Výborná Barca výborným výkonom dokázala opäť zvíťaziť a získala tak doslova zápasový mečbal.

Bez ohľadu na akýkoľvek vývoj v ďalších zápasoch nám prinesie víťazstvo počas najbližšieho stretnutia na Camp Nou titul majstra Španielska. Včerajší súper nedokázal klásť príliš veľký odpor ani napriek neodškriepiteľnej snahe. Náš tím nedal súperovi loptu, nedal mu fantastickým presingom ani štipku priestoru na rozvinutie prípadného útoku. Neustály pohyb a perfektná ponuková činnosť umožnila totálnu dominanciu a bolo naozaj len otázkou času, kedy sa dvojitý val domácej obrany zvalí od únavy a otvorí toľko potrebný priestor.

Trpezlivé hľadanie dier, zabiehanie krajných obrancov, nekonečné prenášanie hry zo strany na stranu a pokusy o bleskovú kombináciu pred pokutovým územím nakoniec priniesli po niekoľkých vypracovaných šanciach konečne aj tú rozhodujúcu.O jej premenenie sa po skvelej prihrávke a vtipnom prepustení lopty postaral jednoznačný hráč zápasu. Aleňa, pretože o ňom hovorím, po ihrisku doslova lietal a jeho výkon v prvom polčase sa blížil k dokonalosti.

Oddýchol si Rakitič, oddýchol si Messi, oddýchol si Lenglet, oddýchol si Alba. Ďalšie herné minúty po zranení dostal k dispozícii Dembélé. Teda zápas priniesol všetko to, čo bolo v pláne. Tri body, titulový mečbal, oddych hráčov pred semifinále Ligy Majstrov. Čo viac si priať?

Poďme sa pozrieť na výkony hráčov detailnejšie.

Ter Stegen: 9

Na bránu išli dve strely, obe boli pomerne slabé a mierili presne do jeho rúk. Úplne v pohode si opäť neustále sústredený brankár poradil aj počas typických kombinácií so stopérmi, dlhé prihrávky našli vo väčšine prípadov presne svojho adresáta. Bol obrovskou oporou a určite aj obrane sa hralo pred takouto istotou veľmi dobre.

Roberto: 9

Skvelý výkon univerzálneho hráča. Na ľavej strane to bolo nábehovo smerom dopredu výborné a vždy dokázal vybehnúť do otvoreného priestoru v pravý moment. Škoda tej jeho ľavačky, centre mu veľmi nešli. V druhej polovici po návrate na pravú stranu išiel jeho výkon rapídne hore a niekoľkokrát dokázal perfektne vyviezť loptu pre seba typickým spôsobom. Gólová akcia začala presne tak isto. Výborné.

Piqué: 10

Obrovská opora pokračovala v skvelých výkonoch. Neprehral ani jeden jediný súboj vo vzduchu. Na zemi predviedol len jedno drobné zaváhanie po nepresnosti spoluhráča. Okrem toho ale absolútne dominantný hráč pri zastavovaní súpera, vynikajúce čítanie hry, zakladanie útokov rovnako výborné. Hral v skvelej forme a ak mu to vydrží až do konca sezóny, streliť nám gól bude pre každého súpera veľmi ťažké.

Umtiti: 8

Inkasovaná nula na našom konte bola celkom určite dosiahnutá aj pomocou výkonu ľavonohého stopéra. Vyzerá to na návrat formy. Je síce postupný, ale je to znateľné. Bolo badať zvýšené sebavedomie v súbojoch a pri vyvážaní lopty. Zlepšené čítanie hry a pomoc pri aktívnom napádaní súpera bolo takisto výborné.

Semedo: 8

Ani na jednej zo strán nepustil súpera do ničoho. Chýbala trochu nadstavba v útočnej fáze. Inak ale spoľahlivý a presný výkon. Výborný pohyb a slušná kombinačná činnosť.

Alba: 8

Nenápadný oddychový výkon po príchode na ihrisko. Príliš veľa nemusel, nebolo to potrebné. Dozadu prácu nemal a smerom dopredu predviedol niekoľko typických nábehov a následných centrov. Zo zápasového rytmu nevypadol, trochu prevetral dres a tak to podľa všetkého včera malo byť.

Busquets: 8

Toto bol presne zápas ako určený priamo pre tohto hráča. Tempo tak akurát, nie príliš vysoké. Lopta na našich kopačkách a dostatok priestoru prinieslo pokoj a kľud aj do hry defenzívneho záložníka. Technicky výborné, kombinačne výborné.

Vidal: 10

Jedna prihrávka bola strašná a poslala súpera do náznaku šance. Inak v podstate dokonalý výkon. Dostatočne tvrdý v neustálom pohybe hrajúci hráč dokázal byť vždy v absolútnom ťažisku hry. Kontroloval priestor určený pre neho a ešte stíhal pracovať pri pomoci kolegom v zálohe, či obrane. Naozaj skvelý výkon. Neuveriteľná fyzická sila a kondícia.

Aleňa: 10

Pre mňa jednoducho hráč zápasu. Plný nekonečnej energie a obrovskej chuti si na súperovej zálohe doslova zgustol. Vynikajúci do kombinácie, okamžite po odovzdaní lopty sa znovu a znovu ponúkal na opätovnú prihrávku. A dookola. Nábehy medzi stopérov skúšal až dovtedy, kým to naozaj nevyšlo. Gól bol barcelonský, po krásnej kombinácii. Vynikajúci hráč podal vynikajúci výkon a potvrdil celkom určite opodstatnenosť svojej nominácie do základnej jedenástky. 

Arthur: -

Krátky čas na hodnotenie.

Coutinho: 8

Slušné predstavenie. Dokázal bez problému viackrát podržať loptu a následne sa preštrikovať cez dvoch troch hráčov súpera. Pôsobil rýchlejšie, ako inokedy a aj sebavedomie je vyššie. Hľadal si priestor na zakončenie, ale v tomto zápase mu nebolo súdené. Určite to ale bol podstatne živšie. Teším sa na neho v zápasoch proti Liverpoolu. Cítim niečo veľké...

Suárez: 8

Bil sa svojim typickým spôsobom so súperom. Zrážal sa a otváral priestor pre krajných obrancov. Penaltu premenil suverénne a dorazil súpera. Dve-tri šance nepremenil, ale to o ňom predsa dlhodobo vieme. Šancu nedá a potom z ničoho strelí nádherný gól.

Dembélé: 7

Pohybový prejav pomerne živý, ale do hry sa príliš nedostával. Niekoľko technických parádičiek mu pomohlo prejsť cez súpera. Niekoľko centrov, či zahrávanie štandardných situácií bolo v jeho réžii. Hra do plnej obrany nie je pre neho to pravé, miesta pre rozbehnutie sa bolo málo.

Messi: 8

Iba ja som mal pocit, že sa za tým gólom hnal až príliš? Že tlačil na píli a nakoniec to tak aj dopadlo? Ale pokoj po jeho príchode bol doslova viditeľný. Okamžite začal rozdávať prihrávky a už prvé okamihy priniesli šance pre spoluhráčov. Jeho prínos bol nepopierateľný a už jeho prítomnosť znemožnila domácim čo i len pomýšľať na zvrat. Chýbalo lepšie vyriešenie vo finálnej fáze. Ale pôsobil oddýchnuto a toľko energie v tejto fáze sezóny nemal už veľmi dávno.

Valverde: 10

Výborné rozhodnutie ohľadom odpočinku hráčov a v podstate perfektná rotácia. Absolútne správne naordinovaný presing (a tentokrát aj zrealizovaný) urobil zo súperov neškodné Veľkonočné barančeky. Mužstvo je stále plné energie a ani včerajší zápas neubral zo síl priveľa. Robí to dobre a aj včera to bolo zvládnuté na jednotku.

Či desiatku?

Niekoľkokrát bolo dokonca vidieť úsmev a pozitívne vyjadrenie emócie.

Valverde to jednoducho zvláda.

Priemerná známka tímu: 8,6
FCB TOP LINE: Aleňa + Piqué + Vidal + Valverde
FCB légia skazy: nikto
Hodnotenie zápasu: 8

Takticky vynikajúco zvládnuté predstavenie. Totálne kontrola zápasu. Výborný presing vysoko na polovici súpera. Pokusy o bleskovú kombináciu. Odpočinok kľúčových hráčov. Zisk mečbalu. To je všetko.

V tomto texte sú vyjadrené len a len názory autora, nepodložené štatistikami a podobne. Len popísané emócie, pohľad zarytého fanúšika FC Barcelona, v dobrom, aj v zlom.

A ako by ste našich hráčov v tomto zápase ohodnotili ostatní, prosím?

zdroj: megabarca.sk | Peter Maďar
foto: fcbarcelona.com

RastoD

21
2019-04-24 11:57:04

Messi musí mať menej než Coutinho, veď včera mu to vôbec nešlo.

pedo

-25
2019-04-24 12:58:51

A Coutinhovi to podľa Teba išlo spolu S Dembelem najslabši

Vendeta

25
2019-04-24 12:02:09

Nebojim da napisat ze Pique je momentalne najlepsi stoper na svete. Este taky Van dijk je momentalne na podobnej urovni

Sudruh_Zincica

27
2019-04-24 12:08:22

Tak tak, semifinale LM bude aj o tomto porovnani. Utocna sila FCB vs Liverpool, Ter Stegen vs Allison, Pique vs VVD.

Nalim

7
2019-04-24 12:23:15

Lukas prepáč a dúfam že nebudeš ješitný! “Messi tlačil na píli” (na pílu), až mi to uši píli, si admin aj keď nejde o nič, prepáč.

jarolamo

4
2019-04-24 18:06:13

Aj priemerne inteligentný človek si všimne, že na klávesnici je "i" vedľa "u". Tak nerob z toho drámu...

FCBarcelona2018

3
2019-04-24 12:50:39

Messi včera nič neukázal okrem jednej strely do tyče. Prihrávky, neviem či boli zo všetkých presné 3-4. Ináč iba prechádzka po trávniku. Takže známka max. 6

Venca92

14
2019-04-24 12:52:57

Ty hodnocení jsou výživný a mají skvělej formát, chválím autora!

Pedagog

-3
2019-04-24 18:41:40

Ja autora nechválim, pretože až neuveriteľne ľahkým spôsobom udeľuje 10-ky - hodnotenia, ktoré by mali spĺňať ojedinelé svetové výkony, ktoré sa ťažko dajú zopakovať. Porovnajme si včerajší výkon Piquého, Aleňu a Vidala s výkonmi Messiho, keď mu to NAOZAJ ide a všetko mu vyjde - obrovský rozdiel. A podľa admina by mali mať všetci rovnakú známku.

Petros

9
2019-04-24 13:14:46

Pokusy o bleskovou kombinaci …….s tím bych si dovolil nesouhlasit ,protože většinu hry jsme si jen nahravali před pokutovym uzemim a tech vypadu bylo minimum ,az po vstreleni dvou golu a prichodu Messiho se to malicko zmenilo ,jinak to byla nudna hra po promarnenych uvodnich příležitostech

ximpp

1
2019-04-24 13:15:53

Zápas se mi celkově líbil, tým to zvládl přesně podle síly soupeře, důležitosti zápasu a s ohledem na nadcházející program. Škoda, že se Messimu nepodařilo skórovat. Věřím, že dnes Wanda padne, ať se můžeme soustředit jen na Liverpool.

mexes

4
2019-04-24 13:56:56

kazda znamka je nadsadena az o 2 stupne.. vcera to bol iba priemerny zapas, s priemernym vykonom Barcy, ktory tentokrat na vitazstvo stacil. skvele zahrali napr. s Realom doma v lige a v pohari vonku, v odvetach s Lyonom a ManU, v pohari so Sevillou doma, v tychto zapasoch taketo hodnotenie sedi, ale urcite nie na vcerajsi zapas... Suhlasim, ze Pique hra vo vybornej forme, ale vcera mu stacilo zahrat aj na 3/4 plynu. Vidal, Aleňa ani Sergi nezahrali vcera ziadny minimoriadny zapas, aby si im musel davat 9, 10. Takto ich, dufam, uvidime zahrat v utorok v LM :)

ximpp

8
2019-04-24 14:42:58

Souhlasím s tebou, nicméně mi hodnocení, které je mnohem víc fanouškovské než odborné nevadí, musíme si užívat výsledková pozitiva letošní sezony, i když to herně často není ono.

galibier

4
2019-04-24 16:20:10

neblbni..premenena penalta je taka na ktoru brankar nema sancu ani zareagovat..Luis ju dal ale ak by sa brankar hodil o stotinu sekundy do tej strany skor tak ju chyti.....budme objektivny..aj k superovi.

jarolamo

0
2019-04-24 18:09:08

Presne toto som chcel napísať....Brankár išiel po lopte, bol tam dokonca aj kontakt...

maros1

2
2019-04-24 16:34:34

Tak pardon, ja si nemôžem pomôcť, ale včerajši zapas iba potvrdil to, že tento štyl hry jednoducho ostatni bez Messiho nemôžu prevádzkovať. A Leovi to tiež moc nešlo. Prvý polčas úplné zúfalstvo a bezradnosť, druhý polčas troch menšie zúfalstvo a trnul som vždy , keď sa dostali pred našu bránu čo bolo sice len asi 2 x ale mohlo to skončiť velmi zle.
Ale pozornosť som chcel upriamit na Suareza a Dembeleho, ktorí sú tak totálne z formy, že to snáď ani nie je možné. V skutku sa modlím, aby týchto dvoch nejako osvietilo a chytili sa v pohárovom zápase inak neviem neviem

2sjr

0
2019-04-24 16:50:41

Súhlasím s hodnotením osobne sa mi páčil výkon Vidala naozaj skvelá práca . Priznám že mu niekedy krivdím no včera mi to natrel

maros1

2
2019-04-24 21:56:14

Pravda včera odrobil veľa špinavej roboty

Matus1017

2
2019-04-25 08:54:43

Alena perfektny ide s neho skvela energia len tak dalej...

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.