Už len posledných šesť bodov nás delí od zisku nesmierne ťažko získateľného a o to cennejšieho titulu v La Lige. V konkurencii silných tímov je extrémne náročné udržať si rovnako vysokú výkonnosť počas celej sezóny. Vyhnúť sa občasným výkyvom je tak zrejme aspoň trochu ospravedlniteľné a zisk bodov v menej podarených stretnutiach je viac vizitkou silnej vôle, či individuálnej kvality.

Taký zápas som veru sledoval aj včera večer. Neustála snaha o dobíjanie súperovej brány narážala na dvojitý val postavený z brániacich hráčov. Pomerne slušná elasticita obranného postavenia Baskov robila problémy a šance v podstate vôbec neprichádzali.

Ak k tomu pripočítam nie v úplne stopercentnej forme hrajúceho Messiho, nie je nízky počet striel a šancí žiadnym prekvapením. Čo však treba celkom určite pochváliť, je aktívny presing okamžite po strate lopty, do ktorého sa zapájali všetvi hráči a súperovi robil počas prvého polčasu obrovské problémy.

V polčase druhom sa hra vyrovnala a veru, mali sme čo robiť. Góly strelili netradiční strelci, pomohla nám štandardná situácia (konečne gól z rohu!) a vynikajúce finálne riešenie Albu po fantastickej prihrávke Messiho.

Víťazstvo teda opäť navštívilo Camp Nou, ale rodilo sa ťažko a až do posledného momentu zápasu výborne hrajúci súper prinútil našich hráčov trpieť a jazdiť na doraz. Real Sociedad tak napriek prehre mohol odísť z ihriska z hlavou zdvihnutou vysoko hore. Na našej strane ostala z môjho pohľadu tak trochu pachuť a nie príliš veľká spokojnosť.

Predstavím svoj pohľad na výkony hráčov: 

Ter Stegen: 10

Niekoľko ťažkých zákrokov musel tentokrát vytiahnuť zo svojho repertoára a viackrát nás zachránil pred inkasovaním gólu. V rozohrávke fantasticky presný. Pokoj pri riešení komplikovaných kombinácii aj pod tlakom súper. Bez chyby.

Semedo: 8

Slušný výkon a striedanie krásnych technických fines s občasnými nepresnými prihrávkami. Rýchlosť smerom dopredu a takisto výborný návrat do defenzívy. Niekoľkokrát sa u neho objavila novinka, keď namiesto ortodoxného vyvážania lopty po čiare zamieril smerom do stredu ihriska a úplne tým zmenil rozostavenie hráčov. Prvok často využívaný Robertom sa teda objavil aj tentokrát. 

Lenglet: 9

Konečne gól. Konečne gól z rohového kopu. Konečne gól od pracovitého stopéra. Ale aj okrem toho podal vynikajúci výkon a vyhrával vo vzduchu všetky súboje, do ktorých sa dostal. Dokázal loptu vyviezť po zemi, dokázal niekoľkokrát súpera predskočiť a znemožniť mu dostať sa k lopte. To lepšie v našom mužstve.

Piqué: 8

Celkovo to bolo znovu výborné, ale inkasovaný gól je na jeho tričku. Nábeh strelca a hlavne kolmá prihrávka boli súce absolútne geniálne a dokonale načasované, ale hráča mal náš stopér zachytiť a ubrániť. Pozičná chyba. Inak, okrem toho, výborné predstavenie. 

Alba: 9

Prekvapujúce a nikým ani náhodou neočakávané riešenie po skvelom nábehu za obranu vrátilo súpera znovu na zem. Pár sekúnd po inkasovanom góle v našej sieti totiž práve netradičný strelec prekonal súperovho brankára a rozhodol tak o výhre.

Kto nečakal prihrávku na Suáreza, alebo vrátenie lopty na záložníkov?

Alebo čakanie na nabiehajúceho Messiho?

Ale on sa rozhodol inak, našťastie.

Bude tak robiť častejšie?

Smerom dozadu si aj pri prepadnutí stredovej formácie poradil.

Roberto: -

Len krátky taktický pobyt na ihrisku.

Arthur: 6

Výkon mladého záložníka sa mi tentokrát nepozdával. Niekoľkokrát pozične chyboval, uvoľnil tým priestor súperovi a smerom dozadu nebol až tak dominantným prvkom, ako zvyčajne. Miestami ľahkovážne prihrávky smerom dozadu, veľmi málo tých smerom dopredu. Nepresvedčivý výkon.

Rakitič: 7

Hre zálohy vo včerajšom zápase chýbala dominancia zálohy a aj Ivan sa zviezol do priemeru. Jedna výborná šanca z ľavej strany mohla celkom určite skončiť gólom, nevyšlo. Odbehané, odbojované. Ale niečo tomu chýbalo, zvyčajná energia a viac kolmosti.

Vidal: 9

Bezhlavý jazdec (myslené v obrovských úvodzovkách a nadsádzkou) znovu behal celý zápas ako motorová myš. Nevyčerpateľná energia a neustále napádanie súperov. Od jedného k druhému, zo súboja do súboja. Bez zbytočných parádičiek, jednoducho od podlahy. Výborný výkon najlepšieho hráča našej včerajšej zálohy. 

Busquets: 6

Po príchode na ihrisko mal priniesť kľud a podržanie lopty, zvýšiť dominanciu v zálohe. Premostiť obranu s útokom. Vytvoriť vo futbale a živote tak potrebnú rovnováhu. Nevyšlo. Nehral v dobrej forme a celé to bolo také kostrbaté.

Dembélé: 7

Bol som zvedavý na jeho výkon po zranení a nebolo to až také zlé. Dostal sa do jednej šance a strela zo stoja a z prvej letela pre brankára nechytateľne len tesne vedľa tyče. Škoda toho momentu. Inak len záblesky rýchleho pohybu, občasné podržanie lopty a opatrná kombinácia. Do väčšieho driblingu sa nepúšťal.

Suárez: 7

Výborne presoval a znovu veľa nabehal. Náznaky šancí sa občas ukázali, ale čistá gólovka nie. Ak si to šetrí na Liverpool, beriem. Ale v tomto zápase to nebolo úplne to pravé orechové. 

Messi: 7

Je to nepochopiteľné, že mu dám iba sedem. Lenže ešte stále som plný jeho výkonov v predchádzajúcich zápasoch a nároky na neho sú niekde úplne inde. Včera to nebolo podarené, napriek gólovej asistencii a niekoľkým nádejným kolmiciam len zaváhaním spoluhráčov neskončivších gólom. Raz sa dokonca ukázal aj na pozícii pravého obrancu pri štandardke súpera, čo ma pobavilo, ale bolo to proste menej, ako zvyčajne.

Coutinho: 6

Potlesko-piskot privítal urazeného hráča pri príchode na hraciu plochu. Ak chcel výkonom požiadať fanúšikov o odpustenie svojho prehrešku z predchádzajúceho zápasu, veľmi mu to nevyšlo. Je pravda, že naskočil do nesprávne rozbehnutého vlaku. V tom momente Barca nehrala dominantne a ani príchod Coutinha to nezmenil. Pár drobných náznakov v kombinácii, ale aj ľahké straty lopty v súbojoch.

Valverde: 7

Víťazstvo znovu prišlo. Tri body sú doma a titul už naozaj na dosah. Ale snáď sa žiadalo pustiť do hry trochu viac energie. Chýbal mi na ihrisku Aleňa a Malcom, ktorí by podľa mňa viac rozhýbali statické rozostavenie. Chýbala mi v zostave a výkone vášeň, bolo to (po dlhšej dobe) až príliš orientované na výsledok. Príliš profesorské. Príliš chladné. Jedinú vášeň a zápal prejavoval Vidal.

Priemerná známka tímu: 7,6
FCB TOP LINE: Vidal + Ter Stegen
FCB légia skazy: Arthur + Busquets + Coutinho
Hodnotenie zápasu: 6

Bez chuti, bez vášne, bez emócie. Trápiaci sa súper, príliš účelne hrajúca Barca. Nebavil som sa.

V tomto texte sú vyjadrené len a len názory autora, nepodložené štatistikami a podobne. Len popísané emócie, pohľad zarytého fanúšika FC Barcelona, v dobrom, aj v zlom.

A ako by ste našich hráčov v tomto zápase ohodnotili ostatní, prosím?

zdroj: megabarca.sk | Peter Maďar
foto: facebook

Andrejomus

16
2019-04-21 10:12:55

Ale no, už keď chceme byť objektivni, dembele nebol lepší ako coutinho...

Pedagog

22
2019-04-21 10:29:47

Podľa tvojho hodnotenia patril včera Messi medzi najhorších hráčov! A to len preto, že si od neho očakával viac. Podľa mňa (aj napriek niektorým stratám lôpt) jasný nadpriemer. .

blauigrana

3
2019-04-21 11:23:14

nechápem čo si od neho čakal?

2sjr

18
2019-04-21 10:57:34

Rovnako súhlasím. Messimu dať sedem? Prihrávky skvelé a to že si sťaží sám prienik na bránu namiesto cez jedného cez troch, veď taký je vždy.

ximpp

-8
2019-04-21 11:30:36

Vidal 7, Suaréz 5, Dembelé 6

PETERKRIZAN

3
2019-04-21 12:10:05

Su jednoznacne zaujaty voci coutinhovi,dlhodobo,myskim ze dembele bol slabsi a aj syarez ktory nehra ale iba bojuje,kolko ten stratil lopt a dal nepresnych prihravok,to na 3 zapasy stacilo,dembekeho by som ani nehodnotil,za 60 minut neurobil nic,ak coitinho 6,tak dembele 4-5,jedna strela,inac neoresne prihravky,gauly a stratene lopty,zač o 7

Andrejomus

3
2019-04-21 14:50:39

Presne tak...

BW000

5
2019-04-21 14:52:12

Zápas ma tiež až tak nebavil, málo energie a života, išli na pol plynu, ale vzhľadom na zápas s united a na to, čo dôležité ešte príde, spokojnosť s bodmi aj s reakciou na inkasovaný gól.... A tiež sk myslím, že messi nehral vôbec zle a dembele sa stále hľadal... čo sa však vzhľadom na zranenie dá pochopiť...

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.