovanie kvality výkonov si aj po včerajšku zachovalo vzostupnú krivku a jej hodnota sa pomaličky blíži k maximám. Behavý a technicky výborný výkon okorenený vynikajúcou strelou. Sebavedomie rastie a hráč celkom určite potvrdil svoje nesporné kvality. A ešte potvrdí, uvidíte.

Aleňa: -

Čakanie na naskočenie do zápasu bolo úsmevné. Aj pre hráča, aj pre mňa. Pre domácich hráčov, keďže sa hralo 5 minút bez prerušenia a ich dotyku s loptou asi nie :-)

Suárez: 9

V prvej minúte začal behať a skončil v minúte poslednej. Nezastaviteľný pohyb a neustála hrozba jeho typických zbraní. Pokusy v súbojoch jeden-jeden, tvrdé strety, vyvíjanie tlaku na súpera a aj na rozhodcu. Podľa môjho skromného názoru gól strelil on, nie domáci hráč. To je ale len pre štatistikov. Náš hráč podal špičkový výkon.

Messi: 7

Nasadenie od začiatku bolo príkladné a až do nezmysleného zákroku domáceho blázna a krvavej tváre po rozbití nosa išlo nasadenie rapídne dole. Nakoľko to bolo ovplyvnené práve tým momentom, posúdiť nedokážem. Asistencia napriek tomu nádherná. V odvete sa určite pomstí.

Valverde: 10

Nemôžem inak. Paráda. Nasadenie Semeda na úkor Roberta ma prekvapilo, lenže práve to sa ukázalo správnym. Striedania boli vynikajúco nastavené, aj Vidal a aj Roberto nádherne zapadli do zápasu, dokonca dokázali ešte zdvihnúť kvalitu. Kontrola stretnutia sériou krátkych a rýchlych a presných prihrávok do trojuholníka bola takisto výborná. Takticky sme zápas zvládli dokonale. Nula v našej bráne a strelený gól v súperovej. 

Priemerná známka tímu: 8,2
FCB TOP LINE: Valverde + Piqué + Semedo
FCB légia skazy: Busquets
Hodnotenie zápasu: 7

Výborná atmosféra, z taktického hľadiska dokonale zvládnutý zápas. Obrovské nasadenie domácich a technická prevaha hostí. Škoda, že výsledok nebol 0-2, 0-3. Ale pohárový zápas má svoje pravidlá a špecifiká. Tešme sa, veď pred zápasom by sme to brali všetkými desiatimi.

A ako by ste našich hráčov v tomto zápase ohodnotili ostatní, prosím?

zdroj: megabarca.sk
foto: facebook

Teo07

17
2019-04-11 14:02:20

Uber trochu, autor článku. Alebo radšej trochu viac...
Niekedy je menej viac.

Zmazaný užívateľ

16
2019-04-11 14:04:09

preco? my sme hrali fajn, hrat proti united je umenie, oni totiz futbal nehrali, v takom pripade ako oni predvadzali to pokazi zvycajne dojem z celeho zapasu

BayernMunchen

-17
2019-04-11 14:09:22

Co je umenie na tom robit si bago na ose stegen-lenglet-busquets pricom treti menovany strati loptu? Prave proti takemu slabuckemu superovi ako boli vcera manutd sme mali zaziarit kombinacne. A hlavne na konci zapasu ked mali otvorenu obranu im zasadit dalsi uder. Ale my sme hrali druhy polcas rovnaky beton ako oni prvy

kov3

-3
2019-04-11 14:23:26

To, že máš malý penis tu predsa už skoro všetci vieme....Ty musíš mať smutný život...Mať v sebe toľko negatívnej energie, to nie je maličkosť...

BayernMunchen

-9
2019-04-11 19:00:08

ADMINI ZIADAM VAS O BAN PRE TOTO INDIVIDUUM

jarolamo

4
2019-04-12 07:16:42

Ty úbožiačik, pozri si na to, aké mávaš hodnotenia na svoje príspevky a zalez radšej niekde do nory a nezasmraďuj tu vzduch. Mať ťa po ruke, tak ti to vysvetlím ručne a stručne a bol by tu od teba natrvalo pokoj.

pmadar1

13
2019-04-11 15:27:02

Držanie lopty: MANUTD = 33% , FCB = 67%. Proste betón.

caco

-2
2019-04-12 18:36:05

držanie lopty je na smiech. druhý polčas nás na prvých 20 minút zatlačili a mali sme čo robiť

barcelonista29

26
2019-04-11 14:20:31

Veru, je to síce subjektívne hodnotenie, ale pravidelne prestrelené

pmadar1

10
2019-04-11 14:21:49

Teo07, čítam rád Tvoje komentáre, bývajú trefné. Skús napísať Ty hodnotenie, nepatetické, presné a také neemotívne. A ja osobne zariadim, aby to bolo na webe uverejnené. No a ostatní si potom vyberú. To by bolo zrejme správne, nie?

Teo07

6
2019-04-11 16:01:35

Suhlasim. Ibaze ja clanky nepisem. Nech ho pisu ti, co to vedia. A napisat nieco len preto, aby bolo napisane nedava zmysel. A myslim, ze som autorovi len poradil, aby ubral z patetickeho prednesu. Takyto clanok ma byt jasny, presny, fakticky. Napr. Vyjadrenie vykonu hraca v zapase vetou Mnam, mnam, mnam..., patri do stvrteho rocnika zakladnej skoly. Ziadny hejt som nemal v umysle.

BayernMunchen

-4
2019-04-11 14:04:03

Alba vela kazil 8 urcite nie. A roberto? 3x isiel do brejku, raz z toho 3 na 2 a pri kazdom brejku sa dosral a zle nahral. Velmi slabucky vykon.

Sudruh_Zincica

-3
2019-04-11 15:15:35

Tvoje komentare su velmi slabucke:)

caco

-2
2019-04-12 18:32:41

presne ako píše bayern. roberto z 3 nebezpečných útokov ked bol v 16-ke nahral dobre len posledný krát,úplne na nom bolo vidieť že nevie čo má spraviť,bohužial tento hráč nemá futbalové myslenie a to som sa ho na začiatku kariéry zastával ked sa tu na neho nadávalo. slabý priemer

caco

-1
2019-04-12 18:33:39

a zabudol som dodať že áno Alba kazil dosť vela

BayernMunchen

18
2019-04-11 14:06:21

A to ze ma messi mensie hodnotenie ako rakitic je vysmech. Nebol to messiho zapas ale spomenie si niekto aspon na jedinu akciu rakitica? A s argumentami o ciernej robote nepochodite lebo som si ho vyslovene vsimal a pri kazdom superovom utoku si pozorne cital cislo na jeho drese

pmadar1

11
2019-04-11 14:19:46

Hm, schválne som si przrel teraz pred malou chvíľkou bodové hodnotenia na barcablaugranes.com a na 90min.com (obe sú dosť rešpektované) a veru Roberto mal u oboch vyššiu známku ako Messi a Rakitič rovnakú. Možno je len ťažšie vidieť Rakitičovu prácu...

BayernMunchen

-2
2019-04-11 19:04:20

Napises laskavo aj dovod preco su tak hodnoteni? Je rozdiel dostat znamku za to ze hrac nic nepokazi pri alibistickych prihravkach stoperovi alebo hrac pokazi ked sa snazi nieco vytvorit smerom dopredu. A poviem este jednu vec. Ak by sa rakitic a messi pozicne vymenili, vzadu by sa nic nezmenilo ale vpredu by sme nedali gol ani do vianoc

rominho

0
2019-04-11 15:30:32

presne tak, vcera raki najslabsi vykon s bussym. roberto tam zabrzdil brejky, to je fakt. avsak celkovo sme boli jasne lepsi, 0:1 by kazdy bral pred zapasom.

David777

10
2019-04-11 14:11:56

Vacsinou s tymto hodnotenim suhlasima velmi sa mi paci, ale teraz fakt Roberto nehral tak ako Arthur...

Budko

14
2019-04-11 14:21:07

Mne sa veľmi páčil Coutinho konečne sa ukázal že patrí do zostavy škoda že ho dal dole tréner mohol hrať cely zápas bol veľmi nebezpeční keď šiel dole už nebol až taký útok

ARTURMELO

-1
2019-04-11 14:39:26

cou bol a teraz bud Dembouz !

emiliano

19
2019-04-11 14:38:22

Tak páči sa mi hodnotenie Busquetsa a potom ma zaráža hodnotenie Valverdého. Busi hral katastrofálne, ako nováčik, každý by po takom výkone už v polčase išiel dolu. To len potvrdzuje, ako je Valverde závislý na tých istých a neobjektívny, keď svojho času Dembele stratil druhú loptu v zápase, vyválil oči a predlžil sa mu nos, ale Busi dohral. Strašne som nadával, prečo ho nestrieda, nepresné prihrávky (raz nespracoval loptu a hrozil brejk), fauloval, dostal žltú a zasa mal dva zákroky, keď nestíhal a mohol ísť von, smial sa aj anglickí komentátori, ukazovali ho kameramani. Myslel som, že nechcel mu tréner urobiť hanbu a nevyjde na 2. polčas, ale on vyšiel. Valverde svojou slepotou voči obľúbeným ohrozil náš výsledok a tak neviem, prečo dostal známku 10. Jednoducho by som ho vyfackal.

emiliano

3
2019-04-11 14:41:54

A dodatok: Ako vždy nosáč vystrieda Arthura, ktorý behá po celej ploche a nechá dohrať Busiho s jeho trasľavým pohybom, už mu chýbala len suknička na dokreslenie pohybu dievčat, aj to len tých z butikov, nie športovkýň.

BayernMunchen

3
2019-04-11 19:06:13

A cervena prenho vykukala z rozhodcovho vrecka

Federer

9
2019-04-11 15:22:35

U Busiho zabúdate na fantastický 25 metrový oas Messimu pred gólom ! Začal zle no neskôr už to bol on starý. Vždy k dispozícii pre

Federer

3
2019-04-11 15:24:36

oprava : pas

Vladinko

-3
2019-04-11 15:38:06

https://streamable.com/... triedu horší super..načo teda? Že to má futbalista jeho kvalít za potreby..

Vladinko

-2
2019-04-11 15:38:28

https://streamable.com/...

JJ5FCB

-2
2019-04-11 16:44:35

To mi bolo trápne aj za neho :/

Teo07

-4
2019-04-11 16:53:51

Hnus. Ble. Zaradil sa k Ronaldovi, Suarezovi a Neymara.

BayernMunchen

-3
2019-04-11 19:08:01

Preco nie k pepemu, ramosovi, viniciusovi, lucasovi vazquesovi?

Vladinko

3
2019-04-11 22:25:49

Kľudne aj k nim, ale grc je to tak či tak..
Akurát zo spomenutých fakt asi najviac k pepemu, jeho kotulanie sa 30 metrov po fauloch bolo.legendarne..
Ja chápem, že je niekto simulant, ono keď v 16 neskocis tak by to často ani nepiskli, ale toto je.proste veľa aj na mňa, proste dať tam aspoň v takýchto situáciách takú trest, že ten hráč si to nabudúce rozmysli

jokerito

2
2019-04-11 17:22:36

Rozhodne nesúhlasím s hodnotením Vidala. Včera totálne premotivovany a keby tam hneď pri tom prvom sklze trafil hráča , ide rovno von. Hneď o niečo neskôr žltá karta. Skludnilsa až ku koncu

BayernMunchen

7
2019-04-11 19:09:04

A videl si aj za co zlta? Stupil 10 cm od fredovej nohy a ten odpadol. Absolutne vymyslena zlta ala cakir

Robin

3
2019-04-11 17:42:12

Súhlasím s hodnotením na 99 %. Busquets síce pekne prihral Messimu pred gólovou asistenciou, ale časté straty v nebezpečnom území mohli skončiť gólom/gólmi v našej sietí. Valverde by ho mal posadiť, pivota zahrá v odvete takticky nadaný Rakitić. Okrem Busiho super taktický výkon, na Camp Nou vyhráme rozdielom triedy, Messi posadí Smaldiniho párkrát na zadok a minimálne 2-3 góly rozhodne zaznamená. Tento rok musíme poraziť v 1/4 MU????, v 1/2 L'pool???? a vo finále City ????

Robin

-2
2019-04-11 17:43:16

???? ???? ????

Marian

0
2019-04-11 18:18:30

No vyzerá to, že ak vyradíme MU, čaká nás asi LFC a ak vyradíme aj ich, tak asi nás čaká MC. Treba vyradiť špičku Premier League na ceste za ušatou...

BayernMunchen

5
2019-04-11 19:10:48

Len aby city preslo cez tottenham. Posledny zapas velmi sklamali. Guardiolove muzstva maju problemy so zaveom sezony. Kolkokrat pod nim bayern vyhorel aj ked mal ligu uz mesiac vo vrecku?

barcelonista29

1
2019-04-11 19:18:09

Prvú sezónu sa rozhodli hráči Bayernu, že budú hrať ako pod Heynckesom a dopadlo to 0:5 s Realom. Ďalšiu sezónu natrafili na MSN. A tretiu sezónu by boli prešli cez ATM, ale Muller nedal penaltu. A v tejto sezóne City prejde cez Spurs si myslím, veď tí hrali doma nič. Pri góle až 3x rozhodovali cm a Kun nedal penaltu. Rozhodne stále sú favorit.

Vladinko

1
2019-04-11 22:23:44

Hráči Bayernu sa rozhodli? A tréner k tomu nič nepovedal? :S
Guardiola od roku 2012 nevyradil v LM ZIADNEHO SILNEHO SÚPERA (jedna výnimka, Juve v 2016)..a má tam výsledky ako s realom 0:4, s barcelonou 0:3, s. Liverpoolom tiež 0:3, s monakom 3:5..pre mňa to je najlepší ligový tréner na svete, ale v LM to je od odchodu z Barcelony jedna veľká bieda, keď vyradis za 6 rokov jediného silného súpera (aj to gólom z 90. minúty) tak je niekde chyba a preto nechaoem ako môžu byť city pre niekoho favorit v lm

barcelonista29

2
2019-04-11 23:07:08

Áno rozhodil a toto konkrétne už bolo veľakrát rozoberané :D vzhľadom na sezónu, hráčsku kvalitu a predvadzanú hru sú favorit.

Vladinko

0
2019-04-12 09:15:04

A kto je tréner, hráči či guardiola?

Možno pre teba hej, pre mňa vzhľadom na štatistiku v lm určite nie, proste vyradiť za 6 rokov jeden Juventus je pre trénera jeho formátu chabá vizitka..

BayernMunchen

-1
2019-04-12 01:04:50

A kolko tych silnych superov vyradil real bez pomoci rozhodcu madridiotko?

Vladinko

1
2019-04-12 09:16:30

Ty radšej chystaj kryt, migranti už idú, lebo sme nezvolili harabina, záchrancu!!!! :D

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.